Ronselaar bolletjesslikkers moet 712.500 euro aan Nederlandse staat betalen

2
Bolletjes

Een 49-jarige man uit Middelburg (Zeeland) moet meer dan 700.000 euro betalen aan de Nederlandse staat. Het bedrag zou de veroordeelde R.D. verkregen hebben met drugsactiviteiten; hij zou bolletjesslikkers hebben geronseld.

Volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) zou D. verantwoordelijk zijn geweest voor 85 drugstransporten van Aruba en Suriname naar Nederland. Het OM kon dat echter niet hard maken, waarna hij alleen voor het ronselen van drugskoeriers werd veroordeeld.

Zelf beweerde hij dat hij dit moest doen in opdracht van mannen boven hem. Hij zou slechts koeriers moeten ronselen, die hij een vliegreis met zakgeld naar Suriname of Aruba aanbood. Daar hadden de koeriers vakantie en op één van de laatste dagen moesten ze bolletjes cocaïne slikken om te smokkelen naar Nederland.

In totaal ging het om circa twintig koeriers die 51 kilo cocaïne Nederland binnen hadden gesmokkeld meldt de Provinciale Zeeuwse Courant. Volgens de krant kwam hij in 2010 weer in beeld toen er tien kilo coke uit een schip werd gehaald. Daarvoor kreeg hij vier jaar cel.

Het bedrag van 712.500 euro, dat hij verkregen zou hebben met drugsactiviteiten en nu in de staatskas moet storten, is lager dan de ruim 1,3 miljoen euro die eerder was geëist.

2 REACTIES

 1. Kijk, dit is de mooiste wet, die (meer bekend als pluk je kaal wet) Nederland kon maken.
  Deze wet houdt in dat je al jouw illegaal verdiende centjes aan de staat moet afstaan, waardoor misdaad niet meer loont.
  Kijk en zo’n wet hebben we in Suriname hard nodig om al onze misdadige politici te bekeren.
  De vraag rijst natuurlijk wie deze wet op naleving zal controleren en wie het zal uitvoeren. Ik denk dat wij speciale eenheden hiervoor nodig zullen hebben.
  Weet je wat vermeldenswaardig is?
  Sinds de slavernij werden wetten geslagen door het koloniaal bestuur die door met name de plantagebestuurders en overige ingezetenen van de kolonie Suriname niet werden nageleefd.
  Ook de controle op de naleving van die wetten schoot te kort.
  Het lijkt alsof wetten worden gemaakt omdat bestuurders “zogenaamd” en voor de “mooi mooi” hun geld moeten verdienen.
  En nu komt het. Surinamers zijn goede leerlingen van slechte leermeesters, die het slechte voorbeeld geven. Er is ten opzichte van de historie niets veranderd. Integendeel lijkt het alsof het steeds slechter wordt en gaat met Suriname tot de bom eens zal bossen.
  Wat het bestuurlijke betreft is Suriname op een hele verkeerde leest geschoeid.
  Het wordt dus tijd om naar een andere leest te gaan zoeken.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.