PALU: ‘VHP en ABOP maken volk tot bedelaars’

30
PALU: 'VHP en ABOP maken volk tot bedelaars'
Beeld reportage Tra Fas' De

[INGEZONDEN] – De VHP startte op 1 april met een actie om een pakket van levensmiddelen tegen lagere prijzen aan de samenleving aan te bieden dan waarvoor ze in de supermarkt worden aangeboden. Alsof dat niet voldoende is, vindt de verkoop slechts op het VHP-partijcentrum plaats.

Ondertussen gaan ook beelden rond van de voorzitter van de ABOP, tevens Vice-President, die gratis pakketten uitdeelt in Moengo. De levensmiddelen zouden rechtstreeks van de importeur aan de VHP zijn verschaft; de ABOP blijft in het duister hierover. De grote vraag die rijst is, waarom de president, die tevens VHP-voorzitter is, EN de Vice-President, die tevens voorzitter van de ABOP is, niet gezamenlijk in staat zijn om met een daadkrachtig regeerbeleid de levensmiddelen landelijk in elke wijk en straat goedkoop aan te bieden?

De PALU is van mening dat de regeringspartijen VHP en ABOP zichzelf hiermee een brevet van onvermogen geven. Het volk wordt hiermee tot bedelaars van “aardappelen en uien” gemaakt.

PARTIJ POLITIEKE STANK
Ondertussen hangt rondom de hele actie een partij politieke stank. Volgens de woordvoerder van de regering en de woordvoerder van de VHP zouden sponsoren uit de importeurswereld deze levensmiddelen ter beschikking hebben gesteld. Dan rijst de volgende vraag, namelijk wat krijgen de sponsoren in ruil hiervoor terug van de president cq de VHP en/of de Vice-President cq de ABOP? Want dit hebben we ook gezien onder de vorige regering met importeurs als Chotelal die ook goedkope interventie dollars toebedeeld kregen en miljoenen winst maakten in een korte tijd.

AFHANKELIJK DENKEN
En ook de NDP tijdens de vorige regering was gestart met zo een actie van goedkoop pakketten van levensmiddelen die te koop werden aangeboden slechts via de partij structuren. Bestuursleden van buurtorganisaties, tempels, mandirs, moskeeen, voetbalverenigingen, en andere organisaties kregen ruzie onderling wie de pakketten mochten verkopen en wie niet. Waarom begrijpen opeenvolgende beleidsmakers niet dat het volk hiermee verder verdeeld, verzwakt en afhankelijk wordt gemaakt? Erger nog, deze acties maken het volk in hun denken tot bedelaars van politieke partijen. De PALU vraagt zich af of dit opzet of pure onkunde is? Want hoe dan ook, het blijft een sprekend voorbeeld van patronage uit de “oude politieke” trukendoos. Een benadering die slechts past in de koloniale tijd.

CONCURRENTIE BINNEN COALITIE
Ondertussen is de andere regeringspartij ABOP naar buiten gekomen met een persbericht dat zij pakketten met levensmiddelen verdelen onder het volk. In hoogst eigen persoon laat de Vice-President, tevens voorzitter van ABOP, beelden rondgaan hoe in Moengo pakketten worden uitgeladen om te verdelen. Pakketten zouden volgens de ABOP niet verkocht moeten worden aan een volk dat armoede lijdt. Het lijkt wel een concurrentiestrijd welke regeringspartner het sterkste is in patronage politiek. Ook de ABOP heeft kennelijk geen oog voor duurzame oplossingen van het armoedevraagstuk door een samenhangend regeerbeleid.

ARMOEDE VRAAGSTUK OPLOSSEN
De PALU vindt dat wij ons land niet zullen kunnen ontwikkelen wanneer we ons volk een bedelaarsmentaliteit opdringen. Volgens de PALU moeten politieke partijen die deel zijn van de regering beleid maken en problemen als het armoedevraagstuk oplossen. Pakketten, of ze verkocht worden of verdeeld, zijn slechts symptoombestrijding en doen meer kwaad dan goed. Arme gezinnen moeten geïdentificeerd worden en rechtstreeks ondersteund worden door het gehele land. De rest van de samenleving moet de gelegenheid krijgen om een goede, eerlijke boterham te verdienen. En in het scheppen van die werkgelegenheid en meer mogelijkheden tot productie, daarin schiet de regering juist ernstig tekort.

