Aanhouding verdachten in zware wapenzaak met 30 dagen verlengd 

8

De rechter-commissaris (rc) heeft de aanhouding van de acht verdachten Guiliamo A.(36), Siglens L.(33), Lorenzo B.(19), Patrick B.(42), Glenn B.(42), Urwien W.(38), Ernesto B.(24) en Carlos A.(47), die op donderdag 17 maart zijn aangehouden, nadat er zware wapens bij hen werden aangetroffen, rechtmatig getoetst. Hun aanhouding is intussen met 30 dagen verlengd.

In deze strafzaak heeft het Openbaar Ministerie in Suriname, in het belang van het onderzoek contactverbod aan alle verdachten gelast. 

De politie van het Regio Bijstandsteam West (RBTW) in Suriname, heeft rond middernacht van donderdag 17 maart twee voertuigen staande gehouden te South Drain in Nickerie. Bij onderzoek stuitte men op zware wapens in twee terreinwagens. Er werden in totaal acht machinegeweren aangetroffen in die voertuigen en drie in een appartement, waar de politie nog zes verdachten aanhield. 

De wetsdienaren hebben in deze zaak in totaal acht verdachten, te weten de bestuurders van de terreinwagens en zes verdachten op een woonadres te Long May in Nickerie aangehouden en voor onderzoek overgedragen aan Kapitale Delicten. In het belang van het onderzoek blijft het achttal in arrest.

Lees ook:

8 REACTIES

 1. Het lijkt erop dat het OM eindelijk doorheeft hoe dergelijke zaken (en verdachten) moeten worden aangepakt. Dat er in het belang van het onderzoek een contactverbod is voor alle verdachten is een prima zaak. Ondertussen kan verder gewerkt worden aan verklaringen en bewijslast, zodat het OM goed beslagen ten ijs komt. De is de laatste tijd al een paar keer gebeurd dat die advocate van de duivel (flipte) moordenaars, rovers en ander tuig uit de cel heeft weten te houden. Van mij mogen ze deze 8, flink de duimschroeven aandraaien. Vuur onder de ballen mag natuurlijk ook!
  gemodereerd

 2. Stop deze criminelen voor een hele lange periode in een zwaar bewaakte gevangenis. Levensgevaarlijke figuren.
  gemodereerd

 3. Hou de hoofddader, opa D, aan. Wat is er gebeurd met de verhoren van hem door de politie…….verdwenen achter een blinde muur……….
  gemodereerd

 4. klopt Latour Posse , deze regering zit onder de plak van dbb , doen niets om die opa d op te sluiten , deze regering moet ook vertrekken , ze blijven geld geven aan die paarse landverraders
  gemodereerd

 5. Is Delano nou eindelijk opgepakt? Wat bedoeld dit artikel van fake news nou weer?

  WE WETEN TOCH WIE DE HOOFDVERDACHTE IS? Wat hebben wij aan een artikel over kruimel verdachten?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.