Ambassadeur Noordzee op bezoek bij minister Amoksi

3
Ambassadeur Noordzee op bezoek bij minister Amoksi

De niet-residerende ambassadeur van Suriname Stevanus Noordzee die de Republiek Suriname zal vertegenwoordigen bij de staat Israël, is op 16 maart door minister Kenneth Amoksi van het ministerie van Justitie en Politie op zijn kabinet ontvangen. Noordzee wilde weten hoe hij als ambassadeur, van betekenis zou kunnen zijn voor het ministerie van Justitie en Politie.

Met de diplomatieke vertegenwoordiger is diepgaand gesproken over de contacten die in Israel gelegd kunnen worden ten behoeve van de versterking van de politie en andere diensten op het ministerie. Zo wil de minister graag weten wat het beleid in Israël is, wanneer het gaat om gevangenismanagement en handhaving van de openbare orde en veiligheid. De bewindsman wil graag weten wat de modellen en strategieën zijn.

Er is ook gesproken over mogelijkheden voor het verkrijgen van studiebeurzen voor diverse opleidingen en trainingen voor de diensten en onderdelen van het ministerie. De minister gaf aan dat het Korps Politie Suriname (KPS) onderhevig is aan een reorganisatie. Het KPS staat dus open voor het volgen van opleidingen.

Tot slot gaf minister Amoksi aan uit te kijken, naar de verrichtingen van de ambassadeur. De ambassadeur dankte de minister voor de ontvangst en gaf aan uit te kijken naar een vruchtbare samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie.

3 REACTIES

 1. Noordzee wilde weten hoe hij als ambassadeur, van betekenis zou kunnen zijn voor het ministerie van Justitie en Politie.
  =======
  Meneer Noordzee, het beste wat je op dit moment kan betekenen voor het ministerie van justitie en politie, is deze man adviseren om een andere baan te zoeken. Hij is totaal ongeschikt als minister, trouwens zoals het grootste deel van zijn collega’s . Waarom benoemd Chan die honderden commissies zo je denken. Om de zwakke ministers te ondersteunen.
  gemodereerd

 2. Weet je wat ik niet begrijp?
  Wat doet een ambassadeur bij de minister van Juspol?
  Zijn baas is toch de minister van Buitenlandse zaken?
  Wat mij wel opvalt is dat deze twee heren op elkaar lijken.
  De ambassadeur en de minister van Buitenlandse zaken lijken helemaal niet op elkaar en dan wil ik mij als volgt formuleren: Ambassadeur: als u meer vertrouwen stelt in de minister van Juspol, waarom laat u dan de minister van Buitenlandse zaken uw baas worden? U hoort toch de opdrachten van laatstgenoemde minister te krijgen en ook op te volgen, of zie ik dat verkeerd. Ja, je weet het nooit met de steeds veranderende Surinaamse normen en waarden voor zover die er zijn.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.