Regering in spoedoverleg met Nationale Ziekenhuisraad

6

Op 1 april 2022 is de regering in een spoedoverleg met de Nationale Ziekenhuisraad (NZR) in Suriname bijeengekomen om verdere aanpassing van het tarief voor een ligdag in het ziekenhuis te bespreken.

De Surinaamse regering, vertegenwoordigd door de ministers van Volksgezondheid en Financiën & Planning en het Staatsziekenfonds (SZF), heeft op basis van haar verantwoordelijkheid en de financiële mogelijkheden een voorstel gepresenteerd aan de NZR. De Ziekenhuisraad heeft aangegeven dit voorstel nader te bestuderen.

De regering heeft de informatie dat het ziekenhuispersoneel in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) in beraad is en uitkijkt naar een structurele oplossing van de vele problemen in de zorg. Er is behalve het voorstel ook gesproken over de strategie en de tijdlijn waaraan gewerkt wordt om de problemen op een structurele wijze aan te pakken.

De regering roept het ziekenhuispersoneel op om de zorg te blijven garanderen, aangezien er concrete stappen gezet zijn om de inkomsten van ziekenhuizen te verhogen. De regering is wachtende op het besluit van de NZR. De samenleving mag erop rekenen dat de regering er alles aan doet om de continuïteit van zorg te garanderen.

Eerder deze week hadden ziekenhuizen in Suriname aangegeven dat ze per 4 april aanstaande een bijbetaling zouden vragen aan patiënten, als het Staatsziekenfonds (SZF) de tarieven niet zou aanpassen zoals eerder besproken.

6 REACTIES

 1. zet geen zoden aan de dijk , de ziekenhuisraad moet naar leonsberg gaan en die man ddb ter verantwoording roepen dat hij ervoor gezorgd heeft dat de zorg niet meer te betalen is , ze moeten eisen dat hij als nog miljoenen US Dollars terug betaald aan de zorg , want ddb heeft 10 jaar lang geen vinger uit gestoken naar de zorg , was meneertje ziek dan moest de slm hem naar cuba brengen
  gemodereerd

 2. Ja ! Het is een puinhoop !

  Venetiaan had een puinhoop overgenomen en had het ontspoorde Suriname weer op rails gebracht.
  Maar het domme volk wilde perse nomo nomo de Nationale Dagu’s terug.

  Deze paarse poepzakken hebben nu overal waar ze maar konden hun shit achtergelaten. En dit keer mag Santokhi de paarse puinhopen opruimen.
  Het ondankbare volk dat gewend is om te bedelen begrijpt maar niet dat het door hun eigen foute politieke keuze komt dat hun eigen land in alle gelederen is verzwakt !

  Te weinig media geeft aan dat de Nationale Dagu Partij miljoenen aan onbetaalde medische rekeningen heeft achtergelaten ! Defensie heeft een miljoenen schuld in de zorg door de NDP.
  Er wordt alleen kortzichtige en sensatie beluste berichten de lucht ingeslingerd.
  De Surinaamse media is er debet aan dat het volk chaotisch is !

  Beste landgenoten,
  de situatie in ons land is ernstig. En ja, we hebben het zwaar. Laten wij onze helpende handen niet breken, zij doen hoe dan ook hun best voor ons allemaal. Besef wat voor een ravage zij moeten opruimen en besef ook dat er geen middelen waren.
  Het enige wat wij kunnen doen is onze medewerking verlenen. Maar laten wij ons vooral niet laten opjutten. Laten wij eerlijk zijn en ook kijken naar de progressie en de geboekte resultaten. Wij gaan de goede kant op !

  ” …
  Er is behalve het voorstel ook gesproken over de strategie en de tijdlijn waaraan gewerkt wordt om de problemen op een structurele wijze aan te pakken.
  …”

  Surinamers die nooit huiswerk hebben gemaakt zullen nooit weten hoeveel tijd dat kost.

  Wij werken aan een beter Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 3. Ga al het gestolen geld en de gestolen goederen van Bouterse en clan maar confisqueren.

  Heb recentelijk vernomen dat hij binnenkort toch de pijp aan Maarten geeft.
  Deze rat heeft al lang genoeg geprofiteerd over de rug van het (domme) volk, volgens mij heb je in de hel niks aan geld en bezittingen!

  Hij zal gaat slapen en wordt gewoon niet meer wakker, zoiets zal het wel worden!
  gemodereerd

 4. wij hopen dat ddb een lijdensweg krijgt , wat heeft deze ellendeling niet allemaal aangericht aan het Surinaams volk , hij ruimde tegenstanders op , en hij stal geld van het volk en de mensen konden lijden omdat deze ddb geen geld in de zorg besteedde , als hij zich ziek voelde ging meneer naar cuba , ja ddb heeft zelf gezegd dat je niet in een Surinaams ziekenhuis moet liggen
  gemodereerd

 5. De regering en met name deze minister is incompetent, vandaar dat de problemen zich blijven opstapelen. Op de meest belangrijke gebieden schiet de huidige regering tekort. De medische zorg, armoede vraagstuk, veiligheid, stimuleren van de productie. De problemen in de rijstsector, belangrijkste voedingsgewas. Alles staat zo,n beetje stil. Het is hoog tijd dat de president de incompetente ministers reshuffeld. Alle ministers van de de ABOP en PL vervangen. Daarnaast de VHP ministers van volksgezondheid, EZ, OW en arbeid vervangen door ervaren mensen. Bijkans twee jaar lang hebben deze incompetente ministers een vinger kunnen wijzen naar de vorige regering, maar iedereen begrijpt dat de post van minister te hoog gegrepen is voor hun.
  gemodereerd

 6. eigen+mening , jij bent een grapjas , oh we bedoelen wat anders (wasseneus) , jij bent nooit in Suriname geweest he , want in Nederland krijg jij alles gratis he , als jij hier komt krijg jij niets meer , jou baasje ddb ligt al op een oor en je zal hier moeten werken , nou dat zal niet lukken he , dus wij weten het al jij zal nooit naar Suriname komen , en maar goed ook jou soort hebben wij hier niet nodig die lopen alleen maar in de weg
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.