Maureen Nibte krijgt Powisi op vrije voeten

19
Powisi buiten levensgevaar; bekent gestolen ketting te hebben doorverkocht

Advocaat Maureen Nibte heeft Rinaldo Mussendijk alias Powisi vandaag op vrije voeten gekregen. De raadsvrouw diende een verzoek in om hem vrij te laten welke door de rechter-commissaris (rc) is gehonoreerd.

Powisi is donderdagavond na een achtervolging door de politie neergeschoten te Latour. Hij werd opgespoord voor heling van een gouden halsketting die enkele dagen daarvoor was buitgemaakt bij een beroving.

Het Regio Bijstandsteam Paramaribo signaleerde de verdachte donderdagavond achter het stuur te Beekhuizen en stelde een achtervolging in. De verdachte voerde zijn snelheid op en knalde op de hoek van de Latour- en Martin Luther Kingweg tegen een elektriciteitsmast van de NV Energie Bedrijven Suriname.

De man stapte uit het voertuig en nam de benen. Waarschuwingsschoten brachten hem niet op andere gedachten, waarna er gericht werd geschoten. Hij had een schotverwonding in zijn buikstreek opgelopen en was met de ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp.

Powisi had toegegeven de halsketting van ruim 8 gram, voor SRD 7.000 te hebben aangeschaft en deze door te hebben verkocht aan een bekende ondernemer. Hij werd na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. In zijn voertuig werden inbrekerswerktuigen aangetroffen en in beslag genomen, berichtte de politie.

Volgens Nibte is er excessief en disproportioneel geweld tegen haar client aangewend door de politie. Zij zegt dat Powisi ook ernstig is mishandeld tijdens de aanhouding. Volgens haar is een tand van hem uit zijn mond geslagen en zit een andere los.

19 REACTIES

 1. Deze advocaat drijft een levendig handel met de OM.Zij krijgt elke crimineel via de achterdeur vrij en de club OM wordt rijker.
  gemodereerd

 2. Zie je wel boefdraad, je kan rustig tevoorschijn komen uit de hol van bouterse. Je bent zo weer vrij. Suriname is een rechtstaat. Niemand word zomaar veroordeelt. Daarom zal Kanhaai bot vangen
  gemodereerd

 3. Ze beginnen de hittegolf te voelen,eerste was het Heling van een Gouden ketting van 8 Gram ,en ineens mag je naar Huis , eeeeeeeeh hoe dan 🤫🤫🤫🤫🤫🤫🤫👮‍♀️👮‍♀️🤫🤫🤫🤫🤫👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽👎🏽Dies no kang yere.
  gemodereerd

 4. mensen hebben jullie ook in de gaten dat de nibte de baas van het land is en het OM en de rechters naar haar pijpen dansen , regering geef het stokje maar weer terug aan ddb , want hij is eigenlijk nog aan de macht , deze dictator had op alle belangrijke posten zijn mannetjes gezet en wij hebben dikwijls gezegd , vanaf 2020 dat de nieuwe regering die boeven op de belangrijke posten per direct moest ontslaan , maar het blijkt nu dat deze regering bang is voor die massamoordenaar , en de regering beschermd ook nog deze massamoordenaar met al zijn volgelingen
  hopelijk kijkt het westen nu met andere ogen naar Suriname en dat er geen geld en goederen meer naar Suriname gestuurd wordt , deze regering moet afgestraft worden omdat ze ddb nog steeds vrij laten rond lopen
  gemodereerd

 5. debby , in welke staat , en in wat voor staat , het staat als een paal boven water dat die nibte telkens een paal nodig heeft , misschien is zij wel de kop van jut , of ze houdt van mastklimmen , of ze houdt van paal zitten en zeker van paaldansen en die staat
  gemodereerd

 6. tsjah met een salaris die begint bij 10.000 srd kan je al snel wat regelen met OM in 5 min tijd
  vul zelf de rest van de details maar in
  maar frisse zaakjes zijn het niet
  gemodereerd

 7. Ja dat klopt mevrouw nipte moet oppassen want ook advocaten kunnen verdwijnen. Want powisi is zeker geen koekje en leert ook niet uit zijn fouten. Powisi en zijn moeder hebben namelijk al vast gezeten voor moord van een Nederlandse man die ze beroofd hadden en het leven gelaten heeft. Maar ik hou me hart vast voor meester nipte. Ze doet haar werk maar we leven in een tof wereld
  gemodereerd

