Verdachten seksueel misbruik 11-jarig Coroniaans meisje aangehouden 

8
Meisje (11) misbruikt door mannen: moeder teleurgesteld in politie
Beeld: De Stichting 1voor12 Suriname besteedde aandacht aan deze zaak. Video onder.

De afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname heeft vrijdag de 27-jarige R.V en de 22-jarige J.T. aangehouden en in verzekering gesteld voor seksueel misbruik van een 11-jarig Coroniaans meisje. 

Haar moeder, die vorig jaar aangifte bij de politie van Coronie deed van het misbruik door deze twee volwassen mannen, was zeer teleurgesteld in de politie. De vrouw deed in november 2021 aangifte bij de politie, maar de verdachten liepen al die tijd vrij rond en de politie deed niets tegen hen.

De moeder stapte onlangs naar de media. Volgens de familie maakte Jeugdzaken meteen werk van, nadat deze zaak in de media de aandacht trok.

Volgens de moeder kwam haar dochtertje vorig jaar op 24 november na school niet naar huis. De radeloze moeder stapte de volgende morgen naar de politie.

De wetsdienaren troffen het 11-jarig meisje die ochtend van de aangifte aan de J.S.P Kraagweg. Zij werd naar het politiebureau overgebracht. Ze bracht de nacht door met de 27-jarige R.V en de 22-jarige J.T. Dit blijkt uit haar eigen verklaring die ze bij de politie aflegde.

Voor de moeder stortte op dat moment de wereld in. Ze deed aangifte tegen de verdachten. Gelijk na de aangifte werd het slachtoffer met een visum verwezen naar een arts voor onderzoek. Het verdere onderzoek was toen door politie Coronie overgedragen aan Jeugdzaken. 

De politie van Coronie had na overdracht geen inspraak meer in die zaak. Het slachtoffer is een minderjarige en alle strafzaken waarin minderjarigen betrokken zijn, worden meteen overgedragen aan Jeugdzaken een gespecialiseerde afdeling van het Korps Politie Suriname.

8 REACTIES

 1. de moeder is een stevige vrouw , laat haar die verdachten aanpakken , nou deze pedofielen zullen nooit meer meisjes iets aan kunnen doen
  gemodereerd

 2. zulke mensen die kinderen misbruiken moeten ze in zn naakie vast binden in een weiland en laten verkrachten door een ezel zou een goede straf zijn.
  zelfs kinderen zijn niet meer veilig in suriname ongekend zeg.
  waar gaat het heen met deze wereld.
  gemodereerd

 3. Dank zij 1 voor 12 is dit in werking gesteld.Onvoorstelbaar dat een goeie doelen project dit onder aandacht bracht.Het was de taak van de politie.
  gemodereerd

 4. In Nederland hebben wij een TV programma genaamd Radar, dat maatschappelijke problemen ter discussie stelt. Resultaat: het probleem is binnen de kortste keren opgelost.
  Door haar probleem in de publiciteit te brengen heeft deze mevrouw de noodzaak duidelijk aangetoond voor het hebben van zo’n programma in Suriname. Welke programmamaker durft? Succes verzekerd.
  gemodereerd

 5. Waar is de Politie Bond. Geen beeld. Geen geluid. Zeker zijn er geen euro’s te verdienen.
  gemodereerd

 6. Waarom moest de samenleving langer dan een jaar wachten voordat de mannen aangehouden werden? En ik heb er geen geloof in dat de politie nu wel iets gaat doen. Ik moet het eerst nog zien dat de twee pedofielen echt gestraft worden. Het zal me niet verbazen als straks blijkt dat het een 1 april grap was van de politie dat de twee ellendelingen zijn opgepakt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.