Reizigers naar Suriname gaan ‘entree fee’ betalen; geen visum of toeristenkaart meer

35
Aankomst-luchthaven-suriname

Alle reizigers vanuit Nederland, de Verenigde Staten, België, Frankrijk en Canada die Suriname bezoeken, zullen vanaf 1 mei een zogeheten ‘entree fee’ moeten betalen bij aankomst. Dit in plaats van een visum of toeristenkaart.

Passagiers kunnen deze fee op de Surinaamse Internationale Luchthaven Zanderij betalen. De hoogte van de fee is nog niet bekend. Volgens de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken zal het bedrag ongeveer hetzelfde zal zijn als wat er wordt betaald bij een visumaanvraag.

Tijdens een persconferentie deze week gaf de bewindsman aan dat de regeling niet alleen zal gelden voor personen van Surinaamse afkomst.

Eerder, vanaf 1 oktober, was er al een regeling voor personen die in het buitenland wonen maar in Suriname geboren zijn. Deze konden reeds visumvrij naar Suriname afreizen. Dit was echter niet van toepassing op hun gezins- en familieleden die niet in Suriname zijn geboren. In de nieuwe situatie kunnen ook zij visumvrij afreizen.

Minister Ramdin zegt dat er in de komende weken optimaal gecommuniceerd zal worden met stakeholders. Hij noemt de luchtvaartmaatschappijen, reisagenten en andere belanghebbenden.

35 REACTIES

 1. Wat een flauwekul is dat zeg, waar zyn deze mensen mee bezig,de boel ingewikkeld maken zodat men vervolgens hun slag kunnen slaan, dan kan men toch maar gewoon die visum aan houden ,er zyn toch belangrykere dingen die de nodige aandacht verdienen dan een paar lauzy tientjes . mensen even serieus hoor,straks zien wy door de bomen het bos niet meer.
  gemodereerd

 2. Wie vertelt mij de noodzaak om mijn welverdiende vakantie in een roversland door te brengen? NO WAY!!!
  Ten tweede; vanaf 1 oktober van het vorige jaar ging de regeling in om visumvrij naar Suriname te reizen voor alle PSA-ers: over het betalen van een entree fee werd toen geen woord gerept. En nu plotsklaps moeten alle reizigers vanuit o.a. Nederland een entree fee gaan betalen waarvan het bedrag hetzelfde zal zijn als wat er wordt betaald bij een visumaanvraag.
  Wie houden deze klojo’s voor de gek?
  Is dit de manier waarop zij de diaspora willen afstraffen vanwege het mislopen van het diaspora-kapitaal? Of is het ze opgedrongen door het IMF?
  gemodereerd

 3. Het is aan te bevelen dat deze fee via internet in het land van vertrek betaald wordt. Suriname heeft niet het talent dit soort zaken op een efficiënte manier te innen. Ik zie de toestanden al op zanderij, lange rijen om naar chagrijnige ambtenaren te kijken die op immens trage wijze het geld moeten innen. Dus hierbij het verzoek aan de gehele gemeenschap Doe de overheid een voorstel hoe de gelden on de meest publiek vriendelijke manier te laten innen.
  gemodereerd

 4. Ik hoop dat de fee gewoon online betaald kan worden.
  Je wacht bij de douane, en als je pech hebt, ook een eeuwigheid op je koffer.
  Rijen daar ontkom je niet aan, maar alles wat je kan voorkomen moet je doen.

  Afschaffen visum is leuk, maar zet ook de veiligheid van bezoekers voorop, zodat de toeristen weer de weg weten te vinden naar Su.
  gemodereerd

 5. Een mooi plan en ziet er goed uit, voor de SuriNed en gezin die niet in SME geboren zijn of band mee hebben.

  Wel moet men opletten dat men criminelen hierdoor geen vrij toegang tot SME geeft.