 8. De surinaamse politie is soft…toen hij uit zijn auto stapte en de benen nam hadden ze gericht op zijn kop moeten schieten. Dan hadden ze de rat voorgoed opgeruimd.
  Na herstel gaat hij gewoon weer opnieuw op rooftour.
  En ook een vrijbrief voor alle andere rovers in Surbabwe om vooral door te gaan, want Nibte krijgt ook rovers vrij. Is ze nou een zegen of een vloek voor Suriname?
  gemodereerd

 9. Ik zie dat mijn reactie niet geplaatst is, ik heb niets ten nadele van mw: M.Nibte
  geschreven. Ra ra ra ra hoe kan dat ???? DDB kan I. Khanhai dumpen en haar
  als Raadsvrouw nemen, dan is het zeker dat hij vrijgesproken wordt. Mr: M.Nipte
  is beter dan die baard aap. De rechters schijten in hun broek voor haar charme en haar kunde!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. @ Debby

  Waarom moet die ezel de staat voor de rechter slepen, het is heel duidelijk
  dat je inderdaad een kronkel in je kop hebt domme gans. Het blijkt ook dat
  je criminelen als jij zelf probeert te verdedigen, want jij komt uit het zelfde
  milieu. Dom en met een criminele achtergrond, dom geboren en te lui om te
  werken.( Heel zielig man !!!!!)

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 11. Nu kan hij weer kettinkjes van kindjes gaan stelen en verkopen.
  Het zijn voornamelijk recidivisten die roven en hetzelfde volk maar klagen dat de criminaliteit stijgt.
  gemodereerd

 12. Ze is overduidelijk heel goed in haar werk.
  Of het Surinaams rechtssysteem is een lachertje. Love her or hate her. Ef na joe, a sma loes joe toe. Dats een goede strafpleiter.

  Begrijpen jullie wel dat het een soort van spel is met justitie, om deze te wijzen waar ze hun gaten moeten dichten, tenminste als iemand van justitie het niveau bezit om dit te begrijpen en dit toe te passen waar nodig.

  Want ef a jurisprudentie foe Suritje ben de op peil, a sma nooit no bo mang loes a mang. Aangezien een kwart van suriname bekend crimineel is en vrij rond mag lopen, waarom powisi ook niet?!
  gemodereerd

 13. Er iets vreselijk mis in het Surinaams rechtssysteem…
  Al zou de politie grof geweld gebruikt hebben bij de arrestatie, zou het onmogelijk moeten zijn voor elke roofverdachte om op vrije voeten te komen. Ook al zou hij een advocaat hebben die Nibte heet.
  En dan de reactie van onze oerdomme Debby die voorstelt dat deze rover de staat voor het gerecht moet slepen,…lager in waarde, kun je niet dalen. NDP-ers zijn uitschot en een vloek voor land- en volk!
  gemodereerd

 14. Nibte doet het goed bij de criminelen.
  Zij zal binnenkort de advocaten team van Bullshit Bouta en bankrover Hoefdraad aanvullen.

  Dat Nibte criminelen weer op vrije voeten weet te krijgen maakt wel duidelijk dat het niveau van Justitie en Politie benedenmaats is !

  Amoksie heeft heel veel werk aan de winkel !

  Wij willen een veilig Suriname !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 15. Gewoon geklets.
  Ze maakt simpelweg gebruik van de mogelijkheden die de wet haar biedt. Punt uit.
  gemodereerd

 16. Als iemand betrapt wordt dan mag hij, ivm het onderzoek, vast gezet worden. Na een aantal dagen wordt hij dan in afwachting van het proces vrijgelaten.
  Als zijn advocaat de indruk heeft dat hij in het belang van dat onderzoek niet langer vast hoeft te zitten kan ze een verzoek tot opheffing van de VOORLOPIGE hechtenis doen. Of de client er iets mee opschiet is maar de vraag. Immers het voorarrest gaat tzt af van de straf en hij kon op dit moment toch niets doen want hij ligt in het ziekenhuis. Nu is hij een paar dagen eerder “vrij” in het ziekenhuis om straks meer dagen in BOMA te zitten. Voor hem niet echt een winst. Wel voor de advocaat die een rekening kan sturen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.