President Santokhi bezoekt Korps Politie Suriname

7
President Santokhi bezoekt Korps Politie Suriname

President Chandrikapersad Santokhi heeft op vrijdag 25 maart 2022 een bezoek gebracht aan het Korps Politie Suriname (KPS). De opperbevelhebber van de strijdkrachten in Suriname is met alle egards ontvangen door de politieorganisatie. Een parade en defilé zijn daar onderdeel van geweest. Na de inspectie van politie-eenheden door het staatshoofd is het formeel gedeelte aangevangen. Tot de aanwezigen behoorden vicepresident Ronnie Brunswijk, David Abiamofo ad-interim minister van Justitie en Politie en waarnemend korpschef Ruben Kensen. Het staatshoofd heeft in zijn toespraak op het Politie Opleidingscentrum benadrukt dat een goed functionerend en gemotiveerd korps van eminent belang is voor het waarborgen van de veiligheid.

Waarnemend korpschef Kensen is bijzonder ingenomen dat het staatshoofd ondanks alle drukte zich de moeite heeft getroost om het korps persoonlijk te bezoeken. De politiebaas geeft aan dat er intern na een grondige evaluatie van zowel het materieel, als personeel goed beleid geformuleerd zal worden. “De betrokkenheid van alle medewerkers zal centraal staan. Ik zal waken over een zodanige opstelling van het korps, waarbij er duidelijk tot uitdrukking zal komen dat er een personeelsvriendelijk en motiverend beleid uitgevoerd wordt”, zegt de commissaris van politie. Volgens de politiefunctionaris zal de empathie en cohesie binnen de organisatie gestimuleerd worden.

De woordvoerder van de Surinaamse Politiebond (SPB), Revelino Eijk heeft in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) aangegeven dat het altijd goed is als de president als bevoegd gezag naar de werkers toekomt. “Het werkt altijd motiverend, ook is het goed dat de leden van de bond eerstehands informatie ontvangen van de hoogste gezagsdrager”, aldus Eijk. Hij geeft verder aan dat er al afspraken zijn gemaakt tussen de politiebond en het interim-managementteam hoe de samenwerking eruit moet zien.

David Abiamofo ad-interim minister van Justitie en Politie heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een aantal ontwikkelingen met betrekking tot het korps met de aanwezigen te delen. De bewindsman heeft een kort review gepasseerd. “De reorganisatie van het apparaat is bijzonder belangrijk. Met de instelling van het interim-managementteam onder leiding van politiecommissaris Ruben Kensen is er al een aanzet gegeven om positieve hervormingen tot stand te brengen. Een belangrijk onderdeel betreft de herstructurering van de politieacademie en het politieonderwijs”, aldus de bewindsman.

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft aangegeven met bijzondere enthousiasme naar de toespraak van waarnemend korpschef Kensen te hebben geluisterd. “De gedrevenheid welke hij etaleert toont dat hij samen met de overige leden van het interim-managementteam de uitdagingen aan kan gaan om het korps gezond te maken”, aldus de vicepresident. De regeringsfunctionaris geeft verder aan dat de regering beseft dat er geïnvesteerd moet worden in het politieapparaat. De vicepresident erkent dat het korps overbelast en onder bemenst is, hij geeft ook aan dat het KPS cruciale apparatuur mist om adequaat te functioneren. Hij benadrukt dat de regering alles in werk zal stellen om het korps structureel te versterken. “De transitie naar een nieuw KPS is al ingezet. Het is ook noodzakelijk en wenselijk om aandacht te geven aan de immateriële waardering van politiemensen”, merkt vicepresident Brunswijk op.

De voorzitter van de Surinaamse Politiebond (SPB) Poetini Atompai, heeft vandaag de ondersteuning toegezegd aan president Chan Santokhi bij het uit te voeren beleid van de regering. Hij vraagt echter dat er haast wordt gemaakt met de basisvoorzieningen van de politie:

Bekijk de foto’s hier:

7 REACTIES

 1. Er werd een parade en defilé gehouden voor het staathoofd.

  nix beters te doen? geld teveel?
  trieste bedoening weer van ali baba en zijn rovers
  gemodereerd

 2. wat was die atompai rustig nu hij recht in de ogen van de president keek , zelf gaf hij lovende woorden aan de president , maar mensen schijn bedriegt morgen preekt hij van afstand de hele regering en de vp en de president dat ze niets zijn , maar we verwachten ook niet anders van die ndp-er atompai
  gemodereerd

 3. Leuke poppenkast vertoning. In plaats van hard werken houden ze in Suriname van show..
  gemodereerd

 4. Ik heb liever dat de regering de criminaliteit harder gaat aanpakken, dat zou voor
  land en volk heel goed zijn. ”En niet van dit slappe vertoning die nergens op slaat”.
  Ik zou zeggen Chan: maakt je zelf onsterfelijk, en pakt de criminaliteit hard aan.
  Jij was toch al eerder Mini -ster van Jus- Pol, dus je weet hoe je dit moet aanpakken.
  Laat het volk zien dat je ballen hebt, en dat je de Vader des Vaderland bent!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. eigen + mening en dikkedeur , ha ha jullie zijn zeker al dement , 3 jaar geleden ( 2019) toen die prade als korpschef werd benoemd door jou baasje ddb , werd er ook die poppenkast gehouden met als hoofdrol speler pop ddb , en toen was het een trieste bedoeling van ddb en adhin en hun rovers , echt jullie moeten naar de dokter voor medicijnen voor dementie , hier in Suriname hebben wij geen medicijnen , maar daar in Nederland toch wel en jullie die een uitkering krijgen van de witte mannen zullen ook wel niet hoeven te betalen voor medicijnen
  gemodereerd

 6. Kijk, het werkt het werkt

  A gers wan sma e blaas wan 🎈 so 💨
  Groter en groter, tot het ontploft
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.