Openbare Werken heeft eindelijk een nieuwe grader

6

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft uiteindelijk na jarenlange achterstanden in het onderhoud van zandwegen in het afgelopen jaar besloten een nieuwe motor grader aan te schaffen. Deze nieuwe gemotoriseerde machine zal de oude graders ondersteunen. Zo kunnen versnelde planningen worden gemaakt om de wegen met name in de districten aan te pakken. De splinternieuwe Wegschaaf is op vrijdag 25 maart aangeleverd.

OW-minister Riad Nurmohamed bleek bijzonder onder de indruk te zijn van de langverwachte machine, aangezien de behoefte bovenmatig is geweest. De bewindsman gaf in een reactie aan dat er voornemens zijn om elk jaar minimaal 1 of 2 nieuwe machines voor verschillende bedrijvigheden, het OW-ministerie rakende, aan te kopen die bovenal onderhouden kunnen worden.

De grader was in het afgelopen jaar al besteld, maar kon door de Covid-19 beperkingen niet op tijd worden verscheept en aangevoerd. Met deze aanwinst zullen heel wat achterstanden worden ingehaald door het egaliseren van de onverharde wegen. Zo zullen versnelde programma’s kunnen worden uitgevoerd door wegen vooral in de districten binnen afzienbare tijd aan te pakken.

De oudere graders die momenteel worden ingezet zijn in principe al afgeschreven, maar worden in stand gehouden door ze te herstellen om zodoende aan de behoefte te kunnen voldoen. Het geduld dat de OW-minister had gevraagd aan de gemeenschap wordt nu beloond door deze bijzondere aankoop.

“De nieuwe wegschaaf of grader zal structureel en per ressort worden ingezet en niet meer even een straat in noord en dan voor een dag weer even naar zuid voor een andere zandweg. Indien alles naar wens verloopt kan in het komende jaar nog een machine worden aangekocht. Natuurlijk blijft het niet hierbij, het kopen van minimaal twee maaimachines staat eveneens in de planning en is er reeds een besluit daarover genomen. Om bermen op tijd van een onderhoudsbeurt te kunnen voorzien zijn professionele grasmaaiers vereist. Slechts op deze manier kunnen reguliere werkzaamheden versneld tot uitvoering worden gebracht”, aldus de minister.

6 REACTIES

 1. Op de foto staan gaat de minister heel goed. Het werd tijd om na bijkans 2 jaar een machine aan te schaffen. Nog nooit waren de wegen in Suriname zo slecht onderhouden als nu het geval is. Dus hup aan de slag en niet poseren voor een foto.
  gemodereerd

 2. 1 jaar voor 1 machine. Straks weer 1 jaar voor 1 kolkenzuiger. Deze minister had wat brushcutters gehad. Waar zijn die???
  Deze machines verdwijnen ook samen met hem.
  Waarom komt hij nu tevoorschijn bij de overstromingen zag ik hem nergens.
  Waardeloos ding
  gemodereerd

 3. Steeds weer de schuld aan anderen geven voor achterstallig onderhoud en nu vanwege covid kon de machine niet eerder geleverd worden. Ga als de sodemieter aan het werk. Twee jaar lummelen is genoeg geweest.
  gemodereerd

 4. Wat is dit?
  Wilt hij een prijsje of zo?
  Alleen in achterlijke landen als Su is dit nieuwswaardig.
  Ik kan zo te zien ook vragen voor een Nobel prijs, omdat ik mijn gezin verzorg.
  gemodereerd

 5. debby en eigen+mening , ja nu zien jullie dat jullie baasje ddb geen onderhoud pleegde aan de wegen , ja het komt hard over he dat de vorige ow niets deed , en dat moet steeds vermeld worden , jullie club heeft 10 jaar lang het volk bestolen en er was geen geld voor onderhoud , maar wel voor hun onderhoud
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.