Oud-korpschef Paul Monsels op 77-jarige leeftijd overleden

5
Oud korpschef Paul Monsels op 77-jarige leeftijd overleden
Foto (c) Surrenal Dialyse Kliniek waar Monsels vanaf 2005 werd behandeld.

In Suriname is oud-korpschef van de Surinaamse politie, Paul Monsels, zondag 13 maart op 77-jarige leeftijd overleden. Hij was jaren nierpatiënt en al geruime tijd ziek en bedlegerig.

Monsels was van 1983 tot en met 1986 waarnemend korpschef. Van 1986 tot en met 1 januari 1994 was hij korpschef en opperbrandmeester. Van 1994 tot en met 1996 fungeerde hij als beleidsadviseur van de minister van Justitie en Politie. Van 1996 tot aan zijn pensionering was hij manager bij het Korps Brandweer Suriname en op 2 februari 2005 ging hij officieel met pensioen.

Hij heeft in zijn carrière als politiechef de basis gelegd voor de afdelingen Onderzoek Personeelszaken (OPZ), Voorlichting en Publiciteitsdienst en het Centraal Inspectieorgaan.

Bij zijn afscheid in 2005 haalde toenmalig korpschef Delano Braam aan dat Monsels het politiekorps gedurende zeer moeilijke periodes heeft gediend te weten: de grote stakingen en ongeregeldheden van 1973; de periode voor en tijdens de onafhankelijkheid in 1975; de staatsgreep van 1980 met de voor hem persoonlijke vernedering van detentie en de gebeurtenissen van 1982 alsook de binnenlandse oorlog vanaf 1986.

Na zijn pensioen werd hij in het ziekenhuis opgenomen en moest hij starten met nierdialyse. Vernomen wordt dat de oud-korpschef de laatste jaren ziek was en niet in staat was om zelfstandig te lopen. Na een langdurig ziekbed heeft hij zondag afscheid genomen van zijn dierbaren.

5 REACTIES

 1. Waarom haalt de lieve Heer een echte Surinamer naar zich toe , Paul Monsels heeft altijd klaar gestaan voor de Surinaamse bevolking , maar lieve Heer hij werd vernederd door die persoon die een staatsgreep pleegde in 1980 en in 1982 15 echte Surinamers in koele bloede vermoorde en ook in 1986 vele vrouwen en kinderen heeft vermoord , wordt het niet tijd lieve Heer om deze massamoordenaar naar U toe te roepen en bij de hemelpoort zal Petrus hem begeleiden naar het vagevuur in de hel.
  Paul Monsels zal zeker opgenomen worden in het Hemelse Paradijs
  gemodereerd

 2. Een eerlijke,kundige en stonfoetoe van kps. Heb een aantal jaren onder zijn leiding met plezier mogen werken. Heel veel sterkte aan de nabestaanden.
  gemodereerd

 3. U heeft zich altijd waardig gedragen ook toen u zoveel onrecht en leed werd aangedaan. Nooit heeft u uw vijand vervloekt. Ik zeg ‘ rust in vrede’
  gemodereerd

 4. WAT, het zou wat worden als Onze Lieve Heer geen echte Surinamers meer naar zich toe zou roepen. Gelukkig discrimineren Onze Lieve Heer en Fedi Zeisburg niet wat dat betreft.
  gemodereerd

 5. Aan de familie sterkte. Heb onder hem gewerkt toen hij chef recherche was. PAFLO, rust in vrede.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.