Politie gaat overlast met voertuigen bij Shell van Dijck aanpakken

4
Lockdown-controle in Suriname
Archieffoto: controle door de politie.

In het kader van Operatie Veilig Suriname (OVS) zal de surveillance in de omgeving van Shell van Dijck worden opgevoerd. Dat heeft het Korps Politie Suriname zojuist bekend gemaakt.

Het is gebleken dat soms door de week, maar haast elk weekend grote groepen mensen zich met hun voertuigen verzamelen aan de Wilhelminastraat in de omgeving van Shell van Dijck. Deze personen zorgen door hun gedragingen voor veel overlast in de omgeving, zegt de Surinaamse politie.

Zowel de ondernemers als de buurtbewoners worden elk weekend geconfronteerd met zaken als geluidsoverlast, gebruik van alcohol in het openbaar, achtergelaten vuil voor de woningen en bedrijven, het parkeren van voertuigen in inritten en het blokkeren van de toegang tot de winkels en de ondernemingen.

Ondanks de politie optreedt tegen deze orde verstoorders aan de Wilhelminastraat, blijven de mensen zich schuldig maken aan dit asociaal gedrag. Gelet op de wettelijke regelgeving zoals Hinderwet, Politiestrafwet, Rijwet, Rijbesluit en Strafrecht zal de politie in het vervolg hard optreden tegen de overtreders om de openbare orde, rust en veiligheid te waarborgen.

4 REACTIES

 1. Hopelijk wordt deze overlast niet zo aangepakt als hoe de aanpak van de jeugde knippa verkopers nota bene onder de ogen van de politie nabij de van het Haogerhuis straat. Misschien is de aanpak anders geworden. We benne benieuwd,
  gemodereerd

 2. ja nu zie je de zwakte van politie en justitie , gewoon paarse handelingen , paars greep ook niet in , amoksie jij durft geen paarsen aan te pakken , ga toch weg , u bakt er niets van
  gemodereerd

 3. Ohhh de staat heeft dit jarenlang gedoogd dus allemaal die misschien opgesloten gaan worden omdat ze instructies van de politie negeren, krijgt mr Nibte wel weer vrij hoor …..kijk maar naar de illegale zandafgraving case.
  gemodereerd

 4. Neem de auto’s in beslag van de recidivisten die ze terug kunnen krijgen door de boete te betalen (forse boete) en de sleepkosten en de staanplaats kosten van minstens 3 dagen tot 1 week (zo lang duurt de administratieve handeling en tegelijkertijd een keuring uitvoeren)

  Leren ze gelijk af nadat er minimaal 1.000 SRD is betaald om de auto terug te krijgen.
  Dit noemen ze DOORPAKKEN om het gespuis in het gareel te houden
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.