Meer dan 700.000 SRD buitgemaakt bij inbraak Wahaha Water Factory 

16
Meer dan 700.000 SRD buitgemaakt bij inbraak Wahaha Water Factory 

Inbrekers hebben afgelopen nacht flink huisgehouden in het bedrijfspand van Wahaha Water Factory aan de Sophialaan in Suriname. Ze hebben daarbij een geldbedrag van meer dan 700.000 SRD weggenomen. 

Volgens een medewerker is er afgelopen nacht flink gefeest bij ‘Trap House’ waar ook hooggeplaatste politiefunctionarissen aanwezig zouden zijn. Hij vindt het frappant dat de daders kans zagen om een kluis van bijkans 100 kilo onder de neus van de politie en alle aanwezigen weg te dragen. 

De buitgemaakte kluis zou meer dan SRD 700.000 en belangrijke documenten bevatten. De daders verschaften zich toegang tot het pand door de achterdeur en daarnaast nog eens vier andere deuren binnen in het gebouw open te breken. Alle ruimtes werden overhoop gehaald. 

Zondagmorgen iets na negen uur werd de aangever door een bewoner gealarmeerd over de inbraak. Na de telefonische mededeling snelde de aangever zich naar de plaats en trof de achtergelaten ravage aan. De politie van Nieuwe Haven was ter plaatse voor onderzoek. Er zijn vooralsnog geen verdachten in beeld gebracht. Het onderzoek duurt voort.   

16 REACTIES

 1. Dit zaakje stinkt behoorlijk, het kan een doorgestoken kaart zijn.
  Te meer er hoog geplaatste politie mensen daar aanwezig waren.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Dit soort zaken krijg je als je je geld niet gemakkelijk op de bank kan zetten.
  Het vertrouwen in de bank is er ook niet.
  Wat een land om in te wonen.
  gemodereerd

 3. dit bedrijf is er zelf schuld van dat er zoveel geld wordt buitgemaakt bij een inbraak , vele Surinaamse bedrijven , weten niet met geld om te gaan , en stoppen het gewoon in een geldkistje , en dat noemen ze een kluis , nou ze moeten weer terug naar school een kluis die zoveel geld moet bergen dan moet die kluis uit zich zelf al 1000 kg wegen , en verankert in beton , de kluisdeur moet tegen een snijbrander kunnen en zal ook niet bezwijken met een bom , bedrijf u denkt nu zeker moeten wij zoveel investeren , het is u ding , heeft u weleens gehoord van digitaal betalingen
  gemodereerd

 4. 100 kg neem je niet zo maar onder je oksel mee.
  Met deze vervloekte regering is het alleen ellende in Su. Dagelijkse berovingen, zelfmoord . Stelletje liegende criminelen die het land leegroven.
  gemodereerd

 5. Politie medeplicht.

  Na begrijp son sma ne begrijp dat het een heel gedoe is, om aan je eigen geld te komen als je het in een Surinaamse bank bewaard?

  Limiet bedrag, extra kosten etc. In Suritje schijn je te kunnen betalen en transactie terug te kunnen halen zonder al teveel gedoe. Dat mek sma no lob tja moni gonna bangi. Met valuta is het nog erger dan die nep dollars die men nog steeds guldens noemt.
  gemodereerd

 6. ja debby , dankzij jou vriend ddb , en schaam jou om deze regering te vervloeken , maar jij was natuurlijk ook een van die paarse schreeuwers in Den Haag toen onze president met zijn vrouw en nabestaanden van Anton de Kom daar waren , en onze president de Anton de Kom lezing deed
  debby jij kan nog geen kilo suiker of een kilo meel optillen van de grond want jij kan je niet meer bukken , , maar 100 kilo optillen vanaf de grond is door twee mannen te doen hoor en ze lopen ermee weg
  wist jij debby dat 100 liter water ook 100 kg is
  gemodereerd

 7. Om een onverplaatsbare kluis te installeren ben je echt wel meer dan 700 duizend Srd kwijt…
  Dat doe je alleen als je tientallen of honderden miljoenen aan contant geld gaat bewaren.
  gemodereerd

