Bekende theaterman aangehouden in drugszaak

9
Gevangenis
Voorbeeldfoto

De bekende theaterman Humphrey van H. (60) is vandaag aangehouden en in verzekering gesteld wegens overtreding van de Wet verdovende middelen in Suriname.

In deze zaak is eerder deze week de 38-jarige Marcella A. (34) aangehouden. Zij moest zich afgelopen woensdag in opdracht van de theaterman naar een postbedrijf in Paramaribo begeven, om een pakket af te halen dat zij van een kennis kreeg. Daar aangekomen werd ze door de douane recherche aangehouden, omdat er drugs in de doos zat.

Bij onderzoek in het postpakket werd tussen de levensmiddelen 275 gram hasj aangetroffen en in beslag genomen. De vrouw verklaarde dat ze de afzender van het pakket niet lang terug heeft leren kennen. Hij stuurde vrijwillig een doos voor haar vanuit Nederland naar Suriname.

Frappant in deze is dat de vrouw de juiste naam, het adres en zijn contactnummer niet kent. Ze kwam hierdoor zeer ongeloofwaardig over bij de wetsdienaren. Omdat de dame de naam noemde van Humphrey, die als bemiddelaar zou hebben genoemd, werd hij opgeroepen door de Narcotica Brigade.

Na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie is hij ook in verzekering gesteld.

Volgens het Korps Politie Suriname heeft de man aan de wetsdienaren verklaard, niet op de hoogte te zijn geweest van de 275 gram hasj die verborgen zat in het postpakket dat Marcella heeft ontvangen. Humphrey gaf wel toe dat hij de dame in kennis had gesteld dat zij een postpakket had gekregen. Hij haalde haar vervolgens met een taxi op om het betreffende postpakket af te halen.

9 REACTIES

 1. Hiermede wil ik aangeven dat privacy gewoon shit is.
  Je hoeft alleen maar te googelen en alle informatie kont boven water.

  Biografie
  Humphrey van Hetten is een Surinaamse regisseur. Hij was in de jaren ’80 als regisseur betrokken bij theatergroep Mofo (Mond). Na de militaire coup van 1980 zette de semi-professionele, militaire groep Mofo toneel in als instrument van de revolutie. Mofo was opgezet vanuit het ministerie van Leger en Politie, om te werken aan ‘doelen die in het verlengde van de revolutie liggen’. In theatervorm zou het politieke beleid vertaald worden naar de massa toe. De groep bracht slechts een beperkt aantal stukken en verdween aan het begin van de jaren ’90. Doordat de groep op semi-professionele basis had gewerkt en voor hun training beroepsregisseurs en –musici had aangetrokken, zou Mofo echter een grote uitstraling hebben. Een aantal van haar leden werd actief in andere groepen.

  In 1984 was Van Hetten regisseur bij het volkstoneelgezelschap Swit’Famiri.

  In 1987 richtte Van Hetten samen met schrijfster Jolanda Wassenaar de theatergroep A Sa Go op. Hun voorstelling Eén op tien (1990) was geïnspireerd op het gegeven van de vernederende situatie van lange wachtrijen van Surinamers bij het Nederlandse consulaat. Het stuk was opgebouwd uit verhalen over drugs, de uitzichtloosheid in Suriname en de valse verwachtingen ten aanzien van Nederland.

  In 2008 kwam Van Hetten in het nieuws doordat hij en enkele andere leden van zijn gezelschap op Schiphol werden aangehouden op verdenking van drugssmokkel. Hij heeft 17 dagen vastgezeten, maar er zijn geen drugs gevonden. Op deze ervaring baseerde A Sa Go een voorstelling: A bigi tori fu Schiphol.

  In 2012 speelde A Sa Go de voorstelling Du nanga leti, na mama fu obia en op 6 juni 2012 ging de voorstellling Bloody Shame (Bloedschande) in première. In het najaar van 2012 viert het gezelschap zjin vijfentwintigjarige bestaan.
  gemodereerd

 2. NARCOSTAAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 3. Zoveel sensatie en heibel om 275 gr hasj? Echte drugsdealers, die in honderden kilos harddrugs handelen, mogen jarenlang ongehinderd rondlopen en de baas spelen in het land en de bekende theaterman wordt op basis van een vage beschuldìging opgepakt en vastgehouden door de politie.
  gemodereerd

 4. Kleine kruimel crimineel, die meneer van Hetten.

  Die grote drugsbaronnen hebben hout en goud concessies, import en export bedrijven, en de dubbele nationaliteit. Als zij het laatste niet bezitten, dan wel hun kids en overige gezinsleden. 80% van de tijd zitten ze ad top vd Surinaamse regering.

  Als je 275 gram rookt en verkoopt, wordt je niet zo rijk als het versturen van 400-2000 kg coke. Check hoe dommies gaan reageren op een zielige 275 gram, omdat na wang Afro Sranangmang.

  Dats de waarheid
  gemodereerd

 5. Ja Jongens. Ik heb op indrukwekkende manier, zoals jullie het ook hebben verwoord, proberen duidelijk te maken dat 275 gram soft drugs in Suriname als een misdaad tegen de menselijkheid wordt gezien, terwijl het nieuws over de honderden en duizenden kilo’s cocaïne met het kleed der liefde wordt bedekt.
  Het grote verschil? je hebt grote honden en kleine honden. Kleine honden worden gevangen om grote honden vrij spel te geven.
  gemodereerd

 6. ai na miiiii , klop dit is een dwerg , maar jou baas ddb is geen reus hoor , maar een gewone maffia baas en een massamoordenaar die straks bezwijkt aan een trek van een geweer , het zelfde wat zijn kleinzoon gedaan heeft of heeft hij ddb de trekker over gehaald , dat geval van zijn kleinzoon lijkt verdomd veel op de dood van ddb beste vriend Roy Horp
  gemodereerd

 7. 275 gram hasj ik noem het geen drugs want zo slecht is hasj ook niet juist die mensen die het nog nooit hebben gerookt reageren net als of het iets erger is hasj is geen hard drugs de Surinaamse politie agenten maken zich zelf belachlijk de grote bois in de regering hoor je niemand iets over ze zeggen het roven en stelen van onze rijkdommen hout goud enz en de regering doet gretig mee aan deze criminele activiteiten het Surinaamse volk slaap al jaren
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.