  SME gaat een mooie tiekomst tegemoet, alleen moeten we niet te veel kijken naar onze natuurlijke rijkdommen, oa aardolie en gas. Want duurzame energie heeft dat al heel
  lang ingehaald en is vooral op dit moment, door oorlog en schaarste, macht van schurken staten en machts wellustelingen bezig nu hier vol op voor te gaan.

  Laten we ook kijken naar Eco-toerisme, moderne landbouw, voedselschuur, zeevisserij, kennis en technologie, wetenschap en onderzoek, goede manieren/ goed gedrag, Sport, Natio, basketbal, zwemmen, duurlopen, Olympische Spelen, een mooi en schoon Suriname, goede afvalverwerking, goede watermanagement, geen ontbossing op grote schaal, maar op een verantwoordelijke manier en dit niet verstoren, Mangrove vegatatie in stand houden, goede veeteeltonderningen, enz.

  Suriname heeft een kleine bevolking en met de juiste aanpak kunnen wij een voorbeeld worden voor de regio en de wereld.

  Waar liggen onze kansen en deze met goed opgeleide Surinsmers benutten. Voor hebzuchtige mensen moet er geen plaats zijn, het algemeen belang en lange termijn beleid moet het doel van Surinamers en Suriname zijn en ons aan houden.

  Surinamers wees een heer/ dame in het verkeer en houdt u zich aan de verkeersregels en verkeersfatsoen. Let op een gladde wegdek en gaat u op tijd van huis en houdt u ook rekening met een slechte wegdek, matig uw snelheid.
  gemodereerd

 6. Het afschaffen van de visumplicht voor niks afgeschaft. Er moet toch betaald worden in andere vorm. Pure misleiding..
  gemodereerd

 7. Entreegelden komt op hetzelfde neer als wat men betaald voor een visa. Hopelijk mag men ook.gewoon in SRD betalen.
  gemodereerd

 8. Maar voorlopig zie ik geen reizigers komen met al die criminelen en idioten in het verkeer.
  gemodereerd

 9. Hoe harken we nog meer geld binnen, aangezien we zelf weten dat die diaspora bromtjie djarie taki, een zand in de ogen takie is?

  Visumvrij reizen: Zo dus!

  😒
  gemodereerd

 10. Alle reizigers vanuit Nederland, de Verenigde Staten, België, Frankrijk en Canada die Suriname bezoeken, zullen vanaf 1 mei een zogeheten ‘entree fee’ moeten betalen bij aankomst. Dit in plaats van een visum of toeristenkaart.

  Zogenaamd laat de coalitie doorschemeren dat zij intelligenter is dan de toeristen.
  Je wordt fijn gebakken in je eigen olie. De visum kost circa 54 US dollars.
  Ben benieuwd wat de entree zal kosten. De kosten van een visum worden ingetrokken en daartegenover staat het kopen van een entreebewijs.
  Hoe dom komt dit over ?
  Dit noemen ze in het westen “een neutrale verschuiving van de lasten
  gemodereerd

 11. gelijk toeristen en mensen die geld uit willen geven in suriname een poot uittrekken
  wat is deze regering toch verschrikkelijk achterlijk
  doen echt alles om wat te kunnen krabben
  gemodereerd

 12. Suriname heeft investeerders nodig en als je het verhaal van de Doksenclub leest, dan moet je echt huilen van verdriet en schaamte.
  De investeerder heeft meer dan 1.000.000 Euro geinvesteerd in Suriname en de Minister van LVV heeft deze inversteerder weggepest.

  Hoe wilt men inversteerders in Suriname aantrekken. Wie in Suriname gaaat investeren is KNETTER GEK.

