Shanghai vanaf vandaag voor het eerst in lockdown vanwege coronavirus

1

Terwijl er op andere plaatsen in de wereld sprake is van het versoepelen van alle coronamaatregelen, is China’s grootste stad Shanghai vanaf vandaag in lockdown gegaan vanwege het coronavirus. Het is de eerste keer sinds het ontstaan van de pandemie dat de stad in lockdown gaat.

De komende vier dagen geldt de lockdown voor de oostelijke helft, de vijf dagen erna in het westelijke deel meldt de NOS. Dit omdat de stad met 26 miljoen inwoners een relatief snelle toename kent van het aantal besmettingen met de omikron-variant.

Zaterdag werden er 2.676 nieuwe besmettingen gemeld, 18 procent meer dan een dag eerder. Ter vergelijking: in Nederland werden er zaterdag 28.000 nieuwe besmettingen gemeld, meer dan 10 keer zoveel.

Het is de bedoeling dat de inwoners gedurende de lockdown massaal worden getest. Het openbaar vervoer ligt stil en bedrijven moeten hun werknemers vanuit huis laten werken aldus de NOS.

In Suriname is er inmiddels sprake van een versoepeling van de COVID-19 maatregelen en wel specifiek betreffende de quarantaine en isolatieplicht:


1 REACTIE

  1. ach mensen dit is voor ons ver weg toch , daar in china begon het coronavirus en nu wordt het daar erger , dus mensen straks is het over de hele wereld weer het zelfde al 2 jaar geleden , maar mensen die zijn gevaccineerd hebben een weerstand opgebouwd , maar de niet gevaccineerde zullen het dan merken , of ze het ziekenhuis halen dan ??
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.