Dieven maken 10.000 SRD buit bij inbraak op school

5
Politie gearriveerd op locatie

Ook scholen in Suriname vallen tegenwoordig ten prooi aan inbrekers. Zo ontdekte de schoolleiding van een Arya Dewaker school te Tamanredjo woensdagmorgen een inbraak op kantoor. Dit gebeurde rond 06.15u aan de Lifongweg.

Na de melding ging de politie van Richelieu ter plaatse voor onderzoek. Het kantoor met een oppervlakte van 3 bij 4 meters, dat beveiligd was met dievenijzer, vertoonde sporen van inbraak. Er zijn verder drie glazen shutters weggehaald, waarna de daders via de ontstane opening toegang kregen tot de kantoorruimte.

Uit een zwarte ladekast werd een geldbedrag groot SRD 10.000 weggenomen. Dit geld behoorde aan de school toe. Ook die kast is geforceerd. 

De school beschikt over een wachter. Hij is elke week één dag vrij en juist in de nacht van dinsdag op woensdag was de wachter niet aan het werk. De politie is bezig met het onderzoek. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht.

5 REACTIES

 1. Soms denknik dat men bepaalde bedragen zet, alleen maar om die dieven uit telokken. Dat ze gaan komen zeggen dat het niet waar is. Ze hebben maar 200 srd gevonden. Die mensen liegen voor ze. LOL
  gemodereerd

 2. Die wachter zijn familie & kennissenkring maar eens in de gaten houden alsmede het personeel eens doorlichten!

  Want toeval bestaat niet!
  gemodereerd

 3. de wachter had vrij en toen werd er in gebroken , nou mensen die wachter eens goed aan zijn tanden voelen , toeval bestaat niet met zo iets
  gemodereerd

 4. Verdacht. Het lijkt een inside job. Hoe wisten de dieven dat er geld in de lade lag? En hoe wisten zij dat de wachter er juist die dag niet aan het werk was? Wat een toeval.
  Ik zou met het onderzoek bij de wachter beginnen. Vragen naar zijn alibi op die vroege ochtend.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.