  Ronald de Vries
  gemodereerd

 13. Ja ja ja. Alles om het voor de bakras makkelijker te maken om hier te komen en wij surinamers wordt het juist nog moeilijker gemaakt om naar holland te gaan. We kunnen niet eens visumvrij legaal naar frans guyana.
  gemodereerd

 14. De kosten van een ESTA voor Amerika bedragen € 29,95 per persoon en er zijn veel meer landen die dit doen. Gelijk negatief brommen op je land is makkelijk en getuigt niet van een slimme manier kijken naar ontwikkeling. Positief denken is positief doen.
  gemodereerd

 15. Duitsland en VK moet men ook meenemen in de genoemde landen. Veel vd eilandbewoners uit het VK zullen ook naar Guyana komen en daarom moet men ook om hun naar Suriname te laten komen deze mogelijkheid voorhouden.

  Duitsers kunnen ook via Frankrijk of Schiphol of anders via Caribischgebied, USA naar Suriname komen. Daarom moet men Duitsers en eilandbewoners uit VK ook deze optie bieden. Ook Luxemburg, Zwitserland, Denemarken.

  Men moet het goed onder de loep nemen om te kijken welke landen met welvaart en een goede naam hiervoor in aanmerking komen.

  Luxemburg ligt dichtbij België en Frankrijk, via Frans-Guyana of Brazilië, dus deze mensen kan daarom ook heel gemakkelijk naar Suriname komen.

  Duitsland grens ook aan Nederland, dus ook deze mensen kunnen of rechtstreeks via Schiphol naar Suriname komen of via Frankrijk/Frans-Guyana of Brazilië/Frans-Guyana of via Brazilië naar Zanderij. Dus ook voor Duitsland moet hierin worden meegenomen.
  gemodereerd

 16. neem een voorbeeld van Filipijnen aan. ieder toerist komt binnen zonder Fee of visum. je krijgt een stempel voor 2 maanden. Filipino’s weten dat je toch geld gaat spenderen daarom is het More Fun in the philippines” White Beaches Friendly Peoples Tasty Foods you name it. krijgt meer waar voor mijn geld daar en fijne behandeling meteen bij aankomst bij de immigratie.
  Bye Bye suriname
  gemodereerd

 17. Hebben die sukkels nou echt niks beters te doen dan dit.
  Zet 1 werkende flitspaal neer en alle Fee’s stromen binnen!~

  Graaien en nogmaals graaien en weer graaien…
  Het zit bij de Surinamers in SR in hun DNA/bloed.

  Beter is een Exit Fee, als je als toerist niet geript bent tijdens je vakantie krijg je een Exit Fee mee omdat je het hebt overleefd.
  gemodereerd

 18. Alle landen waar jullie gaan betalen jullie van alles, zodra je in Su moet betalen is het niet goed, in Su wille jullie het liefst alles gratis. Als wij naar ptata willen komen, dan moeten wij zelfs meer als dat betalen. En je weet het in ptata is letterlijk alles betalen, alleen de zon komt gratis omhoog en zelfs dat laat het vaak afweten met de wolken daar.
  En anders ga je toch maar lekker naar een ander kondre waar je wel wil betalen.
  gemodereerd

 19. Dit is de grootste onzin die Suriname aan zijn nazaten en toeristen verkoopt dus de visumplicht wordt afgeschaft maar je moet entree geld betalen om het land van herkomst te bezoeken.De kosten zullen ongeveer even hoog zijn als de visumkosten dit is de grootste bull shit dus koste wat het kost de Euro’s moeten betaald worden voordat je Suriname betreed
  gemodereerd

 20. Kontant latent betalen werkt froude in de hand .
  Het worden zakken fullers .Het werkt coruptie in de hand.
  gemodereerd

 21. Hoe doe ik dan met mijn psa( 100€)???? Moet ik ook fee betalen of is dat een uitzondering op de regel?! 🤨
  gemodereerd

