VIDEO: Vp Brunswijk maakt elke dag mee dat mensen hem om geld komen vragen

41
VIDEO: Vp Brunswijk maakt elke dag mee dat mensen hem om geld komen vragen
Brunswijk maakte het filmpje zelf.

De Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk heeft een filmpje opgenomen, om te laten zien wat hij elke dag meemaakt. “Elke keer als ik vanuit m’n werk wil wegrijden, gebeurt dit”, zegt Brunswijk die vanuit zijn auto filmt hoe tientallen mensen zijn auto bestormen bij het kabinet van de vp.

Het gaat voornamelijk om vrouwen, zowel oud als jong die de vp blijkbaar om financiële hulp vragen. Brunswijk zegt namelijk “Elke dag moet ik jullie geld geven. Maar waar moet ik het geld steeds vandaan halen?”

Hij filmt zichzelf en de mensen bij zijn auto en richt zich daarbij ook tot de president van Suriname als hij zegt: “Kijk hier, elke dag is dit het probleem als ik hier ben president, dit is het probleem wat ik heb.”

“We houden van je vp”, roept een van de vrouwen. Brunswijk reageert laconiek door te zeggen “Nee, is geen liefde. Geld willen jullie.”

ABOP parlementariër Genevievre Jordan plaatste de beelden online. Ze noemt Brunswijk een volksleider en zegt: “Hij is echt een vader voor de kansarmen Z.E Ronnie Brunswijk Wat een geduldig mens zeg..”

De beelden:

41 REACTIES

 1. Hij strooit toch met geld alsof Sinterklaas en Gudu Pa zijn grootvaders zijn, hij heeft er zelf voor gezorgd dat een groot deel van het Surinaamse volk zich gedraagt als bedelaars zonder zelfrespect. Hij moet nu niet komen klagen.
  gemodereerd

 2. Waarom komt de staat niet met een plan om de mensen te helpen om te werken.
  En een oppas voor hun kinderen in de buurt.
  Zet fabrieken op. Maar hiervan houd men. Ik zou een rijke gaan beroven als ik het niet zag zitten maar niet gaan bedelen.
  En dan koopt Chan dure auto’s voor directeuren. Laten ze hun eigen auto kopen.
  Ik hoor Nurmohamed zijn bek nu niet.
  Kinderbijslag al 2 jaar niet betaald. Gaan jullie op ht plein zitten. Geef internationaal sein
  gemodereerd

 3. geef ze toch geld jij hebt genoeg en als jij slim bent dan moeten ze de poorten sluiten zodat dat volk niet binnen kan komen , maar ja dit geeft toch ook sensatie en stemmen voor de verkiezingen van 2025 , vp grijpt je kans nu dan wordt u president in 2025
  gemodereerd

 4. Door de situatie van deze regen die niet beheersbaar is door de slechte infrastructuur van de dorpen die nog hetzelfde zijn als toen de Marrons tijdens de koloniale periode daar al woonden. De financiele ( grote schulden met hoge renten bij binnen – en buitenlandse crediteuren) economische ( herstelplan om
  weer orde in de schulden te krikgen) en sociale ( grote armoede, hoge prijzen van goederen in winkels, enz, ondernemingen die sluiten, grote werkloosheid, enz) situatie, het Corona- virus, de oorlog van putin en olie- en gasprijzen stijgen en het leven zwaarder wordt, worden al de uitdagingen waar Suriname nu voor staat duidelijk.

  Het Surinaamse volk vraagt om loonsverhoging om
  goederen ea zaken te kunnen betalen, oplossingen voor het waterprobleem in het hele land, werkgelegenheid, enz.

  Het zal wel heel veel rationaliteit en tact, strategisch, lichamelijk en geestelijk, beleid, enz van de regering van president Chan – Bravo vragen om de rust en orde bij het schreeuwende Surinaamse volk in goede banen te leiden.

  Feit is dat er een herstelplan is en dat het IMF wel reddingsboeien biedt aan de regering om deze uitdagingen in deze woelige periode aan te gaan.

  Het volk moet daarom ook rekening houden met de IMF en pas als deze kapitaal ter beschikking stelt zullen de uitdagingen stapje bij stapje worden opgelost.

  Surinamers zullen de buikriem toch strakker moeten trekken, want van een kale kip kan je geen veren plukken.