PALU Secretariaat Massa Communicatie en PR

30 REACTIES

 1. Palu is de laatste politieke partij die commentaar moet leveren.Wat heeft Palu voor de su volk gedaan sinds hun oprichting.Alleen ellende veroorzaakt.Nergens 1 zetel binnengehaald,dan in coronie.Jullie zijn verleden tijd.Accepteer het.
  gemodereerd

 2. Palu, wat lullen jullie? Ook dankzij jullie zitten we in deze pinarie. We worden niet arm gemaakt. We zijn het al, domme sebrefatas. Ga lawaai maken op leonsberg en ocer, agoe edes.
  gemodereerd

 3. Palu heeft meegedaan aan het creeren van armoede. Wacht effe jaren 80 en palu? Ringt er nog ergens een belletje bij jullie palu
  gemodereerd

 4. Nee, dat was de vorige. Dit is het standaard stop woordje, foe a ::wo set partij::, tochhh?!?!
  gemodereerd

 5. Wat een onzin allemaal. Deze politieke Partijen, die nu de mond vol hebben met commentaar leveren, zitten ook sinds jaar en dag in de assemblee, dus de beste stuurlui staan altijd aan wal. Het is Surinamers altijd makkelijk gemaakt om te bedelen, de goede niet te na gesproken. Er zijn mensen die keihard werken en anderen die niet verder denken dan hun neus lang is, veel kinderen, geen stabiele huissituatie, latstaan werken. Zolang er geen goed regeringsbeleid komt hoe deze problemen structureel aan te pakken, blijft het een zootje. Iedere partij bedenkt een ad hoc iets om vooral de domme massa stil te houden. En zo gaat het om de vier jaar.
  gemodereerd

 6. Als je de situatie in Suriname bekijkt, dat is het echt zielig en triest om aan te zien hoe het arme volk lijdt. Aan de ene kant zie je de luxe die de huidige regering zich permitteert en aan de andere kant de armoede. Een deel van het volk heeft niet genoeg te eten. De regering daartegenover met de president en vice-president voorop, rijdt dagelijks met tientallen beveiligers en volgauto’s door het land. De ministers maken flink misbruik om snoepreisjes te maken. Zelfs de voorzitter van DNA heeft zich laten verleiden om uit de staatskas te graaien voor een snoepreisje met partijgenoten. Er is geen structureel beleid voor wat het armoedevraagstuk betreft. Er is geen structurele oplossing voor wat betreft de watersnood in Suriname. Een land met zoveel rijkdom, met zoveel vruchtbare grond en toch lijdt het arme volk eronder. Omdat de politiek steeds met zichzelf bezig is. Hoe blijf ik zo lang mogelijk aan de macht om te profiteren. Zo lang en zoveel mogelijk profiteren over de rug van het arme volk. Het is echt triest en schaamteloos gedrag.
  gemodereerd

 7. PALU is een aftreksel van de Nationale Dagu Partij m.a.w. een bastaard partij !

  Het is opvallend welke partijen en personen een a-nationalistische houding hebben en het volk liever ziet creperen.

  Is pakketten verdelen partij politiek ?
  Bullshit Bouta heeft pakketten politiek ingevoerd, omdat hij zag dat hij hiermee zetelwinst kon behalen. De lage inkomens van Suriname is door deze pakketten politiek afhankelijk gemaakt.
  Het zal nogwel een tijdje duren voordat deze deel van het volk deze pakketten mentaliteit heeft omgezet in zelfredzaamheid !

  Team Santokhi is met man en macht bezig om deze pakketten noodzaak te transformeren en het deel van het volk dat hiervan afhankelijk is gemaakt te stimuleren om onderdeel te worden van onze economische motor !

  Het wordt weer eens goed duidelijk wie er kortzichtig zijn en wie er voor destabilisatie zorgen !

  Volk van Suriname,
  laten we de waarheid niet uit het oog verliezen. Zie hoe en door wie er verdeeldheid wordt gezaaid !
  De situatie vraagt soms om liefdadigheid en tegemoetkomingen maar ons doel is onafhankelijkheid !

  Zelfredzaamheid zal zorgen voor een constructieve mentaliteitsverandering en zal ons onafhankelijk van pakketten maken !

  Zie hoeveel er inmiddels is geïnvesteerd in trainingen e.d.
  De regering Santokhi investeert in het volk, wie destructief blijft zal afhankelijk blijven van een pakketten mentaliteit.