 22. president u moet per direct die minister van buitenlandse zaken ramdin vervangen , hij probeert bepaalde landen te benadelen en wij bedoelen die landen die hij noemt , en deze landen steunen nu Suriname , hopelijk gaan die landen de geld en goederen kraan sluiten , is die ramdin een vriend van ddb , het lijkt erop , nu is hij ook bezig contacten te leggen met schurkenstaten , turkken , china , cuba , venuzuela en misschien straks wel met de russen , echt deze ramdin brengt Suriname weer terug naar het tijdperk van ddb , en die heeft ons land al vernietigd
  gemodereerd

 23. Dus geen visum of toeristenkaart. Heb je dan ook geen PSA meer nodig? Mag je je dan als Nederlander inschrijven als ingezetene in Suriname? Dat zou wel een stuk handiger zijn dan dat gedoe met al die documenten en apostilles.
  gemodereerd

 24. Heel veel moeite gedaan voor PSA papieren € 200- betaald,
  1 keer gebruik ervan gemaakt, waren geldig voor 5 jaar.
  Toegangs fee ???? HOE DAN …. we voelen ons belazerd.
  gemodereerd

 25. Oplichters, dus visum afschaffen was zand in de ogen strooien door chan .op een andere manier betaal je weer .en een P S A dan die betaald is voor 100 euro
  gemodereerd

 26. De overheid is op zoek naar inkomsten en dit lijkt me prima plan. Die luchthaven moet ook draaiende worden gehouden. Mensen moeten ophouden met zeuren. Ja alles kost geld. Gratis bestaat niet.
  gemodereerd

 27. Op zich een eerlijke regeling. Reden: -Ik ben ooit met een Israëliet naar Suriname geweest voor zaken.
  Hij mocht visumvrij Suriname binnen en ik, een geboren en getogen Surinamer, moest een visum hebben. Neen ik was niet jaloers op hem, maar wel teleurgesteld in mijn geboorteland omdat dit verschil in behandeling mij wel pijn had gedaan. Misschien ben ik daarom 1 van die Diaspora-mensen, die niet meer in Suriname willen investeren.
  Teveel domme mensen in de top, die niet verder denken dan hun neus lang is.
  gemodereerd

 28. Passant 25 maart 2022 Bij 15:03
  Duitsland en VK moet men ook meenemen in de genoemde landen. Veel vd eilandbewoners uit het VK zullen ook naar Guyana komen en daarom moet men ook om hun naar Suriname te laten komen deze mogelijkheid voorhouden. Enz.@@

  Passant, ju Lai fatu, vergeet de marsmannetjes niet, haha, Sranan grenst toch aan de hemel.

  Passant, serieus, je hebt gelijk met je pleidooi, de lijst landen is beperkt, de Minister zal zijn reden hebben.

  Elk land hanteert een visumplicht voor buitenlanders, dus ook Sranan. Het is een voortvloeisel uit de ‘natie’ gedachte. Het is als bescherming/veiligheid ingesteld. Als je deze lijn volgt dan is er niks aan de hand. Je kan niet ongecontroleerd binnen komen. Sranan kan zijn grenzen ook open gooien, zullen wij niet leuk vinden, dus betalen de fee. Het is niet veel geld, de toeristen en anderen malen niet om het bedrag, alleen de diaspora wil alles gratis, denkende dat zij met hun Sranan roots, ook rechten hebben in Sranan. Wij zitten met grotere problemen dan deze visum gedoe.
  gemodereerd

 29. Commotie om niets.
  Suri vraagt in navolging van de rest vd wereld een bijdrage oftewel een entrance fee. Deze fee zit soms verwerkt in je ticket.

  Het internationaal toerisme heeft flink te verduren gehad vanwege covid, daarom zijn vele fees ook verhoogd.

  In de EU betaal je (soms) per dag een toerist-tax, verwerkt in je hotelkosten.
  gemodereerd

 30. Oplichters praktijken.
  PSA betaald en nu weer.
  Ze zijn op zoek naar melkkoeien.
  Regering weet dat de mensen na de corona weer volop komen dus er is een manier om de mensen op te lichten
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.