  Surinamers kijken jullie uit voor ddb, ddb-gezin, ndp die munt willen slaan dat het leven nu in Suriname zo slecht gaat. Vergeet u niet dat het ddb, ddb-regering met aloebaba, zijn adviseurs, (ex-) ndp – DNA, boefdraad, abrahams, jenny simon, bouva, abdul, hoge bonu – priester misikaba, enz zijn die deze grote schulden met hoge renten bij binnen en buitenlandse banken hebben gemaakt en u skeer hebben gemaakt en zich zelf flink verrijkt hebben met valuta, goud, hout, opbrengsten uit aarrdolie van Staatsolie Suriname, rondhout verkoop voor een appel en een ei aan China, Goud aan Iamgold, Newmont, Kaloti dat naar Dubai gaat. Vergeet u dat niet en kijkt daarom goed uit voor deze wolven in schaapskleding.
  ddb, ddb- gezin, adviseurs van ddb, ( ex-) DNA- leden hebben er een zooitje van gemaakt en dit gaat tijd en energie kosten om de korjaal vol met uitdagingen van de bevolking erin onder leiding van kapitein Chan en de koele-man door de woelige soela’s te krijgen.

  De kapitein en koela-man doen hun uiterste best, maar ook zullen de Surinamers ook hun bijdrage moeten leveren, ondernemen en exporteren. Er zijn genoeg mogelijkheden waarmee valuta kan worden verdient in deze periode voor de ondernemende Surinamers, voor waar anderen stoppen zij beginnen.

  Ook is er licht aan het eind vd tunnel, want met de grote gas- en aardolievonsten in blok – 58 voor de Wilde Kust.

  We moeten ook door deze zure appel bijten en er is hoop.

  Samen Werken En Samen Sterker

  Chan O Set In, alleen zal het tijd kosten. Een huis kan je binnen een dag afbreken, maar het kost veel tijd/ jaren, energie en kapitaal, denkwerk, plan van aanpak om het weer te bouwen.
  gemodereerd

 5. Ja ze maken wel tijd om naar regeringsgebouw te gaan om te bedelen. Zo zijn ze gevoed en opgevoed.
  Dit land met zulke harde werkers, komt nooit meer goed. Al zou de koers 1 op 1 zijn, bedelen zit gewoon in de genen.
  gemodereerd

 6. Ja ja wat denken jullie
  Ken je deze uitdrukking
  Van een pad kan je geen veren plukken
  Een land kunnen besturen is niet makkelijk
  Ronnie heeft geen andere uitweg 😂😂hij moet inleveren
  Hij is toch gestudeerd?en Chan heeft letterlijk schijt aan hoe Ronnie het doet 😂😂😅
  gemodereerd

 7. debby , jou vriendjes hier willen niet werken , ze wachten al bijna twee jaar op voedselpakketten die jou paarse club zou geven en debby wat zit jou dwars , kom dan hier heen , maar jij durft niet omdat jij bang bent van alle andere partijen en jou clubje wilt jou ook niet
  gemodereerd

 8. 1 van de opvreters van staatsgelden en dan weer het probleem ergens anders leggen
  wie heeft via toegeeigende concessies veel geld legaal en illegaal verdiend?
  wie loopt er grote stukken grond zich toe te eigenen?
  wie rijdt daar in een veels te dure auto terwijl het land geen geld zegt te hebben?
  gemodereerd

 9. Het is heel erg moeilijk om een vrouw te vinden voor huishoudelijke hulp. Hetzelfde geldt voor een tuinman of handlanger. Bij veel winkels zie je dat ze dringend op zoek zijn naar personeel. Brunswijk heeft altijd het slechte voorbeeld gegeven door met geld te strooien. ooit heeft hij vanuit een helikopter geld gestrooid. Recentelijk heeft hij ongevraagd geld gegeven aan buitenlandse voetballers waarvoor hij een berisping heeft gekregen. Blijkbaar wordt zijn ego gestreeld als hij met geld strooit. Dit gebeurd in veel Afrikaanse landen waar een paar rijke politici via belastingontduiking geld reserveren om arme mensen afhankelijk van hun te maken. Als hij projecten opzet waar al die vrouwen zelf hun inkomen kunnen verdienen heeft Suriname er meer aan. Wat Brunswijk doet komt in geen enkele beschaafde samenleving voor. Eerst creëert hij deze situatie en maakt vervolgens misbruik ervan om de mensen te gaan filmen. Een zeer walgelijke vertoning is dit.
  gemodereerd

 10. domme brunsie paait de massa met geld in de hoop dat deze mensen voor hem gaan stemmen..

