SS Promotions pleit voor openstellen entertainment sector Suriname

3

Shami Khusial van de organisatie SS Promotions, is niet te spreken over de huidige ‘wild west’ situatie in de Surinaamse entertainment sector. Hij pleit voor het openstellen van de sector.

“De sector is nog niet officieel opengesteld door de overheid, maar er worden normaal feesten gehouden. Deze vinden elk weekend, op vrijdag, zaterdag en zondag in cafés en casino’s plaats. Het is geen geheim, want de flyers waarop deze feesten bekend worden gemaakt, zijn op social media te zien. Dit is helemaal niet eerlijk voor de organisatoren die op een eerlijke manier hun geld willen verdienen”, stelt hij.

De politie is naar zeggen van Khusial wel op de hoogte van de illegale feesten die worden georganiseerd. Er wordt met twee maten gemeten. Bij Phagwa was dat ook duidelijk te zien. Organisatoren die wel een vergunning hadden om een feest te organiseren, werden door de politie aangesproken, maar andere organisatoren daarentegen gingen wel door met feesten.

“Als we nu geen einde aan deze situatie maken, gaat de sector kapot”, meent hij . Alle sectoren zijn geopend inclusief de horeca, tegelijk merkt Khusial dat alleen de entertainment sector nog gesloten is. Hij pleit voor het verkrijgen van gestructureerd en gecontroleerde toestemming om weer events te kunnen organiseren, zodat die sector kan overleven. Een nog langere sluiting is onhoudbaar.

“We weten dat Covid niet meer weggaat”, vervolgt Khusial en zegt: “Ook de overheid heeft voordelen wanneer de sector weer open gaat. We betalen artiesten en vermakelijkheidsbelasting. De entertainmentsector in Nederland is al open. Gedurende de pandemie is ons opgevallen dat Suriname wat maatregelen betreft, steeds in de voetsporen van Nederland is getreden. Maar waarom in dit geval niet?”

3 REACTIES

 1. Deze man is het spoor bijster. De vaccinatie graadin Nederland ligt fors hoger. Suri’s laten zich niet vaccineren en daarom zijn versoepelingen in aan de orde. Surinaamse zorgsysteem kan dit niet aan.
  Overheid moet verplicht vaccineren invoeren.
  gemodereerd

 2. Het klopt helemaal wat je zegt Koos!
  Dat is het gevolg van ongehoorzaam gedrag. Corona zal nog lang feest vieren in Suriname.
  Zolang dat het geval is, blijft het besmettingsgevaar als een heet hangijzer hangen boven de de gemeenschap- en de zorgsector.
  gemodereerd

 3. 3x enten tegen covid kun je overal gaan met mondkapje, wel handen constant disinfecteren of met zeep wassen en ook af en toe mondkapje vergeten op te zetten en afkloppen dat je ernstig ziek wordt, wel eens griepje gekregen, maar tot daar. Als een 4e prikje nodig is wil ik die ook nemen. Dus naar mijn inziens kunnen alles open gegooid worden, dus wie het niet zo nauw neemt met zn gezondheid is rekening de man. 1 ongehoorzame burger minder is toch geen probleem?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.