Prof. dr. Sharda Nandram aanvaardt ambt als hoogleraar Nyenrode Business Universiteit

13
Sharda S. Nandram, fotograaf: Guido Benschop.

Vrijdag aanstaande aanvaardt Prof. dr. Sharda S. Nandram haar ambt als hoogleraar aan Nyenrode Business Universiteit. Tijdens deze plechtigheid houdt zij haar inaugurele rede met de titel: ‘’Spiritualiteit: de discipline voor zakendoen met het onbekende’’. 

Sharda Nandram is geboren in Suriname en is opgeleid als zowel psycholoog, als econoom en gepromoveerd in de sociale wetenschappen. Zij is ook hoogleraar aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Het bekleden van een dubbele hoogleraarspositie komt zeer zelden voor. Zij is tevens de eerste hoogleraar van Surinaamse afkomst op de prestigieuze Nyenrode Business Universiteit. 

Hoewel spiritualiteit als thema van oudsher een plaats heeft binnen religie of theologie begint het ook aandacht te krijgen binnen andere disciplines. Steeds meer universiteiten in de managementwereld introduceren spiritualiteit in hun curriculum. Soms doen ze dit door afdelingen op te zetten, cursussen aan te bieden of zoals Nyenrode Business Universiteit het doet, via het inrichten van een leerstoel. Hiermee wordt aandacht gegeven aan de zogenaamde ‘soft skills’ die leiders en ondernemers nodig hebben om goed doordachte en ethisch gefundeerde beslissingen te nemen. 

Nyenrode Business Universiteit is een van de pioniers op het vakgebied van Business en Spiritualiteit. Ongeveer 15  jaar geleden werd een wissel-leerstoel op dit gebied opgezet voor honorair prof. wijlen Paul de Blot. Sinds juni vorig jaar is een structurele leerstoel opgezet voor Business & Spiritualiteit.

Met haar onderzoeken van de afgelopen jaren heeft Prof. dr. Sharda Nandram bijgedragen aan het bedenken van manieren om de ‘menselijke maat’ een rol te geven in bedrijf en organisatie. Aandacht voor de menselijke maat blijkt een positieve uitwerking te hebben op stressvermindering, klantentevredenheid, productiviteit, creativiteit en innovatief organiseren. 

Er is ook een mogelijkheid om de oratie op vrijdag 1 april te volgen via de live stream om 16.00u (11.00u Surinaamse tijd):

13 REACTIES

 1. Super plaatsvervangende trot. Geweldige wetenschapper en geweldige vrouw.
  gemodereerd

 2. Super plaatsvervangende trots. Geweldige wetenschapper en geweldige vrouw.
  gemodereerd

 3. Heel mooi hoor. Gefeliciteerd. Ze zou naar Suriname kunnen komen en president worden. De mannelijke presidenten van Suriname deugen toch niet, behalve Venetiaan.
  gemodereerd

 4. Wat een geweldige prestatie van deze vrouw om als eerste Aziatische vrouw tot hoogleraar op Nyenrode benoemd te worden. Daar mag ze trots op zijn.
  Breng de mensheid wijsheid bij.
  gemodereerd

 5. Dit is absoluut een top prestatie van een Surinaamse vrouw, omdat Nyenrode Universiteit behoort tot de top van de Nederlandse Universiteiten. Ook het feit dat ze op 2 universiteiten als hoogleraar wordt aangesteld is bijzonder. Hopelijk is dit een stimulans voor Surinaamse vrouwen om door te blijven studeren.
  gemodereerd

 6. Mensen deze geweldige professor Sharda Nandran zal nooit dit ambt in Suriname kunnen doen hier zijn geen universiteiten waar ze dat ambt zal kunnen aanvaarden , maar wij Surinamers mogen wel trots zijn dat deze vrouw van Surinaamse afkomst een top baan krijgt en zij haar mannetje staan.
  gemodereerd

 7. Mooi en fantastisch als jij je persoonlijke doelen bereikt hebt in je leven, voor iedereen, laag en/of hoogopgeleid, proficiat 👏🏼.
  Men moet niet steeds in de tijd terug gaan, een tijd die wij met veel bloed, zweet en tranen achter ons hebben gelaten, door de kenmerken die wij niet meer willen gebruiken, weer van stal te halen omdat wij ineens trots kunnen zijn op iemand die op ons lijkt. De gehele mensheid heeft er last van, ook de Amerikanen met de verkiezing van hun vice-president. Waarom zijn wij pas trots op iemand als wij een politiek statement kunnen/willen maken.
  Iemand heeft het over de eerste Aziatische dame ( deze dame komt helemaal niet uit werelddeel Azië) wat wil hiermee eigenlijk gezegd worden. Gaat het hem om de prestatie of iets anders.
  Anderen, suggereren (hypothetisch) dat deze dame een betere president van Suriname zou zijn, want de heren bakken er niks van.

  Zo zijn er meer van soortgelijke reacties, jammer, het leidt af, van zo’n fantastische (top) prestatie in het leven van iemand.

  Een citaat uit de reactie van WAT(tje): ‘, maar wij Surinamers mogen wel trots zijn dat deze vrouw van Surinaamse afkomst een top baan krijgt en zij haar mannetje staan’ lees staat.@@
  Reactie: zo’n reactie kan dus ook.!!!!!!, en is zelf gemeend (we zijn echt blij voor deze dame). Jip en Janneke
  gemodereerd

 8. @Papa Jantje uit Livorno 27 maart 2022 Bij 14:52
  Wat een geweldige prestatie van deze vrouw om als eerste Aziatische vrouw.
  ===============================
  Met Aziatisch wordt doorgaans Chinees bedoeld. Ik vind haar niet lijken op een Chinese.
  gemodereerd

 9. Aller eerst van harte gefeliciteerd.
  Een mijlpaal als vrouw erg trots.
  Laten wij een voorbeeld nemen aan haar.
  Trots omdat ze ook uit ons geliefd Suriname komt.
  Een voorbeeld voor jeugd kijk wat je kan bereiken.👩‍🎓👩‍🎓
  gemodereerd

 10. Het is een feit dat de best opgeleide mensen met Surinaamse roots niet in Suriname, maar in het buitenland wonen. Om de top in Nederland te bereiken moet je veel harder werken dan in Suriname. Het tempo in Nederland is hoog en vanuit de omgeving wordt je zeer kritisch gevolgd. Het lukt daarom weinigen om de top te halen. Toch zie ik op de Nederlandse universiteiten een opmars van studenten met een niet westerse achtergrond. Vooral het aantal meisjes dat verder studeert neemt fors toe. Dit is een aanwinst voor de Nederlandse samenleving, maar niet voor de landen waar de roots van deze intellectuelen liggen. Het is bekend dat hoogopgeleide Surinamers in Nederland veelal worden gezien als een bedreiging door de gevestigde orde in Suriname.
  gemodereerd

 11. Denise tap ie go
  Het is bekend dat hoogopgeleide Surinamers in Nederland veelal worden gezien als een bedreiging door de gevestigde orde in Suriname.
  jij bent zeker zo een bakra go likker
  zolang je onder de bakra licht zal hij je pruimen, maar o wee als je hoger op de ladder komt.
  jij weet hier waarschijnlijk niets van omdat je helemaal onder aan de ladder ligt
  ga lezen over Anil Ramdas hoe ze hem hebben proberen te vernietigen. Btw het barst van dit soort verhalen hoor daarom verander ijk je zin
  Het is bekend dat hoogopgeleide Surinamers in Nederland veelal worden gezien als een bedreiging door de gevestigde orde in Nederland.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.