NCCR biedt noodvoorzieningen aan gebieden getroffen door wateroverlast

6
NCCR biedt noodvoorzieningen aan gebieden getroffen door wateroverlast

Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) is de afgelopen dagen bezig geweest met noodvoorzieningen in het binnenland. NCCR-coördinator, Jerry Slijngard zegt dat door de aanhoudende regens enkele gebieden in het binnenland zijn ondergelopen. Het gaat om de gebieden Paamaka, Matawai en Tapanahony waar rivieren buiten hun oevers zijn getreden.

De mensen hebben zich verplaatst naar hoger gelegen gebieden. “Voor een deel is dat in de buurt van hun dorp, en in andere gevallen worden ze met de boot verplaatst naar een dorp dat minder water heeft”, vertelt Slijngard. 

Bij wateroverlast is drinkwater een van de belangrijkste zaken waarin moet worden voorzien. Momenteel is het NCCR begonnen in het Matawai-gebied de mensen noodvoorzieningen te bieden in de vorm van hulppakketten. Binnen dit gebied zijn rond 14 dorpen, waaronder Pusugrunu en Njun Jacob Kondre, voorzien van het hoognodige. De noodhulppakketten bevatten onder andere drinkwater en voedsel, waaronder babyvoeding, kaarsen, en tapolien. 

Het NCCR probeert zoveel mogelijk de getroffen gebieden van dienst te zijn. 

6 REACTIES

 1. Ma oen wan betuig steun gi Oekraïne? GRFOHWTBS.

  Tap ala san san we seri snap made in China. No we tak grondstof e kmopo foe Oekraïne dus alles wordt duurder. Wereldwijd, klopt. Maar niet alle grondstoffen komen uit Oekraïne.

  De grap is, ef oorlog de no en ‘grondstof’ no no mang bestel drape dan saide no ala san e verhoog kba dan?
  gemodereerd

 2. Wanneer gaat de president deze getroffen gebieden bezoeken en de mensen wat geruststellen. Tenminste als hij klaar is met het voorlezen van de fabeltjes krant voor de schoolkinderen in Paramaribo.

  Het kan nog erger worden als de spuikleppen van de Afobakadam wijder geopend moeten worden vanwege de hogere waterstand. Best wel zorgwekkend voor de binnenlandse bewoners.
  gemodereerd

 3. 1 les 1 Niet meer wonen zo dicht aan de rivier.
  2 Een dam opzetten om het dorp te beschermen (zomerdijk)
  3 Door klimaat veranderingen gaat steed meer water door de rivieren stromen
  4 Deels stromend water van de rivier gebruiken om elektriciteit op te wekken.
  5 Waterstand van de rivier monitoren en in kaart brengen (dijkbewaking)
  6 Pompen neerzetten om bij hoog water het water weg te kunnen pompen.
  gemodereerd

 4. eigen+mening , zat Rutte ook de fabeltjes krant daar bij jou in Nederland voor te lezen toen daar in zuid Limburg een overstroming was , koekenbakker jij bent gewoon een zielige ndp-ér daar in Nederland die ook niet naar Suriname durft te komen , jij moet komen en ga hier in Suriname de staat op en schreeuw tegen de regering dat ze alles fout doen , maar je bent gewoon een lafbek
  gemodereerd

 5. Stop met mijnen en geef mama doti rust. We vernietig a kondre van binnen en van buiten.

  Al die berg diepe kuilen in Suritje kan toch nooit stabiel zijn vd bodem.

  Die stadsmensen moeten hun bek houden en ophouden met te menen dat men tranga jesi is en moet verhuizen, terwijl son sma e lib tap bigi bigi gowtu. Wanneer je ergens al ruim 300 jaren leeft, na joe eigendom. Niet vd staat
  gemodereerd

 6. ” …
  Echter merken we dat personen, functionarissen en zelfs vicepresident Ronnie Brunswijk het NCCR passeert om zelf zijn Bigi Bravo-rijst (niet zelf geproduceerde rijst gevuld in een ‘Bigi Bravo’ gedrukte rijstzak van 5 kg) te leveren aan de mensen in het achterland. Hij belooft ook meer hulp te sturen. Deze handeling is zeker verbazingwekkend vooral als je zelf ook deel uitmaakt van de regering en wel in de hoedanigheid van vicepresident.

  We raden politici die show willen maken met het leed van onze SURINAMERS in het binnenland om in contact te treden met het NCCR zodat die ook goed versterkt wordt om haar werk te doen. Dat mensen hun bezittingen verliezen door wateroverlast is geen issue waarmee we politiek mee moeten scoren.
  … ” (sr herald)

  Brunswijk is op een foute manier bezig met propaganda. Met zijn handelingen bewijst hij dat hij geen vermogen heeft voor duurzame en verantwoorde oplossingen !
  Dit is gewoon spierballen taal en impulsief gedrag a la Bullshit Bouta.
  Brunswijk wil weer profiteren van de scheve kiesstelsel !

  Het is te hopen dat het binnenland dit keer durft te kiezen voor duurzame oplossingen ipv voor stroeigoed !
  Het binnenland moet hiervoor geattendeerd worden.

  No aksi san yu kondre kan du gi yu
  maar aksi yu srefi san yu kan du gi yu kondre !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.