OW investeert in veiligheid veldmedewerkers

7
OW investeert in veiligheid veldmedewerkers

Investeren in de veiligheid van medewerkers, belast met veldwerkzaamheden, is te allen tijde het motto geweest van minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) in Suriname. De vraag naar gepaste veiligheidsattributen is reeds jaren aan de orde geweest. Besloten is om duurzaam te investeren in de veiligheid van alle OW-ambtenaren. Derhalve zijn onlangs 375 medewerkers van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) voorzien van veiligheidsattributen.

OW-minister Nurmohamed heeft reeds opdracht gegeven een veiligheidsplan op te maken dat bedoeld is voor de medewerkers van het hele Surinaamse ministerie. Een draft van dit plan wordt binnenkort overhandigd aan de directieleden, waarin wordt meegenomen dat directieleden verplicht zijn een deel van hun budget te investeren in veiligheidsattributen voor hun medewerkers.

“Na 5 jaar moet niet weer gezegd worden dat onze mensen geen goede veiligheidsschoenen hebben om het veldwerk te doen”, gaf de OW-bewindsman te kennen. Ondanks de enorme schulden die het ministerie heeft is het gelukt de veiligheidsattributen aan te schaffen. Minister Nurmohamed vraagt zich daarom af waarom dit niet in de voorgaande jaren gerealiseerd kon worden. Verder benadrukt de OW-topman dat niemand politiek moet spelen, eenieder is opgeroepen te werken voor het ministerie. “Binnen 2 jaar moet de achterstand van veiligheidsattributen zijn ingehaald”.

Openbaar Groen en Afvalbeheer heeft behoefte aan veiligheidsproducten voor minimaal 500 veldmedewerkers, teneinde het werk zo efficiënt- en veilig mogelijk uit kunnen voeren.

Het veiligheidsaspect is opgenomen in het organogram onder de afdelingen Environmental and Social Impact Assessment (ESIA) en Quality, Environmental, Health & Safety (QEHS) Management System dat ressorteert onder het directoraat Onderzoek en Dienstverlening. Deze zorgen ervoor dat veiligheid duurzaam verankerd wordt bij Openbare Werken. De OW-bewindsman benadrukte dat hij er niet is om een eenmalige show te geven, maar dat de zaken die hij nu aan het realiseren is blijven bestaan voor de ambtenaren.

“In dit kader is er ook geïnvesteerd in een trainingsmanual voor het departement, waarin alle mogelijke trainingen zijn opgenomen die de OW-ambtenaren kunnen volgen. Recentelijk heeft een afdeling van directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer een training gevolgd over composteren. De bewaking volgt momenteel ook trainingen en zo zal door worden gewerkt aan de loopbaanontwikkeling van alle OW-medewerkers. OW bestaat al langer dan een eeuw, maar nooit is er dusdanig geïnvesteerd in de medewerkers. Met het nieuwe beleid van deze minister wordt dat nu eindelijk gerealiseerd” aldus OW-minister Nurmohamed.

7 REACTIES

 1. Goed zo. Hoop wel dat de spullen gebruikt gaan worden. Medewerker is verantwoordelijk voor zijn veiligheidspakket dus leen je spullen niet uit.
  gemodereerd

 2. “…
  “In dit kader is er ook geïnvesteerd in een trainingsmanual voor het departement, waarin alle mogelijke trainingen zijn opgenomen die de OW-ambtenaren kunnen volgen. Recentelijk heeft een afdeling van directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer een training gevolgd over composteren. De bewaking volgt momenteel ook trainingen en zo zal door worden gewerkt aan de loopbaanontwikkeling van alle OW-medewerkers.
  …”

  Geweldig van OW team Nurmohamed !

  En dit doen meerdere ministeries !

  Kritisch zijn is belangrijk maar laten we ook eerlijk en realistisch zijn !
  Deze regering hersteld de schade en investeert in het volk !

  De positieve ontwikkelingen die regering Santokhi al heeft gerealiseerd worden te weinig aan het licht gebracht.
  De regering Santokhi investeert in de ontwikkeling van het volk, zij geeft trainingen, ondersteuning voor zelfredzaamheid en ondernemerschap, etc.

