Drie politiemannen opgesloten wegens verduistering drugs en afpersing 

13

De politiemannen I.A., S.B. en Y.P. zijn gisteren in verzekering gesteld wegens verduistering van een hoeveelheid drugs, die in een voertuig werd onderschept en afpersing. De aangever G.A. is eveneens ingesloten. 

De aangever werd op vrijdag 25 februari tijdens een verkeerscontrole te Albina door de politie staande gehouden. Bij onderzoek in het voertuig stuiten de wetsdienaren op meer dan een half kilo cocaïne. Het verboden spul werd door de agenten in beslag genomen. 

G.A. probeerde de politiemannen op andere gedachten te brengen, waarbij zij geld van hem eisten en beloofden het verboden spul terug te geven. De verdachte had op dat moment wat cash op zak en overhandigde deze aan de politiefunctionarissen. Echter blijkt dat zij het geld van de aangever hadden aangenomen, maar zoals afgesproken hebben ze de drugs niet meer aan hem afgestaan.

De verdachte voelde zich dubbel benadeeld en stapte naar de politie van Albina om aangifte tegen de politiemannen te doen. De zaak werd voor verder onderzoek overgedragen aan Onderzoek Personeelszaken van het Korps Politie Suriname.

In het belang van het onderzoek zijn de drie agenten en de aangever in verzekering gesteld. De drugs is nog niet terecht. Het onderzoek duurt voort.

13 REACTIES

 1. Aangifte gaan doen bij de politie, omdat je coke geStolen is door de politie🤯

  Lachwekkend. Alleen in Suriname
  gemodereerd

 2. uitroeien dit soort mensen die de politie dienst gebruiken om criminele activiteiten voort te zetten. De politie moet het voorbeeld zijn van uiterste betrouwbaarheid en dienstbaarheid naar de gemeenschap toe. Zulke gasten horen onder geen beding deel te nemen aan de dienst en moeten onmiddellijk uit dienst treden.
  gemodereerd

 3. Deze agenten hadden erop gerekend dat de benadeelde nooit aangifte zou doen. Nu zitten ze alle vier met de gebakken peren.
  gemodereerd

 4. Keihard aanpakken dit tuig! Uit de functie zetten,.. lees, opstaande voet ontslaan!
  Het zoveelste voorbeeld dat KPS vol rotte appels zit. Het zijn ongetwijfeld allemaal leden van de nationale pa…g – pa..g partij die over het paard zijn getild.
  ZE Chan, hoe zit het met de grote schoonmaak actie bij KPS????
  gemodereerd

 5. Rondje Bosje brug alle 3, voor de zekerheid verzwaard met 50 kg
  stenen aan hun voeten.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Volgens mij zit je op verre afstand uit je nek te lullen. Bouterse is niet goed, Chan is niet goed. Wat doe jij? Op afstand uit je nek lullen. Kom in Suriname lullen
  gemodereerd

 7. Mede dankzij de ZE Santokhi zit de grootste drugsbaron van Suriname, de zeer aimabele P. Wortel vast in Nederland. Als het aan baboon Brunswijk gelegen had, dan zou Wortel de Surinaamse nationaliteit verkregen hebben waardoor uitlevering aan Nederland uitgesloten was. ZE Santokhi, rechtvaardig en integer als hij is, heeft Brunswijk teruggefloten en tegengehouden dat drugsbaron Wortel de Surinaamse nationaliteit zou verkrijgen. Degene die beweert dat onder het bewind van ZE Santokhi de handel in drugs toegenomen is, moet zich onder behandeling stellen van een psychiater.
  gemodereerd

 8. De drugvervoerder is niet iemand met wie je grappen moet maken, blijkt. Alleen zal hij nu een hogere noot moeten zingen: wie is zijn leverancier? Heeft hij trouwens overlegd met zijn leverancier eer hij aangifte deed?
  gemodereerd

 9. @Wat…..hoe bedoel je??? Tijdens de vorige regering werden duizenden kilo’s onderschept, duikboten, vliegtuigjes…..waarover praat je jongeman?
  De vorige regering heeft ervoor gezorgd dat drugs een normale business is geworden in su en echt geen Chan. Check the facts!
  gemodereerd

 10. @Wat 29 maart 2022 Bij 10:58
  Weer drugs tijdens Chan beleid. Politie erbij. Chan treed aub af.
  ——————
  Ben je zo naïef te denken dat alleen omdat de VHP-ABOP nu regeert, de dieven en inbrekers ineens van mentaliteit veranderen? De NDP heeft ze niet geleerd te werken, wel met wapens om te gaan. Daar plukt de maatschappij nu de vruchten van.
  Als jij denkt te weten wie het dan beter kan doen, geef dat aan. Ik ben benieuwd.
  gemodereerd

 11. @ wat je kon ook eisen dat opa b uitgeleverd zou moeten worden op zijn veroordeling in ptata te voltooien.
  gemodereerd

 12. Wat,wat een onzin verkondig je. Wat heeft het beleid van de huidige regering er mee te maken. Ik ken er wel een paar die nog een stad voor drugshandel te goed hebben. En verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.