KPS: Extra politie surveillance tijdens Holi Phagwa

6
Archieffoto: Nederlandse stagiaires vieren Phagwa in Suriname.

In verband met de nationale feestdag Holi Phagwa op vrijdag 18 maart zal de Surinaamse politie haar surveillance landelijk opvoeren, vooral op locaties waar er activiteiten georganiseerd zullen worden. Dat heeft het Korps Politie Suriname vandaag bekend gemaakt.

“Feestvierenden leven zich op deze nationale feestdag uit en nuttigen veel alcohol, waardoor er onnodige woordenwisselingen ontstaan die vaak genoeg gepaard gaan met vecht- dan wel kappartijen. De politie zal bij constatering van ongeregeldheden niet schromen om op te treden tegen zij die de rust en orde zullen verstoren”, meldt het KPS.

De gemeenschap wordt eveneens gewaarschuwd zich te houden aan de wet uitzonderingstoestand, aangezien deze nog steeds van kracht is.

Verder doet de politie een beroep op autobestuurders om niet in beschonken toestand plaats te nemen achter het stuur. Dit ter voorkoming van aanrijdingen en of verkeersongevallen. “Houdt u niet alleen rekening met uw veiligheid, maar ook met dat van uw mede inzittenden en de overige weggebruikers”, zegt de politie.

Op de weggebruikers wordt ook het beroep gedaan zich te houden aan de verkeersregels en hun snelheid aan te passen aan de omstandigheden op de weg.

6 REACTIES

 1. leuke foto , maar dit jaar geen Nederlandse stagiaires of toeristen , ze hebben het allemaal gehad met Suriname , Suriname is geen land meer om voor je studie stage te doen en toeristen vinden wel wat anders
  voor 2010 was Suriname echt in trek voor stagiaires en ook voor toeristen , maar die ddp wilde de Nederlanders dwars zitten , en dat ondervind deze regering nu
  de ndp houdt maar van een kleur en dat is paars dus ze zullen wel niet op holi phagwa a.s. vrijdag aanwezig zijn
  misschien bouva die heeft kennis gemaakt met de oranje kleur
  gemodereerd

 2. Landelijke activiteiten? OJA?

  No more lock down? Precies zoals ik het voorspelde. Oen doe Holland na jere, mr ik vrees vh ergste, want a no luk deng foe kier oenoe moro snelūüėü. Foeroe sma kon swaki fysiek, lusteloos, den ne smeri moro. Ma deng de
  gemodereerd

 3. ”Een hoop malse vlees bij elkaar” als deze meisjes terug komen
  dan hebben ze ervaring. Hoe wij in Su (onze) diverse gewoontes
  in het land vieren. Dan begrijpen ze hoe gastvrij het volk eigenlijk
  is, behalve de halve zolen die iederéén maar loopt te beroven!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 4. De Holi Phagua viering van vroeger – gezellig, religieus getint, gemeenschapszin, eenheid brengend – is al heel lang verleden tijd. Het is verworden tot een soort mini carnaval.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.