Man betrapt fruitdief op heterdaad en lost schoten met geweer

12
man schiet
Foto ter illustratie | credit: VisitLakeland hunter in morning sun via photopin (license)

Een fruitdief die zich afgelopen vrijdag zonder toestemming op een terrein van een ander begaf om fruit te plukken, kreeg daarbij de schrik van z’n leven. De eigenaar van het terrein in Suriname loste enkele schoten met zijn jachtgeweer, toen hij de dief op heterdaad betrapte.

Dit gebeurde vrijdagmiddag rond 17.15u in Paramaribo. Volgens de benadeelde pakte hij zijn jachtgeweer, toen hij de man op zijn terrein betrapte op het stelen. Bij die gelegenheid loste de aangever drie waarschuwingsschoten om de fruitdief vrees aan te jagen.

Kort daarna kwam de ingeschakelde politie ter plaatse en heeft beide partijen overbracht naar het bureau. Het jachtgeweer waarmee er geschoten is, werd voor onderzoek in beslag genomen. Vernomen wordt dat het wapen gedekt is middels een vuurwapen machtiging.

De politie van Geyersvlijt heeft de zaak in onderzoek. Na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie wordt er een beslissing genomen. 

12 REACTIES

 1. Goed dat Clint Eastwood en de fruitdief meegenomen zijn voor verhoor. Suriname is op dit moment wel een wild west wat de criminaliteit betreft, maar drie schoten op een fruitdief gaat een beetje te ver. Een paar klappen om de oren zou voldoende zijn.
  gemodereerd

 2. Om wat voor soort fruit gaat het eigenlijk, knippa, awara of djamu? Ik wist niet dat mensen in Paramaribo zulk waardevol fruit op hun erf hebben dat ze het met vuurwapens moeten verdedigen.
  gemodereerd

 3. @ Eigen Mening:
  Nee de schutter heeft 3 schoten in de lucht geschoten en NIET op de fruitdief.

  @ Henkes: Het maakt echt niks uit om wat voor fruit het gaat.
  Wij weten niet hoe vaak deze schutter al de dupe is van het gejat van zij fruit. Hij heeft er ook wat voor moeten doen!
  Het is in zijn recht om zijn eigendom te bewaken.
  Ook is het erg belangrijk om te kunnen genieten van je eigen fruitbomen die tevens niet bespoten is en vol chemicalien zit dan ze te laten weg jatten door waardeloze dieven die hun poten niet van andermans spullen kunnen afhouden.
  De dief had ook kunnen vragen of hij wat mocht hebben van het fruit, een grote mond heeft een ieder.
  gemodereerd

 4. Je had hem moeten binden en een stevige pakrammel geven.
  Morgen is deze fruitdief/drugsgebruiker weer vrij.
  Vandaag komt hij fruit stelen, morgen ziet hij een fiets, kruiwagen of iets op je erf en steelt dat.
  gemodereerd

 5. hij had gericht moeten schieten op die dief , dit soort kakkerlakken verdomd het om te werken , want als ze werken dan kunnen ze toch zelf fruit kopen , of teel zelf groente en fruit , maar het zal wel niet lukken met die luiwammesen
  gemodereerd

 6. Stiekem fruit stelen is een kattekwaad, die we in onze jonge jaren wel eens hebben gedaan. Het is maar goed dat de jongeren van nu, liever achter een schermpje zitten, ipv buiten zijn en avonturen beleven.Tegenwoordig ben je meteen een schietschijf en je leven niet zeker! Waar gaat het heen op deze wereld..
  gemodereerd

 7. Wat een ijdele man.
  Drie schoten voor niks geld weg.
  Geld weg van BUK Munitie voor drie keer geluid.
  Dus letterlijk voor niks.

  Ik zou het echt heel anders doen.
  Een jachtgeweer geluid opnemen en afspelen
  Mitrailleur geluid van YT zou beter zijn.

  Taratarararata.. even rust en dan weer Tarararara …Taratarararata..

  Nu heb ik een idee dat ik dan gelijk namens de VHP wil lanceren.

  Heeft u waardevolle spullen rondom uw huis; installeer een paar grote boxen.
  Liefst 300 watt of meer.

  Hang een mooi op maat gemaakte Mitrailleur van houtsnijwerk.
  Doe dit goed zichtbaar.
  Zorg dan “men” het ziet.
  Desnoods onder een lamp.

  Komen ze stelen dan even
  “plug and play”..
  Taratarararata….Taratarararata….

  Wel opletten dat dan niet op schijt trapt.
  gemodereerd

 8. De familie Gummels schiet op iedereen die op hun terrein komt om fruit, vis en ea voedsel te stelen. Sinds jaar en dag

  Je zou je hond kunnen loslaten op zo iemand, raderen, maar schieten met munitie om voedsel? Hoe laag zijn we gevallen, als mensheid.

  Maar goed, heeft de persoon werk gezocht bij de eigenaar of a kies ontslag foe a sem sma, dan a go foeroe, oen no sabi. Heb meer achtergrond info nodig.

  Stelen is stelen, maar fruit stelen!??? Mensen kom onnn mennn, verdiend dat een kogel?
  gemodereerd

 9. Goede aanpak als het wapen gedekt is met de vergunning, dan mag hij het vege lijf van zijn gezin, familie en goederen in zijn huis en perceel beschermen.

  Hij moet zich goed van bewust zijn in dit soort gevallen dat hij als eerste en gericht schiet. Een tweede kans moet je ze niet geven. Hij kan zich altijd beroepen op noodweer.
  gemodereerd

 10. Trouwens “wo set eng” is al bezig met commissie 1006 en 1007 over beleid vuurwapenbezit.

  “Het staatshoofd is voorstander van een andere methode, waarbij er een presidentiële werkgroep komt met personen uit Justitie en Politie, het Nationaal Leger, het Directoraat Nationale Veiligheid en twee officieren van justitie. De commissie heeft de opdracht om binnen een maand richtlijnen te ontwikkelen.

  “Er komt integraal beleid voor vuurwapenbezit en een commissie om alles te toetsen.” Tot oktober van het vorig jaar had het Openbaar Ministerie (OM) 621 jachtgeweer- en 235 vuistvuurwapenbeschikkingen getekend”
  gemodereerd

 11. Dus als het voorstel van “Wo set eng” uitgewerkt is kan mevrouw Clint Eastwood medegebruik maken van het jachtgeweer van meneer Clint Eastwood en de jacht op fruitdieven openen. Dus fruitdieven fruitvliegen opgepast. Er zal flink geschoten worden.
  gemodereerd

 12. Lol sortoe wapen beleid?

  Go tek den Sranan wapen na a Sranan burger tap Leonsberg fosie, mek oen loekoe geloofwaardig. No no de oen de slap slap, niet strapped strapped
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.