DNA-voorzitter Bee bezoekt Nederlandse Tweede Kamer

19
DNA-voorzitter Bee bezoekt Nederlandse Tweede Kamer
Foto (c) Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblée van Suriname (DNA), heeft vandaag een bezoek gebracht aan de Nederlandse Tweede Kamer der Staten-Generaal. Hij werd daar ontvangen door voorzitter Vera Bergkamp.

Bee bracht het bezoek aan de Tweede Kamer tijdens zijn doorreis vanuit Gabon terug naar Suriname, om Kamervoorzitter Bergkamp te ontmoeten. Ze heette de parlementsvoorzitter en zijn delegatie welkom en sprak met hem over de relatie tussen Nederland en Suriname en de politieke situatie in het land.

Bergkamp en Bee spraken in de Eerste Commissiekamer met elkaar over de politieke situatie in Suriname, de coronapandemie en de interparlementaire samenwerking tussen de twee landen.

“Suriname en Nederland hebben een hele bijzondere relatie”, sprak Bergkamp. “We delen meer dan driehonderd jaar geschiedenis met elkaar, en spreken dezelfde taal. De culturele en persoonlijke banden zijn ook na de Surinaamse Onafhankelijkheid in 1975 zeer nauw gebleven.”

De Kamervoorzitter zei verheugd te zijn dat het wederzijdse partnerschap tussen de twee landen sinds het aantreden van de Surinaamse regering in 2020 is hernieuwd.

19 REACTIES

 1. Dit is toch geen manier om jezelf als voorzitter van De Nationale Assemblée van Suriname te presenteren aan de Nederlandse Tweede Kamer der Staten-Generaal! Een slecht zittend zwart pak met daaronder een bordeaux overhemd met daarop een rode stropdas met dasclip. Verder een zilveren horloge en een gouden ring. Alles vloekt met elkaar, niet om aan te zien. Shaking My Head.
  gemodereerd

 2. Mooie woorden van de voorzitter van de tweede kamer Vera Bergkamp maar hopelijk verteld zij aan onze DNA voorzitter Marinus Bee , dat de samenwerking beter en sneller zal gaan als die bouterse en zijn partij van het toneel zijn verwijderd , want zolang die vrij rondlopen zal Nederland alles op een laag pitje houden.
  gemodereerd

 3. Voorzitter Marinus Bee is een draagkrachtige man hij weet zaken goed aan te pakken en weet en kan zaken op eigen kracht realiseren!
  gemodereerd

 4. Vera Kamp moest meneer Bee een schop op zijn kont hebben gegeven. Deze man heeft op een ondemocratische wijze een team samengesteld zonder medeweten van overige DNA leden in Suriname en afgereisd naar het buitenland. Pas bij terugkomst in Suriname zal hij verklaring afleggen waarom hij dat gedaan heeft. Meneer gedraagt zich als een dictator. Kijk maar naar zijn nederige houding en slijmerige gezicht, straalt vol leugens en bedrog.
  gemodereerd

 5. Mirinus Bee is aan het voorbereiden dat DDB wordt gearresteerd door de Nederlandse overheid in verband met de drugs delicten die nog steeds op zijn naam aan de andere kant van de oceaan op zijn naam staan. Het recht moet ten allen tijden gezegevierd worden.
  gemodereerd

 6. Bergkamp en Bee = BeBe
  Op de foto lijkt de ene Be zich verschrikt edoch met een grijns af te vragen “wat moet ik nu met deze man?’
  De andere Be – aanstalten makend voor een diepe buiging – kijkt heel nederig en verlegen uit z’n ogen terwijl z’n gelaatstrekken de redenen van zijn bezoek aan de Nederlandse Tweede Kamer verraden; “geef me geld noh”.
  gemodereerd

 7. Ik hoop dat hij een kamer debat mocht meemaken dan kan hij, dat in Su
  binnen het DNA toepassen. Ze lopen daar te schreeuwen alsof ze in het oerwoud
  zijn, tijdens een debat cq (vergadering) Ja je kan niet veel verwachten van sommige
  DNA leden, ze komen binnen via een zijdeur van het oerwoud !

  @RDW
  Die man is hier om te orienteren en niet voor mode show, dus let daar niet op !!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 8. Voorzitter Marinus Bee is een draagkrachtige man hij weet zaken goed aan te pakken en weet en kan zaken op eigen kracht realiseren!

  ======================
  woorden bij elkaar gezet in een zin of heeft dit enige betekenis?
  gemodereerd

 9. Aha weer moraal ridder en mode politie die zeiken, beste famiri.
  Vaak werkt een stel gezonde hersenen en een oprechte hart veel beter, dan allerlei modieuze en match pakken. Ghandi zou in de ogen van RijksDienst voor het Wegverkeer de plank totaal mis slaan.

