Agenten post Stolkertsijver aangehouden na achterhouden drugs

13
politie controlepost te Stolkertsijver in Suriname
Archiefbeeld politie controlepost te Stolkertsijver

Bij de controlepost te Stolkertsijver hebben zich afgelopen zondag onregelmatigheden voorgedaan. De politie kreeg een tip hierover en besloot een inval te plegen. Daarbij werden drugs aangetroffen en vier politieagenten, waaronder een inspecteur, aangehouden ter voorgeleiding.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat er zondagmiddag tijdens controle bij de post drugs bij een man werden aangetroffen. Het zou gaan om een drugskoerier, die meer dan 1 kilogram cocaïne bij zich had. De drugs werden in beslag genomen, maar blijkbaar niet overgedragen voor verder onderzoek.

De koerier werd vrijgelaten en zou te horen hebben gekregen dat hij met geld terug moest komen, als hij de drugs terug wilde hebben.

De informatie bereikte de politie die een inval deed bij de controlepost en een onderzoek startte. Daarbij werden inderdaad drugs in de directe omgeving aangetroffen. In belang van het onderzoek werden vier politieagenten waaronder een inspecteur aangehouden ter voorgeleiding.

Na te zijn voorgeleid werden alle vier agenten heengezonden. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

13 REACTIES

 1. waarom heengezonden , deze paarse agenten moeten juist opgesloten worden , zij zorgen ervoor dat drugs die in beslag is genomen , weer wordt vrijgegeven als er voor betaald wordt , dit valt toch onder verzuim van je politie taak , dus oppakken voor een paar jaar en oneervol ontslaan
  gemodereerd

 2. Wie moeten we nog vertrouwen in Su?? Regering komt met leugens en bedrog, politie onderschept coke voor eigen handel, werknemers beroven hun baas.
  Wat is Sur laag gezonken. In 18 mnd zitten we op laagste tree. Vreselijk.
  gemodereerd

 3. ‘Na te zijn voorgeleid werden alle vier agenten heengezonden’
  Dit gebeurd alleen in bakba kondre, surbabwe!
  KPS is door- en door verrot!
  gemodereerd

 4. Een zeer goed optreden van de collega’s van deze agenten, ook een goed teken naar de gemeenschap toe dat dit soort zaken nooit en nimmer goed gekeurd moeten worden. het is dweilen met de kraan open, en het bevorderd corruptie in hoge mate. Hoe moet Suriname dat uit de drugs scene terecht komen? . Onze jeugd heeft alleen maar goede voorbeelden nodig gelukkig zijn er nog goede voorbeelden waaraan een goede toekomst voor onze jongeren zich kunnen spiegelen. Ik daag een ieder uit om op deze weg door te gaan.
  gemodereerd

 5. Dit is een geval van inverzekeringstelling en de bende opruimen. De rotte appels verwijderen. Er zitten meer rotte dan goede bij de politie.
  Snel geld maken is waar men mee bezig is en hoe maakt niet uit.
  Schandalig dat ze zijn heengezonden.
  gemodereerd

 6. Waarom worden die gasten heengezonden, het zijn toch gewone misdadigers. Op staande voet ontslaan en achter tralies. Belachelijk die zitten zo in Guyana. Het wordt tijd voor een grote zuivering bij de politie en de douane, te beginnen bij de bond.
  gemodereerd

 7. Als het een burger was geweest was hij gelijk in de gevangenis gezet

  Klasse justitie in Suriname viert hoogtij.

  Ik rust
  Djamoe
  gemodereerd

 8. Op powisie schieten jullie maar jullie zijn erger. Waar gaat deze coke naartoe?? Gemeenschap.
  gemodereerd

 9. Corrupt tot het bot.

  Trap heel die afdeling er uit en begin opnieuw met streng gescreende en eerlijke mensen!
  gemodereerd

 10. Nee echt? Ze hielden het vast, veiligheid toch. Net die wapens van defensie die veilig in een burger kluis zijn opgeborgen. Normale gang van zaken, nietwaar?

  En toen werden ze heengezonden, niet vastgehouden. Over een aantal maanden gaan we ons afvragen hoe hun visa naar Nederland (Cuba) is goedgekeurd, in de failed state🤔
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.