  Suriname voorwaarts.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 8. De PALU stuurt vrijwel elke week een ingezonden stuk of persbericht. Wie niet inghevoerd is in de Surinaamse politiek, zou denken dat je hier te maken hebt met een grote partij. Bij de laatste verkiezing heeft het volk van Suriname definitief afscheid genomen van de PALU club en hebben ze nauwelijks stemmen gehaald. Begrijpelijk, omdat deze partij een zeer dubieuze rol heeft gespeeld bij de december moorden in 1982 en samen met de NDP het land naar de afgrond heeft gebracht. Wij moeten hier niet teveel aandacht aan schenken.
  gemodereerd

 9. De paloeloe jongens vd palu loe partij en de 25 sergeanten onder leiding van ddb hebben door de staatsgreep van 25 Februari 1980 Suriname ( draaiboek van kolonel Hans Valk/ NAVO) Suriname tot grote armoede, grote ellende, vertrappen vd grondwet, internationale verdragen/ mensenrechten, dood en verderf, hongersnood, plunderen van de staatskas van Suriname, enz gebracht.

  Deze coupplegers hebben zich verrijkt. Zie hoe ze nu wonen, domeingronden, goudvelden, domeingronden waarop bomen massaal worden omgehakt en aan China voor een appel en een ei worden verkocht, diamant, staatsolie wilden verkopen voor een Koreaanse Mij, goud en valuta uit de kluis van Lips vd CBvS werd geroofd en naar buitenland werd gebracht/ Dubai, buitenlandse bankrekeningen. ddb heeft geen problemen met Lips, hopelijk dat de laag geletterden nu begrijpen wat hij bedoelde mrt die opmerking. Zie de huidige hoge binnenlandse en buitenlandse leningen met hoge renten bij banken en crediteuren, oa China, India, Frankrijk, dat ze door ddb, hoefdraad, ditecteuren van de CBvS en ministers van Financien onder leiding van ddb, jules wijdenbosch, ndp, jenny simons, bouva, abrahams/ auto pimpen, aloebaba, enz zijn veroorzaakt.

  De armoede, ellende en verval, huidige toestand van Suriname daar is ddb, boefdraad, aloebaba, jules wijdenbosch, bouva, abdul, abrahams, naarendorf/ zie aan koop ambassadegebouw in Parijs, ndp- boevenbende, palu voor verantwooordelijk. Ook abop, pl, doe, bep, die met hun in regeringscoalitie zaten.
  gemodereerd

 10. Palù is ook één van de veroorzaker van de ellende in onze mooi switi Sranan.
  Dus Palù ga eerst goed achter jullie oor krabben.
  Voor dat jullie andere gaan beschuldigen.
  Zij proberen nog iets van te maken.
  Zo als een oude wijze Surinaamse man zei “de slechte stuurlui staan aan Waal”.Palù de Redi musu’s van Suriname.
  gemodereerd

 11. Palu moet asap een mogelijkheid bedenken om zichzelf op te heffen.
  Alleen maar rommel en kritiek leveren om kritiek, is zo old-school-politiek!

  De armlastigen hebben onlangs een verhoging ontvangen. De VHP komt ze tegemoet door enkele goederen tegen een lage prijs te verkopen, zodat ze iets meer overhouden.

  De oplossing v palu mag in de nieuwe containers van ow.
  Dit dus: “ En in het scheppen van die werkgelegenheid en meer mogelijkheden tot productie, daarin schiet de regering juist ernstig tekort.”
  Wat wil je nou, meer ambtenaren of minder… De overheid is nu bezig met een algehele reorganisatie, niemand komt er bij. De overheid faciliteert, opdat ondernemers investeren en werk creëren.

  De grootste boosdoeners, de mensen die al jaren aantoonbaar misbruik maken van elke situatie, zijn de ondernemers. Daar moet palu zijn.
  Ondernemen in suri=zweef tekie.
  Zo snel mogelijk mensen uitbuiten en vervolgens achterover leunen. Geen investerings-mindset voor de lange termijn, geen goeie werkomstandigheden voor werknemers, en vooral het volk uitzuigen. Uitzonderingen zijn summier.
  Als ze zo doorgaan voorspel ik dat ze binnenkort worden overgenomen door Internationale bedrijven die werken met buitenlandse arbeiders.

