OPINIE: ‘De afgang van Ronald Hooghart’

21
Ronald Hooghart 2018 - screenshot uit ATV video

[INGEZONDEN] – Sedert na de verkiezingen van 2020 is een gedragsverandering bij vakbondsleider Ronald Hooghart waar te nemen, wat duidelijk getypeerd kan worden als zeer hypocritisch gedrag. Het is duidelijk dat Ronald Hooghart de klus kwijt is. De basis voor dit alles is dat Hooghart zich in de periode 2010-2020 heeft geleend voor allerlei onethische praktijken die financieel-economisch en sociaal-maatschappelijk als onverantwoord kunnen worden getypeerd. 

Nu de gevolgen van deze onethische en onverantwoorde daden duidelijk voelbaar zijn binnen de samenleving komt Hooghart de reddende engel spelen. Dat is puur lafheid en een mensonwaardig. Hooghart had liever zowel uit de politiek als uit de vakbeweging moeten stappen en zich met andere zaken moeten bezighouden dan vakbond en politiek, want op beide gebieden past ‘het gezicht Ronald Hooghart’ niet meer.

Vanwege het aantal behaalde stemmen door Hooghart bij de laatste verkiezingen en de opkomsten bij de laatste twee vergaderingen die hij heeft uitgeschreven als CLO-voorzitter, is overduidelijk dat hij op het gebied van politiek en vakbond ter ruste is gelegd door het volk. Hij heeft duidelijk alle credits verloren door als vakbondsleider die in het verleden tegen onrecht opkwam, dat hij juist in de periode 2010-2020 is gaan samenwerken met regeringen om het volk onrecht aan te doen, welke nu voelbaar is door de slechte sociaal-maatschappelijke situatie binnen alle lagen van de samenleving. 

De periode 2015-2020 was de ergste periode, waarbij onder andere deze zelfde Hooghart als assembleelid heeft gestemd om het leningenplafond te verhogen, waardoor de nu veroordeelde en voortvluchtige ex-minister Gillmore Hoefdraad ongebreideld nationaal en internationaal kon lenen. Ronald Hooghart is niet de reddende engel, maar medeverantwoordelijk voor het veroorzaken van de grootste monetair-financieel-economische ravage in de Surinaamse politieke geschiedenis, wat nu de basis is voor de huidige slechte sociaal-maatschappelijke situatie in het land. Hij was deel en onderdeel van alle oorzaken!

Het is hooguit belachelijk en ‘below the belt’ dat Hooghart de NPS-voorzitter oproept om de regering te verlaten om zij aan zij met hem te komen strijden voor lotsverbetering. Waar was het verstand en denkvermogen van Hooghart toen hij de NPS verliet vanwege het stellen van zijn eigenbelang boven het volksbelang? De vorige president is een politiek strateeg en dat inzicht heeft Hooghart duidelijk niet. 

Bouterse weet duidelijk dat om te rommelen binnen de regering hij de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) aan zijn zijde moest hebben, anders zou hetzelfde lot hem overkomen als Jules Wijdenbosch in 1999. Hij heeft toen bewust gekozen voor Hooghart, omdat hij wist dat Hooghart al jaren verlangde om assembleelid te worden. Hooghart moest duidelijk zorgen voor het in toom houden van de CLO, vooral tussen 2015 en 2020, wat hem ook is gelukt. 

Nu de gevolgen van zijn handelingen zichtbaar/voelbaar zijn geworden probeert hij die af te wentelen op de NPS, alsof de huidige situatie te danken is aan het feit dat de NPS in de coalitie/regering zit. Terwijl eenieder weet dat de NPS een partij is van prudent beleid en de NDP een partij is van slecht, corruptief en populistisch beleid, schreeuwt deze Hooghart van de daken dat voor de beste ontwikkeling van Suriname, de NPS en NDP moeten samenwerken

Al deze uitspattingen van Hooghart zijn ernstige vormen van lafhartig en hypocritisch gedrag van personen die in de pre-dementie fase verkeren, maar daarvan niet bewust zijn. 

