Samenwerken JusPol met ABS voor modernisatie statistieken afdeling politie

5

Minister Kenneth Amoksi heeft deze week een meeting gehad met het Directeur Iwan Sno van het Algemeen Bureau voor de Statistiek, Commisaris Rishie Akkal van het Interimmanagementteam KPS (IMT) en de statistieken afdeling (DCIV) van het Korps Politie Suriname. Tijdens de meeting gehouden op woensdag 9 maart zijn er afspraken gemaakt over een samenwerking tussen het ministerie van Justitie en Politie en het ABS. De afdeling DCIV van het KPS is toe aan modernisatie en achterstanden in training moeten worden ingelopen.

Minister Kenneth Amoksi begon de meeting door aan te geven dat de ‘belangrijkheid van data niet genoeg benadrukt kan worden’. Voor het ministerie van Justitie en Politie zijn goede statistieken een absolute vereiste voor het creëren en monitoren van beleid. In het verleden is er een slachtofferonderzoek gedaan dat heel bruikbaar is geweest voor het uitvoeren van beleid op het ministerie en de behoefte voor dit onderzoek is er nu weer. Ook de samenleving moet regelmatig voorzien worden van de juiste data over veiligheid en de openbare orde in het land.

Directeur Sno gaf aan dat het ABS vaak samenwerkt met JusPol en ook weer bereid is om in de trainingsbehoefte van het ministerie te voorzien. De directeur vertelde erbij dat de hoeveelheid aan data die nu beschikbaar is, het noodzakelijk maakt dat er geïnvesteerd wordt in equipment. In deze tijd is er moderne apparatuur onmisbaar bij het verzamelen van data.

De afdeling DCIV heeft de versterking nodig om zichzelf naar een moderne internationale standaard op te trekken. De versterking moet komen in de vorm van vergroting van het personeelsbestand bij DCIV, het aantrekken van experts in statistieken, het trainen van de werknemers en het upgraden van de datasystemen.

De directeur en de minister hebben afgesproken dat ze een Memorandum of Understanding (MOU) zullen ondertekenen en dat er samen met het Interimmanagementteam een projectdossier opgesteld zal worden voor dit modernisatie project. Voor het uitvoeren van het slachtofferonderzoek zal minister Amoksi nadere afspraken maken met directeur Sno.

5 REACTIES

 1. Heel goed! 👍

  Enkele nieuwe rekruten trainen ipv nieuw personeel aantrekken is handig, of aannemen op contractbasis.

  De grote jongens bieden gratis (basis) online-trainingen aan, op het gebied van informatiemanagement; data analyse, datamanagement, monitoren en requests.
  Bijvoorbeeld:
  Microsoft Learn
  Cousera.org
  Edx.org
  Springest.nl
  Google

  Open source trainingen, dwz iedereen kan er gebruik van maken. Of je koopt één training en vervolgens gebruik je het voor de rest. Scheelt enorm aan geld.
  gemodereerd

 2. Politiewerk is geen kantoorbaan. Je moet deze mannen trainen om op een efficiënte wijze de criminaliteit te bestrijden en de orde te handhaven. Je moet fitte politieagenten hebben die secuur kunnen omgaan met hun dienstwapen. Ze moeten de juiste middelen hebben om achter de criminelen te gaan. Op de meeste politieposten is er niet eens een dienstwagen aanwezig. De top binnen de politie is meestal politiek benoemd en zitten ze met een aardige salaris. Maar het grootste deel wordt slecht betaald en is niet gemotiveerd.

  Dus laat Amoksie, niet komen zeuren over modernisatie statistieken. Doe waarvoor je door de ABOB daar onterecht geplaatst bent, anders ophoepelen. Chan heeft genoeg familie en vrienden om daar te plaatsen, desnoods een verdwaalde en bejaarde diaspora.
  gemodereerd

 3. Politiewerk begint op kantoor.
  Das nou basis algemene kennis. Iemand belt voor hulp naar….?
  Locatie opzoeken waar…
  Naw opzoeken waar…
  Camerabeelden bekijken waar…

  Die vintageplaat van je begint te vervelen.
  Laat de minister met rust, want gezien je reactie begrijp jij @em er he-le-maal niets van.
  Dat hoef ook niet, maar ‘tan tiri’ yere.
  Die middeleeuwse denkwijze van jou werkt niet.
  gemodereerd

 4. Ik begrijp best wel dat in Suriname het buiten bijkans 32 graden is en dan wil je graag binnen in je kamer met airconditioning zitten en camerabeelden bekijken. Maar de criminelen lopen buiten rond. Vandaar dat de criminaliteit in Suriname steeds toeneemt. Dus hup politiemannen en vrouwen, verlaat je aircokamer en ga op straat patrouilleren. En Amoksie moet functie elders krijgen.
  gemodereerd

 5. eigen+ mening , jij wordt voor joker gezet door Esmerald , en terecht , jij moet goed lezen wat Esmerald schrijft en jou reactie zijn altijd negatief tegen de regering , we hebben jou nooit gehoord tijdens de periode toen jou baasje ddb de touwtjes in zijn handen had , maar jij durfde zeker niet omdat jij bang bent voor die massamoordenaar
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.