Voortvluchtige verdachte in oplichtingszaak aangehouden

5
Voortvluchtige verdachte in oplichtingszaak aangehouden
Foto (c) KPS | Bewerking Waterkant.Net

De 26-jarige voortvluchtige Shefaaz Shefaret F., die verdacht wordt van oplichting en verduistering, is donderdagavond door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) aangehouden in een appartement aan de Krakoenstraat in Suriname.

F. gaf zich uit als ‘Ramlal’, een medewerker van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. De verdachte maakte telefonisch contact met de benadeelden en gaf hun aan dat hij er voor kon zorgen dat hun transportakte op hun naam kon worden overgeschreven, tegen een betaling.

Na de gelden te hebben ontvangen maakte hij zich onvindbaar. Daarom werd op 17 februari 2022 een opsporingsbericht door de Procureur-Generaal bij het Hof van Justitie voor hem uitgevaardigd.

Hij wist al die tijd uit handen van de politie te blijven, tot gisteravond. Na zijn aanhouding is de verdachte overgedragen aan de Recherche Paramaribo die belast is met het onderzoek. De verdachte is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. 

Een ieder die door Shefaaz is benadeeld kan zich wenden tot de recherche van Paramaribo of telefonisch contact opnemen op het nummer 451163.

5 REACTIES

  1. Wat Ramlal deed is helaas geen fictie. Mij zijn gevallen bekend dat percelen en transportaktes gepasseerd konden worden zonder dat de rechtmatige eigenaars dit wisten. Een bekende notaris, inmiddels gestopt met zijn oplichtingspraktijken, heeft hierbij zijn medewerking verleend en heel rijk geworden. Ramlal is een kakkerlak van het laagste soort. Mensen doe geen zaken met professionals die gouden bergen beloven.
    gemodereerd

  2. En dit alles gebeurt weer in Chan regering. Sinds hij aan de macht is is de criminaliteit aan de hogere kant gegaan, de drugs smokkel vervoer makkelijker geworden. Hoe kan tijdens zijn regering dit alles plaats vinden, terwijl op alle hoge posten alleen zijn eigen mensen zitten. Hij is toch niet ook een van ze , die achter de gordijnen zijn medewerking verleend? het is wel na te denken.
    gemodereerd

  3. rohan jij kijkt nog steeds door een paarse bril , zet die af dan zie je dat paars niet meer regeert en jou clubje de n.p op sterven na dood is , en je lieveling de massamoordenaar is al bijna kasje wijlen
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.