Politiekapel zal muzieklessen verzorgen aan jongeren in detentie

6
Opa Doeli Suriname
Jeugddoorgangscentrum Opa Doeli

De Surinaamse Politiekapel zal deze maand nog starten met het verzorgen van muzieklessen aan jongeren in detentie bij het Jeugd Correctie Centrum (JCC) en Jeugd Doorgangscentrum ‘Opa Doeli’ in Suriname. Dit traject is onderdeel van een reeks van projecten vervat in een projectdossier voor het herstellen van de Politiekapel naar het excellente kwaliteitsniveau van haar glorietijden.

In oktober van het vorig jaar is de kapelmeester voor een gesprek uitgenodigd door de JusPol-minister. In dit gesprek gaf de bewindsman aan dat het één van zijn beleidsintenties is om de Politiekapel in te zetten voor verschillende projecten. Als gevolg van dit gesprek is het projectdossier ontwikkeld.  Minister Kenneth Amoksi van het Ministerie van Justitie en Politie heeft op vrijdag 11 maart 2022 dit projectdossier in ontvangst genomen. Het dossier werd overhandigd door de Kapelmeester, Inspecteur van Politie 1e Klasse, Roy Brathwaite. Aanwezig waren ook de directeur van het Jeugd Correctie Centrum (JCC) Danielle Beeldsnijder, de Coördinator van Opa Doeli, Marita Ritfeld-Asontoe en de trekker van het project, stafmedewerker Purcy  Landveld.

In het projectdossier worden de geschiedenis van de Kapel, het functioneren en het doel van deze dienst binnen het Korps belicht. Ook de diverse onderdelen van het project worden uitgediept. Verder bevat het dossier ook een specificatie van de instrumenten, benodigdheden en personeelsversterking die nodig zijn voor het uitvoeren van dit project. Samenlopend met het herstel is ook de maatschappelijke inzetbaarheid van de Kapel, een belangrijk onderdeel van de beleidsvisie van Minister Amoksi.

Als onderdeel van dit project zullen daarom ook muzieklessen worden verzorgd aan kansarme jongeren in onze samenleving, te beginnen met

een pilotproject te Stibula in het ressort Latour.  Brathwaite sprak zijn dank uit over de inzet van de minister om de Politiekapel weer te doen herleven. Ook Beeldsnijder en Ritfeld-Asontoe geven aan blij te zijn met deze samenwerking en kijken uit naar een integrale begeleiding met continuïteit.

Minister Kenneth Amoksi heeft op vrijdag 11 maart 2022 het projectdossier in ontvangst genomen uit handen van de Kapelmeester, Inspecteur van Politie 1e Klasse, Roy Brathwaite.

6 REACTIES

 1. Jaja, in plaats van zweepslagen krijgen ze nu muzieklessen. Prima hoor, zet ze maar gelijk op ballet.
  gemodereerd

 2. Jullie kunnen beter deze klootzakken een beroep leren, als ze uit de
  bajes hebben ze wat aan. Makkelijk resocialiseren dus, wat hebben ze
  muziek, we hebben al genoeg van die idioten die geen droog brood
  kunnen verdienen met hun muziek. Laat ze werken en tevens een vak leren
  timmeren metselaar loodgieters schilders houtbewerkers Meubelmakers
  IT’ers botenbouwers lassers etc etc.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Oen no go misbruik deng jongeren anga deng geestelijke achterstand. Ze hebben sociaal maatschappelijke hulp nodig. Mek deng kapel skotoe go wroko, doe wan echte sani in de samenleving.

  Niemand vraagt om een vooropleiding om pokoemang te worden.
  gemodereerd

 4. of do ri mi fa sol zal helpen voor deze jonge criminelen , geloven we niet , het enigste wat zal helpen voor deze verdorven jeugd is pief paf poef
  gemodereerd

 5. Wat een lachertje is dit toch…
  Leer ze zoals hier wordt voorgesteld een vak zodat het geen recidivisten worden maar veilig kunnen terugkeren in de maatschappij en een kans hebben op een (betaalde) baan.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.