Aangever van drugsdiefstal en afpersing door agenten in vrijheid gesteld

11
Gevangenis
Voorbeeldfoto

Guillermo A. is vandaag door het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM) in vrijheid gesteld. Deze man werd afgelopen weekend door de politie in verzekering gesteld, nadat hij aangifte tegen drie politiemannen van Albina deed wegens diefstal van drugs en afpersing.

De verdachte heeft advocaat Maureen Nibte in de arm genomen. De raadsvrouw bevestigt de invrijheidstelling van haar cliënt tegenover de redactie van Waterkant.Net. Ze zegt dat haar cliënt alleen aangifte deed voor afpersing. 

Volgens Nibte werd haar cliënt op 24 februari door de politie, in dit geval door drie agenten van Albina, staande gehouden bij een verkeerscontrole in het ressort. 

Na onderzoek in het voertuig van Guillermo gaven de agenten aan een zak met drugs te hebben aangetroffen. De inhoud van de zak is nooit getoond aan de bestuurder, Guillermo. Hij werd door de politie toen aangehouden voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen. 

De agenten I.A., S.B. en Y.P. eisten een geldbedrag van Euro 4.000 van Guillermo. Volgens de raadsvrouw vertelde haar cliënt dat hij op dat moment Euro 800 bij zich had, die hij uit vrees aan de agenten overhandigde. De politiemannen waren niet tevreden met het aangeboden geldbedrag en eisten meer.

De man reed dezelfde avond vanuit Albina naar Paramaribo op zoek naar meer geld. Hij verkocht zijn sieraden en kreeg daarvoor SRD 22.000 en USD 100. 

Guillermo reed terug naar Albina om dit geld ook aan de politie te geven, want hij was bang om opgesloten te worden. Guillermo is een ondernemer en verkoopt goederen. Op die bewuste dag reed hij naar Albina om goederen te verkopen, toen hij door de politie werd aangehouden. 

Toen de politie hem confronteerde met een zak met ‘drugs’ dacht hij dat iemand misschien drugs in zijn auto had achtergelaten. Hij had zijn voertuig enkele dagen terug uitgeleend aan iemand. Volgens de verdachte Guillermo heeft de politie hem de drugs nooit getoond. De zak is nooit in bijzijn van hem opengemaakt.

Daags daarna vertelde hij aan zijn vrienden en kennissen over dit geval, die hem adviseerden om aangifte te doen tegen de politieagenten voor afpersing. 

Guillermo stapte inderdaad naar de politie en deed aangifte tegen de agenten van afpersing. Volgens Nibte is er op geen enkel moment drugs aangetroffen, van de drugs ontbreekt elk spoor.

“Geen enkele drugs is gestolen, want hij had geen drugs bij zich”, merkte de raadsvrouw op.

Het OM stelde de verdachte op basis van zijn verklaringen vandaag in vrijheid. De drie agenten worden vandaag ook voorgeleid. De rechter-commissaris beslist over hun lot.

11 REACTIES

 1. die drie agenten op staande voet ontslaan , dit kan toch niet minister amoksie dat die agenten zich zelf verrijken door afpersing , als die agenten nibte in de handen nemen zullen ze ook vrij uit gaan
  gemodereerd

 2. Ik begin zo langzamerhand te geloven dat Maureen Nibte een nakomeling is van Mandraak de Tovenaar en ook kan toveren.
  gemodereerd

 3. Hahaha. Je kunt dr haten omdat al haar tanden social distancen. Ze werkt hard om nd tandarts te gaan, oen lib a vrouw jere.

  Ze is keigoed in dr werk
  gemodereerd

 4. ai na miiii , de paarse glans zal spoedig overgaan in troebel water en haar tanden worden dan echt gif zwart , en jij houdt van die vrouw , nou ga alvast tegengif halen bij ???? , maar het zal niet helpen zwart blijft zwart en is de kleur van de duivel
  gemodereerd

 5. Ik zeg Opsluiten al die geüniformeerde geboeften.
  Vroeger was de politie je beste kameraad.

  Tegenwoordig werken er veel criminelen bij de justitie.
  Ook bij de politie moet er een grote schoonmaak gebeuren.
  gemodereerd

 6. Zeker zijn aangifte ingetrokken. En nu was er plotseling geen drugs, want het bewijs is achterover gedrukt en kan dus niet getoond worden.
  gemodereerd

 7. Als er geen drugs was in het spel, waarom hebben de agenten deze vent afgeperst??
  Omdat hij een mooie kip heeft??
  Nu wilt een ieder de drugs voor eigen belang.
  De agenten mogen voor mijn part ook naar huis. Gewoon zeggen we weten van niets. Die vent liegt.
  gemodereerd

 8. WIE NIET STEELT OF ERFT ZAL WERKEN TOT HIJ STERFT.
  De groeten van Gillmore
  gemodereerd

 9. Meneer WAT, je vergeet erbij te vermelden dat het de schuld van Bouta is.
  gemodereerd

 10. MieNoSabie , dat komt nog als die agenten weer op vrije voeten zijn dat weet je toch wel
  gemodereerd

 11. De politie is omniverseel: afperser, misdaadbestrijder, beschermer, handhaver, vervolger, doodmaker, bangmaker enz.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.