Jongen (8) loopt uit huis vanwege stelselmatige mishandeling door vader

17
Jongen (8) loopt uit huis vanwege stelselmatige mishandeling door vader

De politie van Flora kreeg maandag een melding van een verdwaalde minderjarige jongen op een adres in het ressort. Wetsdienaren dirigeerden ter plaatse en troffen een 8-jarige jongen aan.

Het slachtoffer verklaarde dat hij van huis was weggelopen omdat hij radeloos is. Hij woont met zijn vader. Volgens de jongen wordt hij stelselmatig zwaar mishandeld door hem. Hij toonde zijn rug met striemen en blauwe plekken aan de politie. De 8-jarige werd overgebracht naar het bureau.

De moeder werd opgeroepen zich te melden op het station. Na verhoor is zij met haar zoon huiswaarts gestuurd. De jongen is vandaag voor medische behandeling opgenomen in het ziekenhuis.

De afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname heeft de zaak in onderzoek.

Jongen (8) loopt uit huis vanwege stelselmatige mishandeling
De rug van de jongen met striemen en blauwe plekken.

Helder en Snel Media

17 REACTIES

 1. Is de vader niet opgepakt , hij behandeld zijn zoon als een slaaf , verdomd wat een rotzak die vader , en die moeder heeft nooit ingegrepen of is zij ook een slaaf van die man , slavernij is toch al tig jaren geleden afgeschaft toch , maar het blijkt hier in Suriname nog steeds aanwezig te zijn.
  gemodereerd

 2. Precies hetzelfde ‘schilderij’ op de rug van de man laten tekenen (lees striemen). Beul van een vent. Nergens staat wat men met die verwekker heeft gedaan. De naam vader is deze waardeloze figuur een te hoge eer.
  Wat doet die moeder zelf? Ook zij moet aan de tand worden gevoeld!
  gemodereerd

 3. Opsluiten die zaagsel van een hond. Beide ouders/ verzorgers uit de ouderlijke macht zetten, dan maar naar een tehuis.

  Waarom mocht dat kind weer met moeder mee naar huis? Wat voor zwakzinnige beslissing is dit? Ze houd duidelijk meer van ­čŹć dan haar kind. Plaats dat kind uit huis. Waardeloos stel, waardeloze beslissing.
  gemodereerd

 4. Daar heb je goed aan gedaan om de ouderlijke huisdeur achter je dicht te doen. Geen een kind verdient dit soort barbaarse praktijken. Deze surrogate vader mag nooit meer in de buurt van kinderen komen. Ik hoop dat jij je vertrouwen zult herpakken.
  gemodereerd

 5. Vader accuut uit ouderlijke macht ontheffen.En veroordelen wegens fysieke en mentale kindermishandeling.
  gemodereerd

 6. dat begrijp ik niet. hij woont met zijn vader, wordt er gesteld. daarna komt zijn moeder hem ophalen. hij gaat naar huis met zijn moeder. woont zijn moeder samen met zijn vader? dan hebben wij toch niets voor elkaar gekregen, anders dan: jongetje van acht jaar zoekt de bosjebrug op?
  gemodereerd

 7. Wat ik mis is, wat gebeurt er met de vader?? Krijgt deze familie hulp, begeleiding???
  Waarom mishandel je je kind zo???
  Waarom krijgen sommige mensen kinderen???
  gemodereerd

 8. Ohhh wat vreselijk…was in mijn tyd (tijd Van de Vrolijke Jeugd) normaal…..lijfstraffen…..

  zelfs op school was het toegestaan om lijfstraffen toe te passen…..als de meester/juf een hekel aan je had…boi…pai pai van je welste….(deel 1)..

  ergste was dan ook…als je thuis kwam en je het aan je ouders vertelde, of je ouders kwamen erachter……dan was je “niet jarig’…..pai pai deel 2….

