61-jarige man steekt slaapkamer in brand na ruzie met huisgenoten

4
vuur

De verdachte Ronald D. (61) stak dinsdag zijn slaapkamer in brand, nadat hij ruzie met zijn huisgenoten kreeg. Dit gebeurde omstreeks 13.00u aan de Emileweg in Suriname. 

Maandagavond onstond er een ruzie tussen Ronald en zijn huisgenoten. Hij woont in bij zijn broer. Na de ruzie verliet hij de plaats. Gekomen op de hoek van de Indira Gandhiweg en de Emileweg zakte de man in elkaar. Hij werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp.

Na de behandeling kwam hij dinsdagmorgen thuis aan en maakte wederom ruzie met zijn huisgenoten. Hij deed daarbij de uitlating dat hij de woning in brand zou steken. Gelijk hierna vertrok hij uit huis en kwam met een jerrycan terug. De huisgenoten vermoeden dat hij brandstof was gaan kopen. 

Kort daarna zag men rook ontwikkelingen en vlammen uit zijn slaapkamer komen. Door tussenkomst van de alerte buren en de huisgenoten konden zij het vuur blussen. De schade is beperkt gebleven in de slaapkamer. Na zijn daad rende Ronald het bos in, waar hij door politie in de kraag is gevat.

Het gaat in deze om een laagbouw, die niet tegen brand is verzekerd. Het is verdeeld in twee woongedeelten met een gang in het midden. Er hebben zich geen persoonlijke ongelulken voorgedaan. De brandweer van Lelydorp was ingeschakeld, maar hoefde niet op te treden.

De verdachte is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

4 REACTIES

 1. 61 jaar en nog bij zijn familie inwonen, dat kan door omstandigheden
  misschien. Maar dat hij zoiets in staat is, is hij voor mij gewoon een
  slappe lul. Ik zou hem ter plekke, gewoon de pleuris slaan die ondankbare hond !

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. De dader zou beter naar een ziekenhuis moeten gaan om na te gaan of hij niet psychisch gestoord is. Dit is een ernstige zaak het zou zomaar kunnen zijn dat er slachtoffers gevallen waren.
  gemodereerd

 3. Ik had een oude buurman. Als hij boos was op zijn vrouw, pakte hij haar bij de schouders beet en terwijl hij haar door elkaar schudde uitriep: “Vrouw, wat ben je dom, dom, dom dom.
  Ik krijg de neiging om hetzelfde bij deze man te doen. Hem bij de schouders pakken, wakker schuddend tegen hem schreeuwen: “Wat ben je dom, dom, dom.
  Waarom:? Nu mag hij op het politiebureau slapen en misschien een tijdje in de cel, maar als hij vrij komt mag hij op straat slapen. Als ik zijn broer was zou ik deze halve gare idioot niet meer in mijn huis willen hebben.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.