114 nieuwe manschappen bij Directoraat Nationale Veiligheid

7
114 nieuwe manschappen bij Directoraat Nationale Veiligheid

Het Directoraat Nationale Veiligheid in Suriname (DNV) heeft 114 manschappen van de lichtingsploeg van 2019 beëdigd tot veiligheidsfunctionaris en buitengewoon agent van politie. De Surinaamse president Chandrikapersad Santokhi heeft het team bedankt voor de ondersteuning gegeven voor het waarborgen van veiligheid, ondanks de beëdiging enige tijd op zich heeft laten wachten.

“Om dit te doen hebben we professionele, betrouwbare en integere veiligheidsdiensten nodig. Voor het versterken van veiligheidsdiensten is goed opgeleid personeel ook van cruciaal belang. Veiligheid is een van de randvoorwaarden voor het brengen van ontwikkeling en ook voor het aantrekken van investeerders”, benadrukt het staatshoofd.

“U hebt heel lang moeten wachten op dit moment, door factoren buiten uw invloedsfeer. Uw geduld is beproefd. Gelukkig heeft niks u ontmoedigd om plichtsgetrouw uw krachten te blijven geven aan de dienst. Uw inzet en loyaliteit zijn niet onopgemerkt gebleven en worden gewaardeerd. Het zijn deze innerlijke eigenschappen, die het persoonlijk succes verbinden met het succes van een organisatie.” Zo heeft DNV-directeur Shivanand Ramlal, de nieuwe functionarissen toegesproken.

“DNV streeft naast staatsveiligheid ook naar veiligheid voor elke individu en entiteit. Veiligheid, rust en orde zijn de basiselementen voor groei van elke natie. Uw bijdrage daarbij is onmisbaar. Uw keus voor dit beroep is bewust, u zult zich daarom dienstbaar moeten maken voor de samenleving”, aldus de directeur ten overstaan van zijn nieuwe teamgenoten. Hij heeft verder laten doorschemeren het vertrouwen te hebben in hen, dat zij over de nodige capaciteiten beschikken om het werk naar behoren te verrichten.

“Ik wil u aansporen niet stil te blijven staan, maar uw grenzen in positieve zin te verleggen. Naar beste weten en kunnen. Geslaagden; er worden zware eisen op u gesteld. Etaleer een grote mate van alertheid, accuratesse, discretie, flexibiliteit en voorkomendheid. Doe altijd aan belangenbeweging en let op de proportionaliteit, bij elke handeling die u wenst te plegen.” Aldus DNV-directeur Shivanand Ramlal.

Waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh spreekt van een bijzondere dag voor DNV. Zij roept de nieuwe leden op de dienstvoorschriften strikt na te leven. “Er komt een grote verantwoordelijkheid op uw schouders te rusten. Levert u wezenlijke bijdrage aan het professioneler laten functioneren van de organisatie.”

7 REACTIES

 1. Het volk heeft terecht hoge verwachtingen !
  Suriname is in alle opzichten in verval geraakt.

  Waar is het fatsoen van de Surinamer gebleven ? Kindermisbruik, verkrachting, beroving, etc. door onbekenden maar ook door bekenden.
  Deze schaamteloze mentaliteit is gevoed door de Nationale Dagu Partij zodat zij zelf de lachende derde hond is die er met de buit van door kan gaan.

  Het volk wil bevrijd worden van die criminele organisatie die onze switi Sranan gegijzeld houdt !
  De vernietigers van ons land en de politieke raddraaiers moeten nu eens een keer goed aangepakt worden.

  De veiligheidsdiensten moeten er zijn voor de veiligheid van de bevolking en niet ter bescherming van politieke criminelen !
  De veiligheidsdiensten beloven trouw aan land en volk en hebben de verantwoording te zorgen voor een veilig en fatsoenlijk Suriname !

  Wij willen een veilig Suriname. Tra fas no deh !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 2. Ik hoop dat het geen kantoorbaan is voor deze mensen. De criminaliteit bedreigd de veiligheid in Suriname. Ik neem aan dat deze manschappen niet toegevoegd worden bij de tientallen beveiligers van de president, VP en anderen regeringsfunctionarissen. Dat zou belachelijk zijn.
  gemodereerd

