Ministerie: ‘Geen toestemming voor Phagwa feesten’

6

Het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid heeft laten weten dat er vanuit het ministerie geen toestemming verleend is voor het organiseren van Phagwa feesten in Suriname op vrijdag 18 maart 2022. Conform het presidentieel besluit is feesten nog steeds niet toegestaan, benadrukt het ministerie.

Voor de Holika verbranding, welke een religieus karakter heeft, op donderdag 17 maart 2022, is door het ministerie aan enkele organisatoren, die daarvoor een verzoek hebben ingediend, wel toestemming verleend voor deze activiteit onder stricte Covid-19 protocollen.

Covid-19 is nog een reële dreiging voor de volksgezondheid en het ministerie attendeert u om te allen tijde de MoHanA-regels in acht te nemen. Het is bekend dat in familieverband het Phagwa feest uitbundig gevierd wordt en het daarom nog steeds belangrijk is om het risico op besmetting zo laag mogelijk te houden.

Er wordt een beroep gedaan op organisatoren om af te zien van eventuele Phagwa festiviteiten en verwijst naar berichtgeving van het Korps Politie Suriname die zal optreden bij festiviteiten rondom Phagwa.

6 REACTIES

 1. ministerie , denkt u dat mensen zich er aan gaan houden , we denken dat het feest gewoon gedaan wordt met duizenden mensen , en als de politie ingrijpt zijn het een stelletje lamzwansen , bij die massa feest op 26 februari van de ndp stonden honderden agenten het verkeer te regelen , maar het feest stoppen deden ze niet
  gemodereerd

 2. Dit is meten met 2 maten.
  De artiesten mogen niet maar ze mogen wel de verbranding doen wie controleert dat.
  Het zal me niet verbazen dat na dit feest weer een lockdown word ingesteld
  gemodereerd

 3. Maar wel de massa bijeenkomst van fascisten van de NDP laten doorgaan. Waarom? Omdat jullie graag met twee maten meten of is deze regering nog steeds bang voor de fascisten ?
  gemodereerd

 4. Jullie moeten het met je familie vieren. Ik doe niet aanbfeesten waar ik niets mee van doen heb.
  Die hele vrije dag mocht voor mijn part voor mensen zijn die hun phagwa willen vieren.
  Ik hoop niet dat het feest is van goede op het kwade. Want nu gast ht kwade aan top blijven. Oeps het ding zit aan top.
  gemodereerd

 5. Spijkers op laag water zoeken…er zijn belangrijkere zaken die het land bezig zou moeten houden.
  gemodereerd

 6. debby , natuurlijk feest jij niet , racisten zoals jij feesten alleen met ddb hoe paarser des te beter he , maar als oranje , rood , groen , of zwart en geel in de lucht dwarrelt kies jij het hazenpad , bange schijter
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.