  wel met deze machts dronken idioot aan de macht als press……hy gaat zeer zeker “vooruitgang” brengen….samen met de figuren die op hem stemmen..
  gemodereerd

 11. Bedelvolk! Geen eigen waarde. Vp wil het liefst de grote messias uithangen maar is zelf ook een van de veroorzakers van de grote puinhoop in het land.
  Zonder een diploma VP worden, dat kan alleen in Surbabwe!
  gemodereerd

 12. Dit is het verschil tussen een leider en een pseudo leider. Een leider laat het volk niet vernederen maar maakt het zelfbewust om, bijvoorbeeld, in het eigen levensonderhoud te voorzien. Een pseudo leider probeert het volk te vernederen door van het leed een verkiezingsstunt te maken. Als deze ABOP lummel inderdaad om zijn achterban zou geven, en niet alleen als stemvee misbruiken, dan zou hij dit niet gefilmd hebben. Door eerst uit de helikopter met geld te strooien zodat ze op jou moesten stemmen, heb jij je achterban afhankelijk gemaakt en zullen zij zich nooit kunnen redden. Maar dit zijn we gewend van bepaalde bevolkingsgroepen.
  gemodereerd

 13. Ik durf mijn handen in het vuur te zetten, Bravo is de enige echte maron, die van Suriname een 2e Dubai te maken.
  Hij is rijk, iedereen weet dat hij door keihard werken rijk is geworden, hij heeft een eigen helikopter een eigen voetbalclub, hij heeft meerdere woningen en meerdere concubines. Hij spreekt vloeiend vreemde talen. Enkel zijn Nederlands moet nog bijgeschaafd worden. Hij heeft ook een fotografisch geheugen, alleen soms is het rolletje op.
  Hij is ” nooit” in aanraking geweest met justitie. Internationaal wordt hij ook geprezen vanwege zijn charismatische uitstraling. Hij is ook autodidactisch. Hij kan ook heel goed schaken en dammen.
  Denksporten is zijn ding. Op de voetbal tribunes deelt hij ijsjes uit aan het publiek.
  Als hij president wordt, dan wordt Suriname een 1e wereldland.
  Vertrouw op eigen kunnen van de marrons. Blijft erin geloven, wij worden een 2e Dubaihiti. Excuses typfoutje geen hiti.
  gemodereerd

 14. ‘Levensgevaarlijk’

  Brunswijk heeft ook vier veroordelingen op zijn naam staan, waarvan twee voor dezelfde daad: de inmiddels beruchte bankoverval in Moengo eind 1984. In de opsporingsberichten die in 1985 in de Ware Tijd verschenen, werd Brunswijk ‘levensgevaarlijk’ geacht. Een van deze berichten was ondertekend door politie-inspecteur Chandrikapersad Santokhi, de huidige president van Suriname, die destijds een klopjacht opende op de man die 35 jaar later zijn vicepresident zou worden. Na het uitbreken van de Binnenlandse Oorlog in 1986, eiste Brunswijk in een communiqué de verantwoordelijkheid voor de overvallen (de bankoverval in Moengo was de eerste, maar niet de laatste, red.) op. Brunswijk is ook veroordeeld voor het neerschieten van een vermeende inbreker en in 1999 werd hij door de rechtbank van Haarlem, Nederland, bij verstek veroordeeld voor cocaïnesmokkel. Hierdoor staat hij nog altijd op de opsporingslijst van Interpol. Brunswijk heeft vonnissen van vijf jaar, tien maanden, acht maanden (waarvan zes voorwaardelijk) en zes jaar op zijn naam staan, maar heeft in totaal maar twee maanden straf uitgezeten.
  gemodereerd

 15. Ai famiri, dit is echt triest.
  Breng ontwikkeling Lonnie en leer de mensen werken. Zorg dat er een instantie komt of werk met bestaande organisaties om de mensen vaardigheden bij te brengen. En natuurlijk bravo, jij voelt je een god!! Ik vraag mij af wat de nut is op video te maken van mensen die het zo moeilijk hebben. “geef ze een hengel en hopelijk kunnen ze dan zelf voor voedsel zorgen.”
  gemodereerd

 16. Brunswijk is zelf de oorzaak van dit fenomeen, hij heeft is toch degene geweest die met geld strooide. hierdoor is hij gaande weg in deze situatie terecht gekomen, de bankrover die de buit met anderen deelde. Is dit alles vergeten? het wordt nu tijd dat deze man gaat beseffen dat Karma niet zomaar een begrip is. Als de vice presidentschap hem nu parten begint te spelen is het tijd om zelf op te stappen voordat hij zich niet meer kan handhaven.
  gemodereerd