  By the way, bronto zijn pa verkoopt al jaren goederen ergens onder een brug, dus….
  gemodereerd

 12. Deze regering krijgt de schuld hiervan terwijl de vorige regering het niet aan durfde om maatregelingen te nemen uit angst voor de kiezers. Laten we dat NOOIT vergeten, dit had allang achter de rug kunnen zijn als toendertijd men zich aan de afspraak gehouden v/h IMF , er moet namelijk rigoreus een andere wind waaien in alle lagen van ons stelsel.
  Maar men wilde populair gevonden worden en leende er lustig op los tot dat alle bronnen waren uitgeput, vergeet NOOIT dat de toenmalige president vroegtijdig zijn mandaat aan de volgende regering heeft gegeven omdat er geen geld meer in kas was om ook maar iets te betalen.
  gemodereerd

 13. PALU begrijpt het niet helemaal. Wanneer een paar sponsors levensmiddelen (en geen geld) ter beschikking stellen van een partij, dan is het toch mooi dat de partij het goedkoop ter beschikking stelt aan het volk? Of moeten ze het teruggeven of laten rotten?
  Helemaal gratis geven is iets wat een politieke partij niet kan doen, aangezien dat neer komt op het kopen van stemmen.
  De ABOP doet het officieel ook niet. Zogenaamd geeft Brunswijk uit eigen zak gratis hulp. Als ze de ABOP het wel officieel doet, dan mag er een onderzoek omen naar de partij-inkomsten en of de partij commerciële activiteiten verricht en daarvoor belasting betaalt.
  gemodereerd

 14. Serieus hebben jullie van de vorige regering dit niet gecreerd. Nieuw front had een gestabiliseerde land overgedragen en wat hebben jullie gedaan alles tot een puinhoop gemaakt
  gemodereerd

 15. Als iedereen nog eens een keer gaat werken en niet
  om de haverklap een feestdag voor elk wiswasje
  gemodereerd

 16. Ik ben het met de opmerkingen van PALU eens; door paketten goedkoop of gratis uit te delen op een partijcentrum of aan een selecte groep aanhangers, maakt men bedelaars van het volk. Alleen is het jammer dat de PALU vergeet te vermelden dat ook zij, samen met de NDP hetzelfde, in ergere mate, deden dan de VHP en de ABOP nu doen. De PALU vindt het helemaal niet erg dat regeringen van Suriname bedelaars van het volk maken, het is in hun ogen alleen erg, wanneer zij geen deel uitmaken van een regering.
  gemodereerd

 17. De mensen van Palu moeten hun mond houden want zij weten zelf toch ook dat als deze goederen die verkocht of gegeven worden in de winkels duurder verkocht zouden worden. Prijscontrole kan ook niet 24uur overal aanwezig zijn en met de winkeliers kan je al helemaal geen afspraken maken dan maar eigen verkooppunten oprichten.
  gemodereerd

 18. “…
  De grootste boosdoeners, de mensen die al jaren aantoonbaar misbruik maken van elke situatie, zijn de ondernemers.
  …”

  Dat klopt wat lid Esmerald aangeeft.

  Ondernemers spelen een sneaky rol in de politiek !

  Een ondernemer beweerde laatst nog dat hij goed is voor tenminste 1 zetel in Wanica. Veel ondernemers, zo ook bijvoorbeeld Pets, gebruiken hun werknemers en andere relaties om via de politiek persoonlijke belangen te behartigen.

  Het is inderdaad een zootje in Suriname !
  Velen zijn daarom ontevreden met de reorganisatie van team Santokhi. De lijnen worden nu strak getrokken.

  Het is wel jammer dat de media te veel aandacht schenkt aan al die zeikerds en te weinig aandacht schenkt aan de oorzajen van de problemen maar nog belangrijker ook te weinig aandacht schenkt aan de moeite die gedaan wordt om de problemen op te lossen.

  Defensie heeft een betalingsachterstand van 1,7 miljoen bij SVZ opgelopen vanaf 2014. Overal zijn er schulden en openstaande rekeningen opgebouwd. Hier wordt te weinig aandacht aan besteed terwijl dit wel ook tot de oorzaken behoort van de ellende en armoede !

  Team Santokhi heeft in minder dan 2 jaar bergen werk verzet.

  Dank u wel regering Santokhi !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 19. Wat lief dat jullie denken dat men pakketten uitdeelde, om het volk zoet te houden, en niet om import en export activiteiten te veinzen, om zo Surinaams meest geëxporteerde product zonder op te vallen, te kunnen verschepen.