In april 2016 heeft Hooghart de gang van de regering-Bouterse naar het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verdedigd, waarbij toenmalige tegenstanders van de IMF-deal het van hem wreed moesten ontgelden.

In mei 2016 was Hooghart ook op de podium in Ocer lovend over de gang naar het IMF. 

Nadat de huidige regering had aangekondigd naar het IMF te zullen gaan, was Hooghart één van de eerste personen die protest had aangetekend tegen de gang naar het IMF en had zelfs gedreigd acties te voeren als de IMF-deal toch wordt ondertekend, omdat hij van mening was dat het IMF zou zorgen voor het verergeren van de huidige sociaal-maatschappelijke situatie. Na dit vernomen te hebben heb ik een artikel geschreven over het samengaan van politiek en vakbond, waarbij ik het wispelturig gedrag van Hooghart aan de kaak heb gesteld. 

Nadat men hem naar aanleiding van mijn artikel om rekenschap had gevraagd over zijn gedrag van toen en nu, heeft hij een verklaring afgegeven die totaal ‘below the belt’ was. Waarschijnlijk is hij geschrokken en in de war geraakt, want geschiedenis kan je niet verdraaien. 

Verder moet Hooghart weten dat een persoon zijn ideologie bijna zijn of haar hele leven met zich meedraagt. Ik moet stellen dat alleen de ideologie van Hooghart afhankelijk is van zijn relatie met de regering van dat moment. Dus zijn ideologie is afhankelijk van als hij wordt geaccommodeerd of gedoogd of genegeerd!

De conclusie is dat er momenteel geen logica is in het gedrag van de heer Ronald Hooghart. Hij wil duidelijk weer meedraaien in de top vanwege ‘veranderde ideologische inzichten’, maar zijn ‘tentoongestelde ideologisch gedrag’ in de periode 2010-2020 spelen hem parten, omdat hij nu alle credits heeft verloren, waardoor hij nu als een zeer onbetrouwbare en egoïstische persoon wordt beschouwd. 

Het advies is dat hij zich terugtrekt uit publieke aangelegenheden en gaat genieten van zijn gezegende leeftijd door God aan hem gegeven. Maar op deze wijze doorgaan is alleen maar zorgen voor nog meer ellende, schande en schade voor hem, zijn naasten en vrienden. 

Hoogie my friend, there is a time to come and a time to go! Beware that now is the moment to retire! Take the time to enjoy the rest of your life.

Ruben Ravenberg, PhD

21 REACTIES

 1. Na so a torie de.
  Blijkbaar is er nog een reden waarom Hooghart in paniek is, het schijnt dat hij valse contracten heeft verkocht waarvoor hij mogelijk vervolgd kan worden. Hooghart heeft mensen opgelicht en deze mensen zoeken nu hun recht.

  Wij willen ons geld terug.
  Wij willen gerechtigheid.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 2. Mooi verhaal van een NDP-trekpop zonder moraal of gevoel voor eigen waarde die altijd alleen gaat voor eigenbelang. Doet mij deugd om te lezen dat er nog mensen in Suriname zijn met een objectieve kijk op de gang van zaken in het land.
  gemodereerd

 3. Uw opinie is uw mening. In de regel mag u kritiek leveren op het handelen van personen. Maar het valt mij op dat men het nooit kan nalaten om anderen te beledigen. Om in uw geval dus, de bekritiseerde te bestempelen tot dementerende is wat u hoort na te laten. Tenzij u zijn medisch rapport onder ogen hebt gehad.
  gemodereerd

 4. Geachte redaktie:

  Bij het bericht van Hooghartig staat dat hij de klus kwijt is. Maar het moet zijn de kluts kwijt zijn
  gemodereerd

 5. Het is best wel moeilijk om een visie je leven lang vast te houden. Zelfs een televisie gaat al na 7 jaar kapot.
  gemodereerd

