Protocol MoU met Turkije geeft impuls aan ontwikkeling van diplomatie

8
Minister Albert Ramdin en zijn Turkse ambtgenoot Mevlüt Çavuşoğlu.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft afgelopen weekend een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met zijn Turkse ambtgenoot Mevlüt Çavuşoğlu, op het gebied van protocol.

De bewindsman die in Turkije vertoefde voor deelname aan het Antalya Diplomatic Forum, maakte tevens deel uit van het panel ‘Re-energizing the dynamism in Latin America and the Caribbean’ waar onder andere gediscussieerd is over het post-COVID-19 beleid en de te ondernemen stappen ter herstel van ontstane crises in gemeenschappen.

Minister Ramdin heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een bilaterale ontmoeting te hebben met minister Çavuşoğlu, geheel in lijn met het terzake onderwerp van diplomatie. In de MoU zijn er verschillende mogelijkheden geïdentificeerd die de relatie tussen beide landen verder impuls zullen geven.

Het doel is om uitwisseling van informatie te bevorderen en specifiek ervaringen op het gebied van nationale- en internationale praktijken van protocol voor bilaterale- en multilaterale activiteiten, gebaseerd op wederzijds voordeel. Daarnaast is ook de samenwerking op het gebied van handel en economie onderstreept.

8 REACTIES

 1. De republiek Suriname met ongeveer 120.000 gezinnen a 5 personen heeft landen als Turkije, Morokko extreem moslimlanden met despoten niet nodig voor haar en ontwikkeling, welvaart en welzijn.

  let goed op! Suriname heeft een historische band met Nederland/ het westen, Belgie, Frankrijk, UK. Ook met Ghana/ Hoorn van West – Afrika, India, China, Indonesie. Guyana, Frans – Guyana, “ Antillen”. Zie in het zuiden van Suriname Brazilie. een land die van a t/m z maakt.

  Zie de landen die ik noem en hun macht, kennis, ervaring, kapitaal, technologie, scholing. wetenschap, enz. en zie of ik geen gelijk heb om
  ons met deze landen bezig te houden voor onze ontwikkeling, welvaart. welzijn, cultuur, zeden en gewoonten te technologie, natuurlijke rijkdommen, talen, enz.

  In dit geval zeg ik, niet wat veel is, is goed. maar wat wij kennen en hebben is is veel.

  Deze minister van bibis moet geen geesten gaan oproepen die hij niet kan bezweren en Suriname alleen maar terug in de tijd gaan werpen. Zie wat dsze luitjes in de EU al aan problemen, moord en verderf met hun cultuur, zeden en gewoonten, criminaliteit en hn extreme geloof opvattingen veroorzaken. Ze weten het allemaal zo goed. trouwen met hun eigen nichten uif hun dorpen en wie niet volgens hun wetten leeft is een varken en verdient de dood. Laat ze lekker in hun eigen dorpen elkaar koppen af hakken dan met hun om te gaan.

  Weg met Turken en Marokkanen in Suriname.We hebben ze echt niet nodig. Het gaat problemen geven, zie wat ze al in de EU aan problemen opleveveren.

  albert ramdin stop er onmiddellijk mee, je bent verkeerd bezig. Deze mensen hebben een achterlijke cultuur of extreme geloof die niet mee gaat met de moderne westerse Surinaamse cultuur zeden en gewoonten met de landen waar Surinamers hun voorouders vandaan kwamen.
  gemodereerd

 2. Ook met Java heeft Suriname een band en enkele andere heel kleine landen in de wereld.
  gemodereerd

 3. Turkije, heeft veel expertise op het gebied van landbouw/luchthavensbouwen/ziekenhuizen/hydro-stuwdam/enz.enz.
  Goed plan dat Suriname betrekkingen knoopt met Turkije, ik zou zeggen haal dat soort expertise naar je land toe. Succes
  gemodereerd

 4. Impuls, lees: MEER CASINO’s, MEER GOK VERSLAVINGEN. MEER VERDORVENHEID.

  Aw set eng lob eng bromtjie djarie echt ai

  Check paar dommies, uitleggen wat voor een impuls dit voor Suritje zal zijn…. Check ze.
  gemodereerd

 5. Turkije kan Suriname zeker helpen met welvaart en opbouw mogelijkheden.
  gemodereerd

 6. deze minister van buitenlandse zaken is gewoon een wereldreiziger , hij gaat bewust naar dictatorstaten om Suriname te verkopen , heeft hij les gehad van ddb , ons land Suriname met zijn 600 000 inwoners moet zich niet bezig houden met schurkenstaten , dbb heeft de helft van ons amazonewoud al weggegeven aan de chinezen , en nu is deze minister bezig met de rest weg te geven van ons land aan al die dictator landen
  president Santokhi U moet heel snel ook verschillende ministers naar huis sturen , door hun onkunde schaden ze Suriname , de minister van buitenlandse zaken , de minister van landbouw , de minister van juspol , de minister van sociale zaken , de minister van natuurlijke hulpbronnen en de minister van transport , die bakken er niets van en de bevolking ziet dat , het volk wilt dat U ingrijpt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.