  Wat naïef l

  Dat hiervoor id plaats wat goedkope, gele pesi, vol met chemicaliën gespoten kippen, wat goedkope afval aardappeltjes, en uitjes in de plaats ingekocht kon worden, was een goede front, onder het mom van sociale hulp.
  gemodereerd

 20. Als palu echt wilt helpen moeten de de vader van de misere helpen vinden en dat is Gilmore Boefdraad. Slap gelul om de VHP etc de schuld te geven terwjll palu medeschuldig is door deelneming aan het wanbewind van de nationale dieven partij.
  gemodereerd

 21. Ook de Paluloes mogen hun handen in eigen boezem steken, hebben ook meegewerkt aan de tot stand komen van de amnestiewet, netals Somo en Brunswijk, en de rest van die paarse jaknikkers, en Hok begint al dezelfde taal te spreken als die moordenaar, dat het buitenland er achter zit, maar in princiepe heeft Hok, Paal en die Ramlalal niks bijgedragen in belang van het land, alleen maar ellende.

  PALU en Hok die zich om het volk bekommert?
  Mi mars Papa!
  gemodereerd

 22. Ook dit is een mislukt project van Vhp. Wat hft deze regering gedaan vanaf ze aanzitten?? Nog geen moer.
  Kan je 1 dag eten met dit pakket?? Dat kan zelf niet.
  gemodereerd

 23. debby ken jij de palu , zitten die ook in de bijlmer , en wat lullen ze daar dan , zeker ook onzin , net als hok van de palu hier , en weet jij dat die in 1982 toen jou baasje 15 echte Surinamers heeft vermoord , die hok vond het prachtig en steunde op allerlei manieren die massamoordenaar om ook mee te helpen om het volk te onderdrukken en te bestelen en van 2010 -2015 was die hok minister van hulpbronnen in bouterse 1 , nou die heeft zich verrijkt , en nu speelt hij de judas , maar als de haan 3 keer kraait gaat hok weer in zijn hok
  gemodereerd

 24. “Kan je 1 dag eten met dit pakket”Debby jij zeker niet . Sommige mensen hebben nooit genoeg.
  Zo als die paarse bende van je.
  Ze vreten als varkens.
  Bij die bijeenkomst van die paarse ndp ratten .moest je zien hoe vet en volgevreten ze er uit zagen.net hangbuikzwijnen.
  gemodereerd

 25. Is Palu niet die indianen partij?
  Het blijft me verbazen dat de indianen in Suritje altijd zo stil zijn. Je hoort ze niet, ziet ze nauwelijks, dus ei go.

  Wist niet dat er zoveel in NLD woonde. Maar wanneer je ze weer eens met die paarse vlag ziet zwaaien, denk je: oja kijk die dommies, weer
  gemodereerd

 26. Dat de Palu mede-veroorzaker is van de ellende waarin ons land verkeert is helemaal waar.
  Maar … alleen te fitten op de Plau als mede-veroorzaker is niet ” terecht “.

  De ABOP van sombo lollie … Brunswijk …. heeft evenveel schuld … alsook de partij van
  lange vinger …. grensoverschrijnende maniak …. Salam Somohardjo.

  What about that !!!!!!!

  ” WAT ” en anderen vinden het prachtig dat genoemde partijen deel uitmaken van deze
  Witteboord Criminele regering Santokhi.
  gemodereerd

 27. Het volk heeft VHP en NPS helaas onvoldoende zetels gegeven om een coalitie te vormen.
  ABOP heeft slim geïnvesteerd in meerwaardige stemmen. De Jungel Commando beheert “dure” stemmen. PL heeft meer geluk gehad.

  Het ligt dus niet aan de regering Santokhi maar aan het stemgedrag van de kiezer !

  Er moet nu geregeerd worden door een samenwerking tussen de partijen die het volk heeft aangewezen. De NDP is afgewezen en is gewoon de grote verliezer.

  Bronto werkt nu aan herstel van zijn partij. De kans is groot dat PL er toch voor kiest om de volgende ronde zelfstandig de verkiezingen in te gaan. Hetgeen verstandiger is dan een samenwerking met ABOP en ten goede zal komen van de rehabilitatie van PL.

  Willen wij een betere regering dan moeten wij verstandig, verantwoord en vooral bewust onze stem uitbrengen. Het is goodwill van Santokhi om gehoor te geven aan de keuze van het volk.

  Wij moeten nu roeien met de riemen die wij nu hebben !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.