COVID-19 Brigade Nickerie beboet mondkaploze burgers

6
politieagent-zonder-mondkap

De COVID-19 Brigade van Nickerie heeft afgelopen week 15 personen op verschillende locaties beboet voor het niet dragen van een mond- en neusbedekking. De uitgedeelde boetes zullen de staat SRD 7.500 opleveren.

In Suriname geldt nog een mondkapjesplicht. Het dragen van mond- en neusbedekking buiten eigen huis is verplicht, met name bij het betreden van ruimten. De boete bij overtreding is vastgesteld op SRD 500.

Zondag 13 maart was het precies 2 jaar geleden dat de eerste coronabesmetting in Suriname was vastgesteld. Sindsdien heeft het land 5 golven gekend. De 5e loopt nu ten einde.

Tot en met zondagavond hebben 1.321 personen het leven gelaten als gevolg van besmetting met het gevreesde virus. Sinds de uitbraak zijn er in totaal 78.763 gevallen genoteerd.

Hieronder het COVID-19 dashboard van de overheid.

6 REACTIES

 1. Terwijl de geüniformeerde persoon op de foto zelf niks voor z’n bek heeft hangen.

  Lekker dan
  gemodereerd

 2. Als het aan de regering ligt moet men nog 5 jaren lopen met een mondmasker. Zelfs chirurgen dragen hun mondmasker niet 24/7. Een mens is geboren om vrij te kunnen ademen en niet hetzelfde lucht steeds in te ademen zodra men buiten het huis is.
  Tijdens fitnessen, hyperventileren en bijna hele dag een mondmasker dragen is juist slecht voor het gezondheid. Het moet alleen gedragen worden als pandemieën zich voordoen, maar er is ook zoiets als genoeg is genoeg.
  gemodereerd

 3. Als uk jullie zeg dat deze figuren de burgen 24/7 pesten en leegroven. Wat als de mensen niet betalen??
  De massameeting van NDP had meer dan 20.000 mensen. 3 weken verder en zijn er dagelijks 1000 besmettingen??
  Nee.
  Binnenland verzuipt, gaan jullie daar helpen.
  Criminelen pakken jullie niet mr burgers. Ik betaal geen moer aan niemand. Ik doe mn mondkap op wanneer ik wil.
  Dit is onderdrukking.
  gemodereerd

 4. @ Een Nederlander: Je noemt Hyperventilatie en juist daar sla je de plank flink mis want de beste manier om iemand die hyperventileert te helpen is iets voor mond en neus houden zodat ze de uitgeademde lucht weer inademen vak gebruikt men daarvooreen zak totdat degene aangeeft dat het beter gaat. Geloof me een mondneuskap is minder eng dan een zak. Google het maar
  gemodereerd

 5. Sammy the Queen , klopt , maar die ,,, een nederlander ,,, is zeker geen timmerman , hij slaat zich met een hamer zonder een spijker al op zijn vingers
  en deze gasten geloven niet dat covid bestaat , ze komen er pas achter dat een geliefde door covid geveld wordt en overlijd , dus deze gast zal straks kennis maken met wat covid aanrichten kan , we weten zeker dat hij dan overal een mond-neuskap opheeft.
  gemodereerd

 6. ach debby , draai je nog een keer om in je kooi , covid is een vriend van ndp en wilt dit zo houden , want hij zal ze niet doden maar die ndp gebruiken om bezit te maken van anderen en te doden , zo dit wil jij dat toch horen , maar debby als straks de haan drie keer kraait zal de ndp door covid niet meer kunnen kraaien , wij en velen zullen het zien hier want de ndp en debby geeft geen reactie meer
  eind goed al goed
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.