 3. Waarom dit prioriteit moet hebben heeft waarschijnlijk met een bepaalt doel te maken, overwegend, zie om je heen, alleen de gewapende sector (politie, NVD, defensie)wordt ge-update.
  Elke Sranansma loopt straks buiten met een NVD buddy, ik ook, hahaha.
  Sranan heeft een kleine bevolking, een groot ambtenarenapparaat (die men nog moet gaan snoeien) een scala aan zgn beveiligers, en weinig geschoolde mensen voor de andere sectoren. Sectoren die belangrijker zijn voor de opbouw van het land. Met deze wetenschap, zou je toch andere maatregelen mogen verwachten dan het NVD personeelsbestand updaten.
  Terecht vraagt Eigen+mening zich af waar deze beveiligers ingezet gaan worden. Bij de politie hebben zij bijvoorbeeld ook een hele groep “hulp” agenten benoemd.
  Het oogt allemaal plezant, het is voor onze veiligheid wordt er gezegd, maar we hebben de politie tôg. Wanneer worden de op huis geplaatsten, de door de opeenvolgende regeringen, opgeroepen een keer voor hun centen te komen werken. Wanneer worden de geschoolde werklozen aan werk geholpen door eventuele bij(om)scholing. Sranan kampt straks met een tekort (of nu al) aan deskundig personeel, wanneer wordt dit opgepakt.
  Er is en was geen geld, helemaal geen extra geld, maar als je ziet wat deze regering heeft bereikt, voornamelijk op het gebied van primaire (of zijn het secundaire) zaken, zoals het inlopen van achter geraakte/gestelde afspraken. Bij Defensie, bij de politie, bij de NVD, bij welke ambtenarenonderdeel niet zou je kunnen zeggen. Bij al de opwaarderingen in financieel opzicht en functies enz., hoeveel heeft dit allemaal mogen kosten.
  De vraag is, wat heeft dit aan onze productiesector bijgedragen. Nada, niks. Er is bezuinigt en subsidies zijn stopgezet al dan niet aangepast om het ambtenarenapparaat (stemvee) op te tuigen. Kennelijk is de kwantiteit belangrijker dan de kwaliteit. Zie de veiligheid in het land, zie de klantvriendelijkheid bij overheidsinstellingen, allemaal leveren zij prutswerk af. Jip en Janneke

  Btw, ik zie het nog gebeuren dat de IMF hulpgelden worden gebruikt voor oneigenlijke zaken. Er komt veel (geld)leningen binnen, heel veel geld, zullen wij het ook kunnen opbrengen het terug te betalen, als het geld is opgemaakt aan…………..de beste stuurlui staan aan wal, eenmaal aan boord blijken zij “klinkende” holle vaten te zijn.
  gemodereerd

 4. Gevolgen voor je eigen grondgebied, waarbij soms vanuit de wereld een oproep kan worden gedaan om bij wijze van humanitaire hulp ook personen hier in het land te ontvangen”, stelde het staatshoofd.
  =========
  Bij de beëdiging heeft de president het bovenstaande gezegd. En dan ga ik gelijk weer twijfelen aan de kwaliteiten van hem. Suriname heeft niet eens voldoende geld om de salarissen uit te betaling. Er is een enorme watersnood in het binnenland, de criminaliteit is onbeheersbaar en de armoede neemt steeds toe. Als je niet in staat bent om je eigen mensen te helpen en eten te geven, houd dan je mond om humanitaire hulp te bieden aan vluchtelingen uit Ukraine. Wie houden de Surinamers eigenlijk voor gek. Alleen zichzelf belachelijk maken.
  gemodereerd

 5. Als je niet stom bent weet je dat deze mensen over het algemeen en in meerderheid zijn aangenomen door de vorige regering. En ja ook deze mensen verdienen het om in prioriteit bevordert te worden. Dat is als je niet te stom bent om het te begrijpen.
  gemodereerd

 6. Nieuwe boeven in de maak.

  Hier heeft 3ka wel tijd voor. Zaak over wapens zwijgt ie dood. Rent wel naar elke kleine opening van nietszeggende bruggen en gebouwen. A gers na eng e go njang dringi.

  Ma sma wan kos njang dringi partij. Jullie HUIDIGE PRES DOET HETZELFDE MAAR VEEL GEWIEKSTER EN VOORAL STIEKEM.

  Is die titel ef na wapen torie van Mel al teruggedraaid? Wettelijk verboden. Juridisch niet gegrond. Of is er al stiekem een wet doorgedrukt om die dit toelaat?

  Oen GIEM WAN UPDATE NOH!??!
  gemodereerd

 7. Saba, ik gun iedere werknemer zijn promotie. De NVD moet niet uit zijn voegen groeien. Het moet onderbouwd zijn. Er moet productieverhoging tegenover staan, de schulden moeten nog worden afbetaald. Maak niet uit wie ze verzaakt heeft, wij zitten ermee.
  Deze regering is net als de NDP regering bezig, haar populatie “stemvee” op peil te houden of zelfs te vergroten, dit doet men door consumptief te handelen, zie sociale steunverhogingen tegenover de duurte van de eerste levensbehoeften. Deze regering is er achter gekomen dat je deze mensen liever een vaste aanstelling kan geven, in plaats van ze van jouw te vervreemden, je weet nooit hoe zij straks gaan stemmen, deze benoemingen en andere straalt ook af op deze regering, ze krijgen een goede pers.
  De pensioneerden zijn blij met de recente verhoging van srd 1000 naar srd 1250.

  Deze benoemingen verbazen mij, men was binnen deze regering toch van mening, ook onder de aanhangers, dat mensen die last minute waren aangenomen door de vorige regering zonder enig pardon moest worden weggestuurd, het waren toch duizenden. Weet je nog, de Sranan ‘bijltjesdag’.
  Al deze vaste aanstellingen en salarisverhogingen enzo zullen niet helpen als men in het ambtenarenbestand wil gaan snoeien.

  Saba, jouw reactie laat zien dat je naar het schijnt een paar nieuwe schoenen moet aanschaffen, de ‘oude’ beginnen “pijnlijk” te knellen, daar wordt je alleen maar “chagrijnig/zuur” van hahaha.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.