 6. Ravenberg haalt feitelijkheden aan en dat geweten valt op de dementie van Hooghart, is een wassen neus.
  gemodereerd

 7. Die Ravenberg denkt dt hij all that is.
  Iemand die met zn titels strooit heeft ze niet zuur verdiend..
  gemodereerd

 8. Het enige wat mij van Hooghart en Mansaram bijgebleven is, is dat ze in het verleden geen enkele gelegeheid voorbij lieten gaan om Bouterse uit te maken voor Moordenaar (met een hoofdletter). Volgens mij hebben deze twee overlopers op gegeven moment het paarse licht gezien, want het is wel heel erg lang geleden dat deze twee volksverlakkers Bouterse een moordenaar genoemd hebben.
  gemodereerd

 9. Onze hooghartige Hoogie valt door de mand.
  De enige goede dienst die hij het land en het volk nog kan bewijzen is om de hand aan zichzelf te slaan.
  gemodereerd

 10. Hooghart is gewoon een klein hypocritisch monstertje met heel veel boter op zijn kop. Vrouwe Justitia rekent ooit goed af met hem.
  gemodereerd

 11. konsensi , jij verdedigd die seniele hooghart , omdat hij een vriend van jou baas ddb was , nu het slecht gaat ook door zijn toedoen speelt hij voor nar
  Meneer Ruben Ravenberg heeft in zijn opinie precies aangegeven wat die paarse kontenlikker hooghart heeft misdaan , het OM moet hem als nog laten oppakken , hij heeft ook tussen 2010-2020 het volk bestolen als ja knikker van ddb
  gemodereerd

 12. “Ronald Hooghart is niet de reddende engel, maar medeverantwoordelijk voor het veroorzaken van de grootste monetair-financieel-economische ravage in de Surinaamse politieke geschiedenis, wat nu de basis is voor de huidige slechte sociaal-maatschappelijke situatie in het land. Hij was deel en onderdeel van alle oorzaken!”

  Deze seniele demente bejaarde is een gevaar voor zichzelf en de samenleving.
  Het zijn dit soort lieden die eerst alles stuk maken om daarna anderen de schuld van te geven. Als het volk van Suriname nu niet voor eens en voor altijd met ze afrekent is Suriname gedoemd te mislukken.
  gemodereerd

 13. Deze man laat mij denken aan de heer Eugène Drenthe, meer bekend als Drenthesingh. Een icoon van Naks. De heer Hooghart was ooit een Icoon van de CLO.
  Wat hebben deze twee heren gemeen? Wel, beide heren zijn ooit in de politiek gestapt en het slachtoffer van de politiek geworden
  gemodereerd

 14. Ronald Hooghart is de laatste die zijn kwebbel over misere van deze regering moet iopendoen. Deze Farizeeër en zwarte racist heeft tientallen mensen opgelicht door contracten van percelen aan te bieden die geen moer waard zijn. Ook heeft hij huurcontracten aangeboden terwijl de woningen niet zijn bezit waren. Tientallen mensen, vooral van Haïtiaanse afkomst, zijn door hemt alleen opgelicht maar ook bestolen. Deze man doet voorkomen alsof hij met het lot van het volk (lees de Afro Surinamers) begaan is. Maar zoals het altijd het geval is met zwarten … ze naaien elkaar ! Deze Hooghart heeft onder de fascisten van de NDP goed zijn zakken gevuld zonder iets te doen.
  gemodereerd

 15. Dit moreel dode fossiele piepkuiken en Holland-hater is na de verkiezingen massaal uitgekotst door alles en iedereen. Mensen zijn deze hypocriete paarse oplichter, fraudeur en staatskasrover spuugzat. Karma is meedogenloos voor dit soort mega-criminelen.
  gemodereerd

 16. Ik geloof niet dat de NDP wil samenwerken met de Nationale Devaluatie Partij (NDP). Bouterse kan je toch niet vergelijken met de integere Venetiaan. Dat is vloeken in de kerk.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.