OM eist vier jaar gevangenisstraf in mega houtsmokkelzaak  

5
Gevangenis
Voorbeeldfoto

Het Openbaar Ministerie in Suriname (OM) eiste dinsdag tegen elk der verdachten in de spraakmakende 100 containers  houtsmokkelzaak, een gevangenisstraf van vier jaar onder aftrek, een geldboete van SRD 50.000 subsidiair twee maanden hechtenis, met het bevel tot gevangenneming. 

Het OM presenteerde een requisitoir van 125 pagina’s, dat langer dan twee uren duurde. In deze strafzaak worden Dinendrenath A., Natachia R., Yinshuai L., Rowena T., Niwesh N., Seremy D., Andreas W., Rayen A., Url C. en Cornelia L. in de houtsmokkelzaak van 100 containers, berecht. Ze zijn allemaal na zeven maanden in vrijheid gesteld door de kantonrechter. 

Advocaat Chandra Algoe die de inklaarder en assistent- inklaarder juridisch bijstand verleent zegt desgevraagd aan Waterkant.Net dat de officier van Justitie naast de celstraf van 4 jaar, ook gevorderd heeft om drie computers en een laptop van haar cliënten, die in beslag waren genomen, verbeurd te verklaren.

Volgens de raadsvrouw komen op de volgende zitting van 31 mei de vijf advocaten aan het woord om hun pleidooi te voeren en daarna wordt er een andere datum bepaald voor de tweede groep advocaten. De verdachten werden aangezegd om aanwezig te zijn.

In deze zaak werden op 12 en 13 mei 2021 in totaal 10 aanhoudingen verricht waarbij 100 containers met illegaal hout werden onderschept op de Jules Sedney Haven door de Vliegende Brigade. Opmerkelijk is dat van deze Vliegende Brigade thans niets wordt vernomen.

5 REACTIES

 1. Opmerkelijk is dat van deze Vliegende Brigade thans niets wordt vernomen.
  Inderdaad is dit iets om je zorgen over te maken. Is het door Atompai opgeheven of zaten er ook lugubere figuren ertussen?
  gemodereerd

 2. Ik zou zeggen 4 jaar in de cel en daarna 1 jaar een taakstraf om bomen te gaan planten.
  gemodereerd

 3. Poppenkast veroordeling

  Maar? Belasting betalen? Geld boete? In beslagname luxe goederen? Faka hiermee?
  gemodereerd

 4. Dit loopt met een sisser af.
  Iedereen word vrijgepleit, wegens gebrek aan bewijs.

  We zullen zien
  gemodereerd

 5. en hoe zit het met die chinese exporteur , is daar geen straf geëist , want daar is het begonnen toch , maar de chinezen worden met rust gelaten , want de regering moet nog heel veel leningen die boefdraad gemaakt heeft bij de chinezen nog terug betalen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.