 17. Gevalletje van leer een persoon Vissen en hij zal nooit meer honger lijden.
  Maar als je mensen geld blijft geven en geen werk aanbied waardoor ze zichzelf kunnen onderhouden gaat dit niet opgelost worden.
  Mensen moeten ook handen uit de mouw willen steken om te werken.
  En Brunswijk moet niet denken als hij Pres is dat die dit probleem met zijn “MBA” zo kan oplossen.
  Ik zou zeggen Laat die het voor 3 maanden proberen en dan gaat die anders praten.
  Dit moet de regering met een meer jaren plan aanpakken en is niet van de een op de ander dag opgelost.
  Beste stuurlui staan aan wal.
  gemodereerd

 18. Dit systeem wordt zelf door mensen zoals Brunswijk in stand gehouden. Geld en pakketten verdelen onder de mensen in plaats van duurzame oplossingen te zoeken voor het volk om zichzelf te bedruipen (lees onderhouden). Integere mensen zoals Santokhi en anderen hebben met dit dubieus verdiende geld geen geen kans van slagen. Suriname is op die manier gedoemd een “failed state” te blijven.
  Luisteren jullie naar mensen zoals Debby, ze “zou een rijke gaan beroven als ze het niet zag zitten maar niet gaan bedelen”.

  Wat een volk.
  gemodereerd

 19. Dit is het resultaat van zijn strafblad. Hij kan niet naar het buitenland, gevangen in een gouden kooi. Video’s droppen op insta, net als een vriendje.

  15 abop’ers die afreizen naar gabon voor duurzame houtkap?
  Dit is een overduidelijke snoepreis. Waarom moet een dna-voorzitter mee. Maar owee als het de president betrof, dan was het hel en donder! De overstroomde gebieden konden dit geld goed gebruiken.

  Ondertussen in Frans Guyana, kolonie van France, wordt er al tig jaar hout op een duurzame wijze “gekapt” en verwerkt.
  Das gewoon op tv te zien in Europa; perma-cultuur, biodiversiteit monitoren, duurzame houtkap, behoud inheemse cultuur. Franse en lokale wetenschappers die reeds jaren onderzoek doen naar duurzaamheid.
  Waarom die goedschalk niet samenwerkt met Fr Guyana is een raadsel.
  Rommel.

  Kijk eens “rechts” van je suri, kun je veel van leren.
  gemodereerd

 20. Jullie hebben het volk tot een bedelvolk gemaakt door met geld en pakketten te strooien. Dit kan je alleen veranderen door het volk tot een werklustig volk te maken. Gevolgen oorlog Oekraïne komt ook jullie art op. Leer ze produceren
  gemodereerd

 21. Meneer Sensatie!!!!
  Je moet verder blijven strooien met geld!!!
  Je bent de Sinterklaas van Suriname!!!!
  De Surinamers van Afrikaanse afkomst 80 % houden van gratis in plaats van ervoor moeten werken.
  Luilakken in Suriname leven in armoede.!!!
  Hoeveel Surinamers hebben moestuinen???
  De grond is zo vruchtbaar!
  Mijn advies aan meneer Sensatie blijft, maar strooien in plaats van werkgelegenheid creëren voor de mensen!!
  gemodereerd

 22. Ex bankrover heeft veel geld,heeft nooit belasting betaald en pronkt met geld en goud.De mensen zien dit en gaan bedelen bij hem.
  gemodereerd

 23. Sommige mensen weten niet beter en zijn sterk afhankelijk van sturing en begeleiding.
  Deze groep (kans-) armen moeten de nodige ondersteuning krijgen maar mogen niet het lot van het gehele land bepalen.
  Bouterse heeft heel goed gezien dat de groep armen en onderontwikkelden een hele grote groep is en heeft hiermee zijn slaatje geslagen met alle gevolgen vandien.

  De regering Santokhi zou bijvoorbeeld de vaste lasten kunnen over nemen en hun per week leefgeld kunnen geven. En intussen competentie gericht / passend werk aanbieden. Een team van maatschappelijkwerkers en werkcoaches kan een goede platform zijn voor deze groep armen en onderontwikkelden.

