Verdachten illegale grindafgravingen vrij

5
grindafgravingen
Een truck met grind kantelde onlangs bij de afgraving.

Advocaat Maureen Nibte heeft woensdag haar cliënten Lloyd E. en Marlon P. vrijgepleit bij de rechter-commissaris (rc) in Suriname. Beide verdachten werden door de politie van Brokopondo aangehouden, nadat de districtscommissaris aangifte van diefstal deed. 

De mannen werden eergisteren voorgeleid, waarbij de raadsvrouw aangaf dat er sprake is van onbehoorlijk bestuur van de Surinaamse staat. Jarenlang werd er grind afgegraven, zonder enig sanctie. Hiervoor werd er ook keihard betaald op het commissariaat.

“Zonder enige melding of bekendmaking worden mensen opgepakt door de politie, omdat men een ander beleid voert”, merkte Nibte op.

De rc achtte geen grondslag aanwezig om de verdachten nog langer in detentie te houden en stelde beide verdachten op verzoek van hun advocaat vrij.

5 REACTIES

 1. Heeft ons rechtssysteem zoveeeeeeel mazen dat deze advocaat elke crimineel vrij kan pleiten?? Alles wat illegaal is, is strafbaar, ook grindafgravingen. Maar volgens de advocaat heeft de staat jarenlang een gedoogdbeleid gevoerd dus moet de staat dit soort criminelen eerst op de hoogte brengen dat ze ertegen gaan optreden…….sorry hoor….waar gaan we naar toe in dit land
  gemodereerd

 2. Sranang gt met dag achteruit ” wie zijn de opdrachtgevers en gaat het onderzoek verder? 🤷‍♂️🤷‍♀️??? Ze blijven maar plunderen en vernietigen het MILLEU van Suriname en de bestuurders accepteren het heel KOELBLOEDIG.
  Suriname gt de komende 10 tot 15 jaren verder in de verdoemenis door SLAPPE BELEID VAN DE BESTUURDERS ” STEEKPENNINGEN/ FRAUDE/CORRUPTIEVE BEHANDELINGEN/ CRIMINALITEIT/ SAMENZWERINGEN zo kunnen we verder ” ( vanaf de ONAFHANKELIJKHEID 1975 IK NOOIT GEHOORD/ GEZIEN DAT SURINAME VOORUIT IS GEGAAN ALLEEN MAAR ACHTERUITGANG 🤷‍♀️🤷‍♂️MISMANAGEMENT/ HOKJES MENTALITEIT/ FRIENDS AND FAMILY BISNUSS 🤷‍♂️🤷‍♀️DENK MEN SOMS NAAR HET TOEKOMS V/D ONSCHULDIGE JONGE GENERATIE 🤷‍♀️🤷‍♂️ hun denken alleen maar IKE/ IKE & DEREST MAG DE POT IN ZONDER PARDON 👿👹👺Divel CONTRUCTION ” THE GAME OF SATAN / LUICIFER/ DIABLO / SATANAS 👺👹👿 PAYDAY IS AROUND THE CORNER FAKE LEADERS ” NEVER FORGETH THE SCRIPTION PEOPLE.
  HOW LONG SAL WE FELL THE PAIN 🤷‍♂️🤷‍♀️HOW LONG MUST WE SUFFERD 😭😭😭EMPIRE ROAD SURINAME.
  gemodereerd

 3. De opdrachtgevers van deze illegale grindgravers zijn zeker paars gekleurd,en dat ze vrijgepleit zijn is niet zo verwonderlijk in een land waar veroordeelde (misdadigers) moordenaars/drugsdealers/bankrovers president/vice president worden .
  gemodereerd

 4. Ze zijn vrijgelaten uit VOORARREST maar dat wil niet zeggen dat er geen proces komt.
  En betaling aan het commissariaat maakt een misdaad of overtreding nog niet legaal
  Even min het feit dat er jaren lang niet is opgetreden.
  Het is nu gewoon de taak van het OM om een goede zaak voor de rechter te brengen.
  gemodereerd

 5. nibte weer he , daarom gaat het steeds slechter met Suriname , dankzij nibte neemt de criminaliteit toe , om dat criminelen al weten dat ze zo weer vrij zijn als ze opgepakt worden
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.