Lagere benzineprijs in Nederland na historische accijnsverlaging

5
Tanken

In Nederland is de prijs van benzine vanaf vandaag met gemiddeld 20 cent per liter verlaagd. Dit nadat het Nederlandse kabinet de accijns op brandstof verlaagde.

De prijs van benzine bestaat in Nederland voor ongeveer de helft uit accijnzen en btw. Per 1 april wordt de accijns voor loodvrije benzine verlaagd met 17 cent per liter. Omdat over accijns ook btw gerekend wordt, valt de brandstofprijs nog lager uit.

De verlaging van de accijns op brandstof is bedoeld om ‘de pijn’ van de opgelopen brandstofprijzen wat te verzachten.

Alles bij elkaar besparen benzinerijders dankzij de accijnsmaatregel gemiddeld 10 euro op een volle tank. Ook de prijs van diesel gaat omlaag met gemiddeld 11 cent per liter.

Tankstationhouders verwachten extra drukte bij de pomp vrijdag.

5 REACTIES

 1. Hopelijk volgt de regering Santokhi-Brunswijk dit voorbeeld na en wordt the Government Take/Gran Lanti Grabu/Gangster Tax in Suriname ook verlaagd.
  gemodereerd

 2. En wat wil waterkant.net met dit nieuws , onrust en of een opstand in Su veroorzaken om de prijs ook te verlagen. Schrijf dan ook hoeveel de brandstof hier kost, 3 tot 4x duurder en hoeveel belasting erop zit.
  gemodereerd

 3. Benzine is alleen gratis voor partijtoppers. De rest moet gewoon volop betalen.
  gemodereerd

 4. hkf , ja voor de ndp is de benzine gratis , omdat zij voor de overdracht van de regering dit met staatsolie hebben vast gelegd
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.