Ambassadeur Graand-Galon overhandigt geloofsbrieven aan president Ghana

5
Ambassadeur Graand-Galon overhandigt geloofsbrieven aan president Ghana

Fidelia Graand-Galon, buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname in Ghana heeft haar geloofsbrieven aangeboden aan de President van de Republiek Ghana, Z.E. Nana Addo Dankwa Akufo-Addo. Dit vond plaats op dinsdag 22 maart 2022, tijdens een speciale ceremonie in het presidentieel paleis ‘the Golden Jubilee House’ in Accra.

Tijdens het kort onderhoud haalde de ambassadeur de vriendschapsbanden tussen Suriname en Ghana aan en feliciteerde de president met het tweede termijn als voorzitter van de Economic Community of West African States (ECOWAS), de 65ste Onafhankelijkheidsdag van Ghana en het African Continental Free Trade Area (AfCFTA) secretariaat welke in januari 2021 in Ghana is geopend. Ook de gebieden van wederzijds belang zoals ‘Oil and Gas’, goud en andere natuurlijke hulpbronnen tussen de twee landen werd besproken. 

President Akufo-Addo bevestigde de bestaande samenwerking op de verschillende gebieden zoals genoemd door de ambassadeur en verwees naar zijn recente vruchtbare ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi te Guyana en gaf aan dat hij voornemens is Suriname te bezoeken.

Eveneens gaf de president te kennen dat de culturele banden met Suriname belangrijk zijn en verwees naar de Ghanese diaspora in Suriname (de Trans-Atlantische slavenhandel). Hij gaf aan uit te kijken naar de continuering en versteviging van de  vruchtbare diplomatieke band met de Republiek Suriname.

5 REACTIES

 1. Wat moet Suriname met Ghana?
  Hou toch op.
  Jullie houden maar vast aan dat slavernij gedoe. Hoe lang wil men hiermee doorgaan?
  gemodereerd

 2. Onze gebalsemde dinosauriër ! Man wat heeft Ghana ons te bieden? Niks alleen maar dikdoenerij en door met deze landen samenwerkingsverbanden aan te gaan brengt Suriname geen moer vooruit.
  gemodereerd

 3. Heel kleurrijk en wat een mooie naam heeft zijne Z.E. Nana Addo Dankwa Akufo-Addo. Economisch is Ghana veel verder dan Suriname, dus kunnen ze nog veel leren hun. Met een verwachte BBP van meer dan $ 60 miljard in 2021. Een economische groei van bijna 7% in 2021. Alles hebben ze in grote hoeveelheden, olie, goud en vruchtbare grond voor de cacao productie.

  Heel goed gedaan door Addo.
  gemodereerd

 4. eigen+mening , ga naar ghana dan zal jij het toch beter krijgen dan wat jij van de Nederlandse Staat krijgt , en naar Suriname komen heeft geen zin , het kan wel maar dan moet jij 24 uur dus de gehele dag en nacht gaan werken , zal wel niet gebeuren want jij bent paars en die werken niet , alleen maar stelen
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.