  Men klaagt, en weliswaar terecht, over de zware omstandigheden maar zie ook dat de regering Santokhi met man en macht bezig is om de situatie te verbeteren.

  Hoeveel tegemoetkomingen heeft het volk inmiddels al gehad ?

  Dat ongeduldige en hebzuchtige mentaliteit moeten Surinamers veranderen ! Want ze willen nu direk direk nomo nomo, netals Poetingi Atompai.

  De Surinaamse roddel en sensatie media is verantwoordelijk voor de foute verstandhouding.

  We moeten rekening houden met “den poti sma” en de boutisten maar zij zijn niet het voorbeeld waar we naar toe willen. Bullshit Bouta heeft alleen in zijn eigen velang hun in de schijnwerpers gezet ten koste van de ontwikkeling van geheel Suriname ! Jammergenoeg zien mensen als Etnel en Pakkitow dit niet in.

  De regering Santokhi investeert in de ontwikkeling van het volk en dus ook in de ontwikkeling van “den poti sma”, zodat wij samen met ons allen kunnen werken aan een beter Suriname !
  Wie blijft klagen zal de boot missen !

  Suriname voorwaarts.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 3. De foto spreek boekdelen. Zijn dat alle veld medewerkers van ow, op de foto? Dan snap ik waarom Suritje er zo smerig bij staat.

  Zolang ze maar op papier zetten dat dit een nieuw project betreft, chief drag aan ver inden en WHALLAAA er is weer een gedeelte van dat IMF GELD ‘besteed’.

  Klaagt bij elke gelegenheid over vorige, die openlijk dingen deed, maar deze regering doet EXACT HETZELFDE, weliswaar STIEKEM. Verschiuif de focus maar het verleden, dan zien ze heden niet wat er OOK NU WEER WIRDT GEJAT OP hoog en slinks niveau
  gemodereerd

 4. OW-minister Nurmohamed heeft reeds opdracht gegeven een veiligheidsplan op te maken dat bedoeld is voor de medewerkers van het hele Surinaamse ministerie.
  ===========
  Dit allemaal is prima. Ik krijg elke keer het gevoel dat deze goeie man heel weinig verstand heeft wat er allemaal buiten het kantoorgebouw plaats moet vinden. Dan bedoel ik goed onderhoud van de reeds bestaande infrastructuur. De vorige regering heeft met heel veel slechte/dure leningen goede infrastructuur achtergelaten. Deze minister moet alleen voor het onderhoud zorgen, de gaten in het wegdek dichten. De bruggen repareren en schilderen. De bermen onderhouden. Het binnenstad van Paramaribo schoonhouden. Tenminste als hij tijd heeft tussen de eeuwige ruzie met het vakbond. Doe beter je best en wat minder op de foto binnenkamers, maar buiten in het veld.
  gemodereerd

 5. De spullen die tentoongesteld wordt is naar mijnsinzien een normale
  uitrusting, voor deze werklieden. ( veiligheidsbril, handschoenen, safety helm,
  schoeisel met stalen neus, en een extra dikke zool voor de veiligheid)( En natuurlijk
  overall (ketelpak zo u wilt.) Maar in Su moet alles op de foto, ze zijn foto geil daar.
  Maar de Mini – ster moet niet denken dat hij, een geweldige daad heeft verricht.
  Deze spullen horen bij de uitrusting van deze veldwerkers, en ik hoop ook dat ook verzekerd zijn. ( Ik zie mensen in de bouwerij met slippers rondlopen, en natuurlijk zonder helm en hand – schoenen met stalen neus.) Dit heeft niks te maken met dit onderwerp.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Kunnen ze de grote kuilen ook dichten a de van ’t hogerhuysstraat??? Vreselijk gewoon. Hadden ze niet 100 ton asfalt gehad???
  gemodereerd

 7. debby dat zijn nog gaten die jou vriend ddb niet gedicht heeft , en weet jij wel waar ’t van Hogerhuysstraat ligt , in Lelydorp nabij de president woning of ligt het in Paramarbo Noord of ligt het daar in de bijlmer bij jou , en debby deze minister van OW waakt over zijn medewerkers , zodat ze veilig hun werk kunnen doen , ddb vond dat niet zo nodig terwijl hij bulkt van het geld
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.