  Maar he Ghandi en vele minder “aangeklede” leiders hebben de wereld ook iets meer verbeterd.
  gemodereerd

 10. Beste Vera, vraag aan die slijmerige Bee waarom een internationaal veroordeelde als voorzitter van DNA en daarna als VP is benoemd. En geef hem daarna die schop.
  gemodereerd

 11. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  DNA-voorzitter Bee bezoekt Nederlandse Tweede Kamer nadat hij een met een delegatie een bezoek had gebracht aan GABON in Afrika.

  Maar wat heeft onze Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblée van Suriname (DNA) en zijn delegatie besproken in GABON?

  Want een ontmoeting met de voorzitter van de Nederlandse Tweede Kamer is op dit ogenblik niet echt belangrijk.
  Want de Nederlandse regering heeft het momenteel bijzonder druk over de situatie in Oekraïne.

  Maar ik zou meer nieuws willen horen van meneer Marinus Bee over zijn reis naar GABON.

  Wikipedia (GABON)
  En natuurlijk ben ik zelf het laatste nieuws over GABON gaan raadplegen via Gabon newspapers online.
  Artikel van 17 maart 2022

  De voorzitter van de Eenkamerstelsel Nationale Assemblee van de Republiek Suriname ontvangen door Ali Bongo.

  Libreville – 16 maart 2022 – De president van de Republiek, staatshoofd, Ali Bongo Ondimba, heeft vandaag in het Renovatiepaleis een ontmoeting gehad met de president van de Eenkamerstelsel Nationale Assemblee van de Republiek Suriname, de heer Marinus BEE, vergezeld door de minister die belast is met de toewijzing van grond en de minister die verantwoordelijk is voor Regionale Ontwikkeling van dit bevriende land.

  Kwesties met betrekking tot onder meer klimaat, olie, visserij en natuurlijke hulpbronnen werden door de Gabonese president en zijn gesprekspartners aan de orde gesteld.

  Tijdens deze uitwisselingen heeft de delegatie van Suriname enerzijds aan het Staatshoofd aangegeven dat dit werkbezoek aan Gabon past in de wens van hun land om inspiratie te putten uit haar visie vervat in de pijler ” Gabon Vert “, en aan de andere kant daarentegen deed beroep op de expertise van ons land op het vlak van groene economie.

  De genoemde delegatie deelde de president van de Republiek mee dat hun land een bosbeleid wilde voeren.

  Gabon en Suriname zijn twee landen waarvan de bosbedekking tot de hoogste ter wereld behoort, 88% voor de eerste en 93% voor de tweede.
  De president van de republiek en zijn gastheren hebben besloten het niveau van de bilaterale samenwerking tussen onze twee landen te verhogen door een wettelijk kader tot stand te brengen dat gericht is op het aangaan van wederzijds voordelige partnerschappen.

  Aan het einde van deze bijeenkomst zei de president van de republiek dat hij tevreden was met de overeenstemming van de standpunten tussen onze twee landen en verheugde hij zich over de aanwezigheid van deze delegatie op Gabonees grondgebied.

  President Ali Bongo Ondimba sprak uiteindelijk de bereidheid van Gabon uit om Suriname te steunen in de strijd tegen de opwarming van de aarde.

  Reageerders mogen zelf het artikel raadplegen met (foto’s).
  gemodereerd

 12. Vera is een slecht voorbeeld voor Bee. Ze kapt de betogen van FvD-leden regelmatig af. Onder haar is er een soort straf op vrijheid van meningsuiting ingevoerd in Kamer II.
  Je mag nimaar weinigks zeggen tegen de gedwongen vaccinaties en verpichte vaccinpaspoort.
  Ze zal bekend komen te staan als de mondsnoerder.
  gemodereerd

 13. Op reis zonder de leden van de oppositie, nooit een woord vuil gemaakt aan de leden van het parlement over dit snoepreisje naar Gabon. Gewoon lekker gezellig met een paar eensgezinden gaan chillen. Nu mooi weer spelen in Holland, terwijl meneer in eigen land, denkt de regels te bepalen. Zielig figuur, meer vind ik er niet van…
  gemodereerd

 14. Vera B Veldkamp heeft een Marokkaanse vader. Veldkamp is de naam van haar moeder, die ze later heeft aangenomen.
  gemodereerd

 15. @ Rbrwn

  Wat heb je liever, bedelen of de boel oplichten ? Als lid en aanhanger van de NDP
  heb je liever, dat hij de boel komt oplichten.

  sari tori
  gemodereerd

 16. Bee neemt US$ 22.554 (half miljoen SRD) uit staatskas voor reis Gabon
  =======
  Met dat bedrag had meneer Bee 500 huishoudens in de onder water gelopen dorpen, elk met 1000 SRD kunnen helpen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.