Inverzekeringstelling agenten in mishandelingszaak 13-jarige verlengd 

7
Gevangenis
Voorbeeldfoto

De inverzekeringstelling van de twee aangehouden agenten van politiepost Geyersvlijt, die wegens mishandeling van een 13-jarige jongen waren aangehouden, is verlengd met 30 dagen. De rechter-commissaris heeft hun aanhouding rechtmatig getoetst.

Het gaat om de vrouwelijke politieagent I.G. en de politieman R.K., die ervan verdacht worden de jeugdige te hebben mishandeld met als gevolg dat hij verwondingen in zijn borststreek en in het gezicht opliep. De agenten werden op maandag 21 maart in verzekering gesteld.

De tiener werd aangehouden in verband met een zedendelict. Omdat er geen bewijs tegen hem kon worden aangeleverd, zou hij door de agenten zijn mishandeld.

Na zijn vrijlating vertelde de jongen thuis aan zijn ouders, dat hij vreselijk is afgetuigd door de twee politieambtenaren van het ressort Geyersvlijt. Het zichtbare letsel op het lichaam van hun zoon spreekt boekdelen.

De ouders stapten samen met hun tiener zoon naar Onderzoek Politiezaken (OPZ) en deden aangifte tegen het duo. Na afstemming met het Openbaar Ministerie in Suriname zijn beiden politiefunctionarissen in verzekering gesteld.

De agente nam advocaat Delano Landvreugd in de arm, terwijl haar collega politieman rechtsbijstand krijgt van advocaat Irvin Kanhai.

7 REACTIES

 1. Begrijp ik het goed dan lees ik eigenlijk dat de twee agenten geprobeerd hebben om een verklaring af te dwingen van de minderjarige. Omdat de agenten het bewijs niet rond konden krijgen is de minderjarige door hen verschrikkelijk toegetakeld. Wat een laffe helden zijn het ook he. Deze twee laffe agenten mogen van geluk spreken dat de ouders zich aan de regels houden. Denk daar eens goed over na en dat er ook een vrouwelijke agente zich schuldig maakt aan zware mishandeling geeft te denken.
  Ik hoop dat er voor die jongen genoegdoening volgt.
  gemodereerd

 2. Sinds wanneer hebben Surinaamse agenten de gore lef om kinderen te mishandelen?
  Probeer dit te flikken in Nederland.
  gemodereerd

 3. De agenten weten zich niet te gedragen. Korps een rommel. Hele leiding van het land is foute boel
  gemodereerd

 4. Mi mofo na bana watra. Te mi floek yu, yo abie fu go fara fu go suku yepi. Deng kang go bor, wer 15 boei, long psa 20 bonuman, ma MI, solanga yu du gado ptieng san yu du MI, binnen 365 dei yu sa kies yu strafu. Tan tekki!!!!!!!!!!!!!

  Zelfs die bigi bere grote snor inspekteur weet dat ze allemaal fout waren. Maar in plaats van excuses aan te bieden, intimideerde hij me verder.
  zulke mannen hebben geen toekomst, ze hebben geen opleiding, het enige wat ze bereikten was dat ze een baan als agent konden krijgen.

  2 maanden geleden ben ik ook uit mijn huis gehaald en woest geslagen, geschopt en tegen het hoofd gestampt door twee zwarte agenten van post Geyersvlijt.
  Ik ben nog niet naar OPZ geweest, vooral omdat als je daar eenmaal bent, je wordt geïnterviewd door iemand met een notitieboekje en een pen die niet schrijft. Al die tijd zittend in een kamer waar talloze andere agenten terloops langslopen, kijkend naar wie aangifte doet.
  De enige reden dat ze vorige week werden gearresteerd voor fysieke mishandeling, is omdat de misbruikte persoon een 13-jarige jongen was.
  Het is een grote gewapende bende, gesanctioneerd door de staat om je te doden wanneer ze daar zin in hebben, die elkaar beschermen en bedekken.

  Ik was nergens schuldig aan, en ze moesten me vrijlaten nadat ze me 11 uur opgesloten hadden gehouden.
  Ze duwden me op blote voeten de straat op.
  Er is nog veel meer dat ik de komende dagen ga onthullen over de sadistische, kwaadaardige sh!t die daar gebeurt.
  gemodereerd

 5. DaT kind is dus gelinkt aan dikke connecties, anders zou er geen werk van gemaakt worden.

  Baja, soema na eng pa aNga eng ma?
  gemodereerd

 6. Het is wel duidelijk dat de 13-jarige een grote mond had van een 30-jarige. Want niemand zal een rustige kind die niks gedaan heeft een flink pak rammel geven.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.