  Was/is het onwetendheid of macht uitstraling of ziekelijk gedrag?????

  en dan nog…..je gaat toch je eigen kind niet afranselen of door anderen laten afranselen…

  Ik koester mijn kids en zorg ervoor dat NIEMAND aan ze komt….
  gemodereerd

 9. Naast het feit dat in Suriname kinderen het mikpunt zijn van pedo┬┤s zijn er ook nog gestoorde ouders die hun kinderen zwaar mishandelen. Er is werkelijk geen enkele instantie die zich inzet om kinderen te beschermen. Wat een leven voor een kind,….te triest voor woorden.
  gemodereerd

 10. Hoezo dat kind weer meesturen met de moeder??? Woont ma niet meer bij pa?? Welke verslaggever heeft dit half artikel geschreven????? Zoveel onduidelijkheden ….pfffff…ik krachtige gevoeld dat onze kinderen niet meer beschermd worden. Het Kind moest n e opvang tehuis of opvang gezin totdat duidelijk was of hij wel veilig was bij moeder?
  Wederom zijn alle organisaties die kinderen moeten beschermen, stil….muis stil. Beter doeken ze op….zomaar vreten ze stichting geld en steun van soza
  gemodereerd

 11. Roy, ik heb hetzelfde meegemaakt en ik heb ook geleerd waar de pijnlijkste plekken zijn. De oren. Daar kreeg ik klappen op en ik heb er zelfs gescheurde trommelvliezen aan overgehouden. Ik heb toen de belofte gemaakt om een vrouw, mijn kinderen en kleinkinderen nooit van mijn leven te slaan en/of te mishandelen.
  Neen, het was geen Spartaanse opvoeding, maar een normale Surinaamse.
  Wat ik wel gedaan heb en dat advies wil ik graag geven aan alle kinderen, die mishandeld worden, om die pijn om te zetten in een drang om goed je best te doen op school en ik haalde al mijn diploma’s binnen de kortste keren. En dan komt het moment van waardering. Degene, die jou al die tijd mishandeld hebben worden ineens poeslief want ze denken plotseling aan het gels wat je gaat verdienen.
  Ook komt die bevrijdingsdag een keer. De dag dat jij jouw ouderlijk huis mag verlaten en dat zal de grootste bevrijdingsdag uit jouw leven zijn.

  Dit mishandelingsprobleem is ook een van de redenen waardoor veel van onze jeugdigen ontsporen. Het verlangen om zo snel mogelijk volwassen te worden om uit het ouderlijk huis te vertrekken maakt dat ze verkeerde beslissingen nemen.
  gemodereerd

 12. Boi …deze klootzak als vader moet jarenlang achter de tralies…en letsel schade opleggen aan de zoon ..
  gemodereerd

 13. Vreselijk !

  Blijkbaar zijn zijn ouders uitelkaar.
  Is hij bij zijn moeder wel veilig ?

  Stop kindermishandeling !
  Meld kindermishandeling bij de crisishulplijn !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 14. Hij was eerst bij die vader die hem mishandelde en na zijn klacht werd zijn moeder opgeroepen die jongen op te halen.Vraag mij of dit wel zin heeft.Als die jongen herstelt gaat hij weer terug naar die vader om pakslaag te halen en is dan .Jeugdzorg moet dit aanpakken.Die.vader houd van geen meter van die jongen.Zeker haat hij die jongen en is misschien uitelkaar met die moeder.
  gemodereerd

 15. Kleine jongen. Mijn reactie is alweer niet geplaatst. Misschien heb ik verboden woorden gebruikt in mijn stuk.
  Kort samengevat het volgende: Ook ik heb datgene meegemaakt wat Roy heeft beschreven, maar de kunst of mijn gave was om die pijn, die ik dagelijks onderging, om te zetten in een drang om te leren. Ik weet niet of deze aftakeling of die drang reden was, maar ik kon heel goed leren en dat heb ik gebruikt om het heel ver te schoppen. Het enige wat mij niet gelukt is, is om terug te keren naar mijn land om daadwerkelijk mee te doen aan de opbouw ervan.
  Dus, kleine jongen. Ik weet wat je meemaakt omdat ik dat ook heb meegemaakt. De pijn is niet prettig, maar doe zoals ik. Zet het om in een drang om te leren. Doe je best op school.
  Ik wens je alle succes toe in jouw verder leven. Anderen zullen achteraf jaloers op je zijn. Ook de beulen, die jou die pijn dagelijks hebben aangedaan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.