‘Slecht weer spelbreker bezoek president aan ondergelopen dorpen’

6
slecht-weer-suriname-vliegtuig-zicht

President Chandrikapersad Santokhi heeft zijn bezoek vandaag aan de diverse onderlopen gebieden in het binnenland uitgesteld door slecht weer. Het staatshoofd zal het bezoek, afhankelijk van de situatie, op een nader te bepalen datum voortzetten, meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS).

“De weersomstandigheden in ons achterland zijn bij het opmaken van dit artikel bijzonder uitdagend. Hierdoor is vliegen ten sterkste afgeraden. Op basis van het bovenstaande heeft de president zijn gepland bezoek moeten uitstellen”, schrijft de CDS.

Santokhi zou vandaag om 14:00 uur vertrekken vanuit het vliegveld te Zorg en Hoop naar het binnenland. Het betrof een oriëntatiebezoek aan burgers in de gebieden getroffen door wateroverlast. De president zou onder andere de gebieden Pusugrunu, Asidonhopo en Langatabiki aandoen.

Het slechte weer is een van de uitdagingen waarmee de regering kampt bij de aanpak van het probleem van wateroverlast in het binnenland. De zending van hulpgoederen gaat echter gestadig verder, daar deze via de waterwegen geschied. Hoewel de boten wat vertraging kunnen ervaren, wil de regering de bevolking een hart onder de riem steken en aangeven dat de goederen onderweg zijn.

UPDATE: De president is toch vertrokken na verbeterde weersomstandigheden.

6 REACTIES

 1. Waar is geweldige Bordo en Brunswijk laat ze nu met geld strooien. De geweldige dorpelingen ga bij Brunswijk en Bordo aankloppen dat zijn de goden van jullie laat zij voor een onderdak zorgen voor jullie.
  gemodereerd

 2. Nou nou, in Suriname regent het nu bijna elke dag. Het lijkt mij niet verstandig om niet te gaan. Als het om je volk gaat, dan moet de grootste leider van het land voorop lopen. Dus ik zou het toch maar doen.

  P.s. Dit is niet als een belediging bedoeld, maar juist een goed advies.
  gemodereerd

 3. Intussen heeft de president mijn commentaar en advies gelezen bij WKN en toch gegaan. Goed zo Chan.
  gemodereerd

 4. Want hij en z’n team hebben nog nooit van weer vooruitzichten gehoord, dus ook niet gekeken wat gaat komen?

  Zie je m al met onnodig 3 delig pak en regenlaarzen naar het binnenland gaan? So so lei <<>>
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.