  Voorkomen moet worden dat politieke leiders weer puur uit machtslust misbruik maken van de zwakte van deze groep en hun stemrecht opkopen met behulp van strooigoed zoals Bullshit Bouta dat heeft gedaan en zoals VeePee Brunswijk dat ook doet !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 24. Die veroordeelde drugscrimineel Brunswijk heeft er jarenlang een gewoonte van gemaakt om met biljetten te strooien en nu komt deze laaggeschoolde clown plotseling klagen en zeuren. Dit is het resultaat van 45 jaar onafhankelijkheid en zelfstandigheid….1 grote financieel/economische en morele puinhoop met een cultuur van, klagen, vragen, bedelen, frauderen, liegen, bedriegen en oplichten. Dat corrupte, criminele Mickey Mouse-land was, is en blijft een FAILED STATE, zonder enig toekomstperspectief.
  gemodereerd

 25. De uitdagingen die er momenteel in Suriname zijn gaan alle Surinsmers aan. Aan de ene ksnt zijn zij er ook gedeeltelijk schuldig aan.

  Zie:
  – op 25 mei 2010 en op 25 mei 2015 hebben ze voor de ndp, de grootste crimineel/ moordenaar van Suriname gestemd. Deze crimineel en grote moordenaar had Suriname bij decstaatsgreep van 25 februari 1980 en perioden toen hij de baas
  was in Suriname, Suriname skeer gemaakt. Jullie de kiezers hadden het gedaan tijdens de regering van jules wijdenbosch.

  Regering El Vene ((NPS) – Sardjoe ( VHP) hadden Suriname uit de schulden gehaald en zag het leven er weer goed uit. Alleen door EL Somo ( domeingronden als vreet naat pot aan mensen gaf die op hem leken) en Bravo ( bordo), doe van awari domri breeveld gingen toen met ndp, ddb en rovers/ criminelen samen werken en maakten Suriname vanaf 25 mei 2010 tot 25 mei 2020 weer skeer en verrijkten zij zichzelf.

  De pandemie, oorlog van putin, regen maken het op dit moment voo Suriname niet eenvoudig dit met een toverstok om te toveren in een paradijs op aarde.

  Er is een herstelplan van de regering Chan – Bravo, er is een Bonanza van gas- en aardolie in blok 58 voor de Wilde Kust van Suriname. De aardolie en gasprijzen, goudprijzen stijgen en Suriname zal hierdoor veel kapitaal aan het einde van 2022 binnen halen. Er is dus licht aan het eind vd tunnel.

  Wij zullen geduldig moeten zijn, Chan nanga Bravo O Set in.

  Na zware regen is er altijd weer zonneschijn,

  Laat het een wijze les voor alle Surinamers zijn dat ddb, de grootste crimineel/ grootste moordenaar, zijn adviseurs, ndp, jenny simons, bouva, abdul, boefdraad, abrahams, aloebaba, misikaba, dilip sardjoe/ zie Suralco/ Alcoa uit Su heeft weggejaagd/, enz Su voor de Afobakadam moest betalen, enz. was eens, naar nooit weer.

  Chan VHP- Bravo ABOP ook na 25 mei 2025 O Set In. Kapitein Chan aan het stuur motor en Koelaman Bravo gaan de korjaal met de uitdagingen waar Surinamers mee te maken hebben door de stroomversnelling veilig brengen in rustige wateren,

  Chan nanga Bravo O Set In.

  Het herstelplan met het IMF is al in place gebracht en het IMF gaat Suriname helpen. Olie- en gasvooraden in blok 58 voor de kust gaan ook vanaf 2024 of 2025 kapitaal binnen brengen. Aan het eind van dit jaar zal Staatsolie Suriname, Iamgold, Newmont ook genoeg kapitaal/ valuta aan de staat/ regering geven, waardoor er verlichting gaat komen.

  Samen Werken, Samen Sterker. De hele wereld heeft het momenteel
  moeilijk met hoge prijzen, werkloosheid, de oorlog van putin, CORONA ( het gaat nooit meer weg), goederen duur zijn, dus ook Suriname.

