Siebrano Pique vandaag in vrijheid gesteld

14

Advocaat Derrick Veira heeft vandaag zijn client Siebrano Pique vrijgepleit bij het Hof van Justitie in Suriname. Pique werd op 3 maart jongstleden aangehouden en in verzekering gesteld, in verband met opruiing, belediging van het staatshoofd, smaad en laster.

De 43-jarige Siebrano was daarvoor door de politie opgeroepen in verband met een onderzoek. Dit vanwege een live filmpje van hem, waarin hij de president en zijn echtgenote zwaar beledigdeIn dit filmpje noemde hij de president ondermeer een saka saka, een mapima. Ook de first lady moest het ontgelden en kreeg ordinaire verwensingen naar het hoofd.

Zijn raadsman heeft hem op basis van artikel 61 van het wetboek strafvordering vrijgepleit. Het Surinaamse Hof heeft het verzoek van de raadsman gehonoreerd en de verdachte Pique vandaag in vrijheid gesteld. 

14 REACTIES

 1. Sibrano mie boi, die corrupte Santokhi kan jou de mond nooit snoeren. Je mag je standpunten altijd delen met de gemeenschap Je moet extra alert zijn dat men jou niet gaat vergiftigen.Er lopen in die partij enkele drugsverslaafden rond die graag de klus willen uitvoeren.
  gemodereerd

 2. Yu na paraman. No mik ding broko yu.
  In ieder geval zijn hoop mensen hun ogen geopend met deze regering. Eind in zicht.
  gemodereerd

 3. ze moeten nu het hof van justitie maar eens opsluiten , wat een bende zijn die mongolen , echt daarom is er zoveel criminaliteit hier in Suriname , de criminelen zo weer vrij ook die pets , Suriname wordt nooit meer veilig
  gemodereerd

 4. Moet wel. Als pets naar huis mag zonder een bromtjie djarie dag te hebben gezeten, zo ook ‘de rest’.

  Ben benieuwd naar z’n volgende demonstratie, vanuit Aruba of Chili😁
  gemodereerd

 5. Tijdends de koloniale periode zou Gouverneur Kielstra wel zeer goede raad en de juiste oplossing weten hoe hij van deze vervelende berm paarse kakkerlak moest afkomen.

  In deze tijd van verlichting en met mensenrechten in een democratische rechtsstaat kan men hem liever laten op nemen bij, rijpere jeugd, rijpie ondanks zijn hoge leeftijd en hem heropvoeden door hem elke dag goede daden te laten verrichten in de maatschappij en een cursus normen, waarden, zo hoort het!, respect, principes, goed gedrag, enkele wetten bij brengen/laten volgen.

  In een democratische rechtsstaat bestaan er volgends de grondwet en Internationale Verdragen, ( oa, mensenrechten )rechten en plichten, maar er zijn grenzen.

  Waar de grens vd vrijheid (ve andere) stopt volgens de grondwet en verdragen begint het recht van de andere volgens de grondwet en Verdragen om de overtreder van die vrijheid te vervolgen en te laten veroordelen door de rechter.

  Dat moet deze paarse kakkerlak worden bijgebracht.
  gemodereerd

 6. Hopelijk heeft ie wat verstand gekregen in die kronto ede en denkt hij een volgende keer even na voordat hij weer zichzelf voor schut zet.
  gemodereerd

 7. In een echte democratie heeft iedereen het recht om zijn mening te kunnen uiten. Maar daarnaast zijn er ook normen en waarden in de maatschappij waaraan je zich dient te houden. Je mening uiten met behulp van scheldwoorden en dreigementen is een vorm van zwakte en dat moet je niet doen. Hou daarmee een volgende keer wel rekening. Daartegenover hoef je ook geen jaknikker te zijn en niets zeggen indien je met bepaalde zaken het niet eens bent. Want dat is ook een vorm van zwakte.
  gemodereerd

 8. Word het nu hoog tijd dat deze maatschappelijk mislukte paarse Bouta-sucker een reguliere baan gaat zoeken en leren om te gaan werken. Kansloze, jankende kleuter.
  gemodereerd

 9. Zo leuk dat men cursussen en heropvoedingen voorstelt die de commissie bromtjie djarie aka de heersende macht, eerst zou moeten volgen, om het goede voorbeeld te geven. Luku in a spikri.

  Spiegeltje spiegeltje aan de wand, breek niet voordat Chan en Mel weer het vliegtuig pakken naar een ander land!
  gemodereerd

 10. robg , pas maar op dat ze jou daar in de bijlmer niet vergiftigen , jij zit alles weer op te naaien he robg , die pique wordt door jou vergiftigt
  gemodereerd

 11. ach a na miiii , jij moet eens in de spiegel kijken en goed kijken , je zal de spiegel vermorsen want zo iets lelijks hebt jij nog nooit gezien , en pique zal je uitlachen want hij is weer in vrijheid gesteld , maar voor hoe lang ??
  gemodereerd

 12. Is van para en dan? Ef na troe troe, dan nooit am beng sdon wan dei in a strafoe. Diens waka go in a bureau, na onzichtbaar 🥷, niemand ziet je. Dan kowroe safoe je waka gwe uit a post. DAN JOE TRANGA. Net baas toch, a mang schuldig ma a mang e waka vrij en de ex minister van justitie durft niks te doen, als heersende macht. Am durf.

  Die pangi’s id auto en die zilveren kettingen
  anga pols boei, helpen niet. Soso 😶
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.