Campagne voor waardering van zorg- en ondersteunend personeel kindzorg

3
Campagne voor waardering van zorg- en ondersteunend personeel kindzorg

De Vereniging Kinderartsen Suriname (VKS) start met de ‘Yes We Care!’ campagne zodat organisaties en burgers hun waardering kunnen tonen aan het zorg- en ondersteunend personeel van de kinderafdelingen. Dit in afwachting op structurele maatregelen vanuit de overheid. 

“De huidige financiële situatie van het zorg- en ondersteunend personeel drukt enorm zwaar op hen” zegt Laurindo Kloof, medisch hoofd kindergeneeskunde AZP. Personeel trekt weg naar landen waar er een betere salariëring is, met alle gevolgen van dien. Zonder voldoende geschikt personeel komt de kindzorg in Suriname in gevaar. 

“De ‘Yes We Care!’ campagne is door VKS opgezet om de circa 350 verplegend zorg- en ondersteunend medewerkers van de kinderafdelingen, in Suriname een steun en waardering te geven” zegt Margary Muringen, voorzitter van de VKS. Met de financiële bijdragen die bedrijven en individuen doneren aan de ‘Yes We Care!’ campagne zullen bonnen beschikbaar gesteld worden aan het zorg- en ondersteunend personeel in de kindzorg waarmee zij levensmiddelen en brandstof voor hun auto of brommer kunnen aanschaffen

Via onderstaande korte video-uitleg wordt eenieder opgeroepen de ‘Yes We Care’ campagne te ondersteunen. Voor meer informatie ga naar: www.verengingvankinderartsensuriname.com of de Facebookpagina

De campagne die van april tot en met juni loopt, geeft volgens Margary Muringen de regering ruim de tijd om met een structurele oplossing te komen en hiermee te voorkomen dat nog meer zorg- en ondersteunend personeel vertrekt. 

3 REACTIES

 1. Degenen die voor een ander land kiezen om daar te werken hebben enigszins gelijk , een voorbeeld een verpleegkundige gaat naar Nederland en heeft de juiste papieren word hij/zij direct aangenomen en krijgt minimaal 1700 Euro in de maand , dat is 34.000 SRD , nou dat kan men hier niet betalen , dus het is de keuze van de verpleegkundige , maar ze moeten wel rekening houden met dat het leven daar in Nederland duur is , huisvesting , verzekeringen , auto , openbaar vervoer , uit gaan eten , e.d. , dan kan die 1700 Euro in de maand nog wel eens tegen vallen .
  gemodereerd

 2. Voor de gemiddelde Nederlander geldt, aan maandelijkse vaste lasten:

  Hypotheek of huur €850 (kale huur, maar sommigen krijgen huurtoeslag)
  Ziekenfonds €170 (sommigen krijgen zorgtoeslag)
  Gas en licht €200
  Pakket internet, bellen, tv thuis €60
  Mobiel abo data bellen sms onbeperkt, inclusief nieuwe telefoon die je maandelijks afgelost. Dit is al opgenomen in het bedrag €70
  Overlijdensverzekering €25
  All in woonverzekering €31
  9 maanden per jaar betaal je in termijnen indien gewenst VERPLICHT gemeentelijke belasting (straat schoon, vuil ophalen) €300zoveel per jaar, dat is zo’n €24 per maand. Of je betaald het in 1 keer. Waterschapsbelasting, ook verplicht (waterlozing etc) is €265, in 1 keer of in 9 termijnen.

  Dan heb je nog drinkwater. Ik douche lang en veel, dat kost mij €70 per kwartaal. Ik betaal niet per maand.

  Dan heb je nog de verplichte riool belasting, voor huiseigenaren. Dit hangt af vd waarde van je woning. Als je huurt betaal je dit niet.

  Boodschappen of leefgeld, ik hou dat bedrag op €100 per week.
  Reiskosten openbaar vervoer of auto? Ov €80 abonnement per maand. Benzine is €100 per vul moment. Dat doe je 1-2 per week.
  Van mn werkgever kreeg ik een NS business card waarmee ik onbeperkt in alle trein, trams bussen en metro’s door heel Nederland kan reizen, als ik dat wil.

  Verdien je per partner, en woon je samen, dan kun je nog op een ‘kleine’ vakantie 1x per jaar, en maandelijks €500-€1000 sparen. En je moet sparen. Stel a koelkast, tv of wasmachine of joe wagi broko, iem ready. Je krijgt als je teveel verdiend, of teveel geld op je spaarrekening hebt staan, geen huur, zorg en kinder toeslag. Ook je kinderopvang (NA WAN TRA SANI) moet je zelf betalen, als je teveel verdiend. Kinderopvang kost zo’n €15-€40 per uur. Als je een uitkering hebt en je wil gaan werken, betaald de gemeente je opvang voor je.

  Toeslagen krijg je alleen als je onder het minimum inkomen zit, als je bijv. een gemeente uitkering krijgt, of een aow gat hebt en daarom te weinig geld hebt om je rekeningen te betalen.

  Minimum inkomen is max. €1037 netto voor een alleenstaande en voor een gezin (man en vrouw) is het bedrag €1481 netto, meer krijg je niet.

  1x per jaar vakantie geld in mei, is voor sommigen om schulden mee te betalen. Handiger zou zijn als je dit bedrag kon sparen, en er verder niet naar omkijkt. Je krijgt geen 13e maand met een uitkering

  Dus wanneer men in hun spaargeld of eet geld gaat om wat voor je te sturen toch, denk aan deze berekening. Niet iedereen heeft drugs gerelateerde vrienden en kennissen, die ze af en toe eens wat geeft. Ik ken niemand met import en export bedrijf baja.

  Oen no si sani lek gemakkelijk jere, want dat is het niet, voor velen
  gemodereerd

 3. hallo ai na miiii , jij praat over uitkeringen , dus voor de niet werkende ( jij zal bij die groep horen ), maar als de verpleegkundige gaat werken is het minimumloon 1700 Euro
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.