  Maar er is hoop voor Suriname, Chan O Set In.
  gemodereerd

 26. @Passant 15 maart 2022 Bij 00:54

  Vergeet Hoogland niet. Hij denkt nog steeds iets voor te stellen maar in werkelijkheid is Ronald Hoogland een nog grotere foerfoerman dan Abrahams en Adhin bij elkaar !
  Deze demagoog moet zo snel mogelijk als het kan het spreken onmogelijk gemaakt worden met zijn rare uitrustingen ook altijd. Man, zo een bobopierewaaier neem ik niet serieus.
  gemodereerd

 27. Heeft het er zelf naar gemaakt. Gaf eerder bij elke gelegenheid waar hij deel van uit maakt gratis geld uit voornamelijk aan zijn eigen soort. Wat verwacht hij dan van mensen die door de jaren heen alles kregen en krijgen zonder er wat voor te doen? Denk aan Pengel en Arron die in hun tijd uit de losse pols voor BWKW`ers individueel een twinotter bij de SLM inhuurden om deze “werknemers” te verplaatsten van binnenland naar fótò en omgekeerd. Winti wai lanti pai.
  gemodereerd

 28. Zijn goudinkomsten alleen al wordt geschat op een miljoen US per dag. Geld wat het volk toebehoort. Hij “strooit” dus nog veel te weinig. Brunswijk, Bouterse, Chantoki en nog een aantal kunnen samen in één dag de crisis oplossen als ze zouden willen.
  gemodereerd

 29. Wat een luie flikkers, ga gewoon werken voor je geld i.p.v. te bedelen bij een crimineel.

  Deze crimineel speelt nu eenmaal graag voor Sinterklaas van andermans geld, geld wat hij heeft gestolen.

  Suriname is door en door verrot!
  De mensen hebben geen ruggegraat meer, willen alles voor niks!
  gemodereerd

 30. Jammer om te zien dat wij Surinamers zo aan de grond zijn beland . Dat de VP dit elke dag mee maakt zegt heel veel over de situatie waar deze regering zich in gemanoeuvreerd heeft . Heb dit eerlijk gezegd nooit zo meegemaakt in Su. Armoe en daardoor norm verval . Jaammer
  gemodereerd

 31. Ook is er licht aan het eind vd tunnel met de grote gas- en aardolievondsten in blok – 58 voor de Wilde Kust dat in 2024 of 2025 al zal plaats vinden.

  Kapitein Chan aan het stuur van de buitenboordmotor van de korjaal en Bravo als je Koela-man zijn bezig de korjaal met de uitdagingen voor Suriname en de Surinamers door de stroomversnelling door de rotsen naar veilige en rustige wateren te brengen.

  Kapitein Chan en Koela-man O Set In.
  gemodereerd

 32. Het is toch eigen schuld van de vp dat hij begonnen is met het strooien van geld. Dus nu dan niet meer klagen bigi boy. Spelen voor een rijkaard en dan blijkt dat de zakken alleen maar nog met grote gaten zijn overgebleven……….
  gemodereerd

 33. Esmerald , zo is het , en dat er een abob delegatie naar gabon gaat is toch duidelijk , die vreedzaam van de ndp mag niet mee , maar bouva mag mee met 2 vhp-ers naar bali , heeft die bouva het licht gezien en heeft de ndp de rug toe gekeerd , laats zat hij te schreeuwen in de dna waarom er zoveel snoepreisjes worden gemaakt en nu gaat hij mee.
  gemodereerd

 34. Het spijt me voor je hand, maar het zal verbranden @ndiolo

  Heb je enig idee hoe dubai is opgebouwd, nee hé. Vergeet het maar, het zal suri nooit lukken, omdat de werkattitude niet eens 1% is van die in dubai. Ben je bereid om tussen de 16 en 18 uur gescheiden v je gezin te werken en in een box te wonen.

  Dat land is niet gebouwd door sjeiks of kaboutertjes. Haal het uit je hoofd.
  gemodereerd

 35. Hij kan er wat aan doen, hij is immer vp. Dus wat gaat mr. Spel en Bonen doen? Geld heeft ie genoeg, mek a tang pratie.

  Of hij richt een zodanige basis oplossing in, waarop groei losgelaten kan worden.
  Kennis? Kunnen? Willen? En nu?
  gemodereerd

 36. Wan sma typ ‘de integere santhoki’, hahahhha. mi brie a sma ab last foe covid naweeen.

  Delier, die gast. Integer 🤣😂🤣😂
  gemodereerd

 37. Niet met keld kestrooid, maar kekeven betekent in Suriname altijd keld blijven keven. Het houdt nooit meer op omdat jij de mensen afhankelijk hebt gemaakt. Het lijkt alsof de Surinamers graag afhankelijk willen zijn en blijven van anderen.
  Waar doet dit mij aan denken? O ja, de slavernij. Maar toen moest jij toch werken daarvoor. Wat is tussen toen en nu veranderd?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.