 8. @ Debby,

  Het is de erfenis van jouw moordenaar, drugsbaron die het land naar de klote heeft geholpen !!!!
  gemodereerd

 9. debby gaat wel erg kort door de bocht het is altijd wel de schuld van de nieuwe regering net of ze de criminelen opleiden of niet debby je mag 2 x raden waar deze criminelen vandaan komen.
  gemodereerd

 10. De enige die weer naar school moet ben jij Watje! Jou rovers houden de boel onveilig en dan nog de schuld willen geven aan de ondernemer! Brutale ongeschoolde pannekoek! Mensen als jou zijn de oorzaak voor chaos en die instabiliteit willen creëren in eigen land. Waarschijnlijk gunstig voor jou als mensen niet normaal kunnen werken door JOU covidvirus waar je niet meer over praat en die voor zoveel schade heeft gezorgd in de economie van Suriname. Jou onbetrouwbare banken zorgen ervoor dat ondernemers hun geld ergens moeten verstoppen. Maar jij zal er toch niks van snappen slimmerik 🤭
  gemodereerd

 11. Als een kluis niet goed vast is gemaakt an je hem altijd meenemen
  En gewicht speelt geen rol.
  Je heb zat kluizen krakers die op hun gemak hem kunnen kraken op een ander locatie.
  Ik zeg Betere Camera beveiliging in en om de ruimte waar de kluis is
  gemodereerd

 12. @ debby,

  Citaat: Wat een land om in te wonen.
  Je hebt gelijk, het land is na de onafhankelijkheid een 2e Haiti geworden.
  Vertrouw op eigen kunnen me mars noh !!!!!
  gemodereerd

 13. @Debieus: jou volks-plee… heeft ruim 4 miljard achterover gedrukt. Maar dat ben je vanwege je dementie vergeten.
  gemodereerd

 14. Debby 14 maart 2022 Bij 02:00
  100 kg neem je niet zo maar onder je oksel mee.
  Met deze vervloekte regering is het alleen ellende in Su. Dagelijkse berovingen, zelfmoord . Stelletje liegende criminelen die het land leegroven.
  =========================================

  Wat heeft deze regering te maken met de kweekvijver van criminelen onder de vorige regering.
  Ben je soms mondverlegen?
  gemodereerd

 15. JZwartmans
  Je zou het welhaast geloven dat jou bewering de waarheid benaderd.
  Kijk maar naar alle inbraken met een grote buit waar er tot nu toe geen enkele aanhouding heeft plaatsgevonden.
  Voorbeeld Soeng Ngie aan de Waterkant. Er is een groot bedrag buitgemaakt alsook sieraden.
  Iemand die nagenoeg nooit geld heeft gehad gaat uit op het inbrekerspad om zijn honger naar geld te stillen. Het gestolen bedrag moet worden uitgegeven en reken maar van wel dat bij een grote buit de dieven wel geld uitgeven en ook de sieraden moeten worden verkocht.
  Heb begrepen dat er bij Soeng ngie veel valuta is gestolen. Dit moet worden gewisseld of worden besteed om grote inkopen te doen (auto etc) dus moet het opvallen dat er ineens veel geld wordt gewisseld of gestort.
  En warempel de waarheid dan : de politie heeft maanden na de inbraak niets kunnen achterhalen op een inwonerstal van 600.000 en in Paramaribo circa 300.000.
  Wie houdt wie voor de gek? Ik vermoed dat de politie evengoed meedoet en collaboreert met het dievengilde.
  gemodereerd

 16. Nog een kleine aanvulling voor de demente Debby; het vertrouwen in banken in Surbabwe is gedaald…oorzaak, de zaak van de Surinaamse postspaarbank waarbij jou volks-plee opdracht had gegeven om $100 milj. achterover te drukken. Als gevolg daarvan zitten verschillende kopstukken achter de tralies, …jou volks-plee is (vanwege gebrek aan bewijslast) de dans ontsprongen.
  Dat is de ware reden van het dalen van het vertrouwen in Surinaamse banken…
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.