Powisi buiten levensgevaar; bekent gestolen ketting te hebben doorverkocht

15
Powisi buiten levensgevaar; bekent gestolen ketting te hebben doorverkocht

De verdachte Rinaldo Mussendijk meer bekend als ‘Powisi’, die gisteravond door de politie werd neergeschoten, verkeert buiten levensgevaar. Hij heeft toegegeven een gestolen gouden halsketting te hebben doorverkocht en heeft zich volgens het Korps Politie Suriname schuldig gemaakt aan heling.

Powisi (39) werd in verband met een berovingszaak aan de Kwattaweg, door de politie van Munder gezocht. In deze zaak werd een 11-jarig meisje afgelopen weekend voor een fastfood restaurant beroofd van haar halsketting. De sterke arm van de wet arresteerde binnen een etmaal twee verdachten te weten Shaquille H. (19) en de 34-jarige Guillermo B.

Tijdens het verder onderzoek in deze zaak kwam Rinaldo in beeld en werd hij opgespoord ter zake heling en heling meermalen gepleegd. De Surinaamse politie ondernam meerdere pogingen om Powisi, die de ketting van de rovers had gekocht, op te sporen. Echter zonder het gewenste resultaat. Volgens de autoriteiten speelde hij een kat en muis spelletje met de politie. 

Nadat gisteren informatie binnenkwam, dat hij zich aan de Elisabethweg bevond, rukten leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) uit. Bij het zien van de manschappen sloeg Mussendijk op de vlucht door met volle vaart weg te rijden. Tijdens de achtervolging paste de politie alles toe om de man aan te houden. Hij gaf echter geen gevolg aan de sommatie van de politie en zette zijn vluchtpoging voort. Er is daarbij niet op de auto geschoten zoals Powisi’s vriendin bij D-TV beweerde.

Uiteindelijk knalde Powisi met zijn voertuig tegen een EBS-mast. Dit gebeurde op de kruising van de Latourweg en de Martin Luther Kingweg. Hij stapte uit de auto en rende weg voor de politie. Er werden eerst waarschuwingsschoten gelost om Powisi op andere gedachten te brengen,, maar hij zette zijn vluchtpoging toch door. De wetsdienaren openden daarna het vuur gericht op zijn benen.

Powisi werd volgens de politie in zijn rug geraakt en werd per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp. Hij ligt momenteel onder politiebewaking in het ziekenhuis en heeft toegegeven de halsketting van ruim 8 gram, voor 7.000 SRD te hebben aangeschaft en deze door te hebben verkocht aan een bekende ondernemer.

UPDATE: Powisi is na overleg met het Surinaamse Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. In zijn voertuig werden inbrekerswerktuigen aangetroffen en in beslag genomen meldt de politie.

Het is overigens niet de eerste keer dat Powisi wegvlucht voor de politie. In januari 2021 werd hij na een lange achtervolging aangehouden. Hij werd er toen van verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan onder andere poging moord en het negeren van het ambtelijk bevel.

15 REACTIES

 1. De heer powisi aldus pony
  deze heer is een ordinaire crimineel die niets heeft geleerd van de vorige keer en ook nu niets zal leren. dat heb je met deze heren.
  Pony zal vragen of er een andere foto geplaatst kan worden van deze brakamang
  gemodereerd

 2. Jammer voor de moeder van Poëzie maar haar zoon is gewoon een ordinaire Crimineel die op de vlucht slaat voor de politie: Natuurlijk gaat de politie dan vuurwapengeweld aanwenden om deze Crimineel tot stoppen te dwingen.
  gemodereerd

 3. Het lijkt een populaire gast te zijn deze Powisi,heel kleurrijk,aan de naam te horen.A MANG TOUGH( TOF )
  gemodereerd

 4. Powisi is een crimineel dat door bepaalde type Surinamers met name de Nationale Dagu’s aangemoedigd wordt !

  De toegenomen criminaliteit is duidelijk ook te wijten aan deze foute mentaliteit van de Nationale Dagu’s !

  Er is maar 1 oplossing: deporteer Bullshit Bouta en heropvoed de Nationale Dagu’s !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 5. Dat je schiet op een auto met een kindje??
  Gaan we mensen zo oppakken in Su??
  Dit krijgt een staart.
  Dat Powisie geen lieverdje is wist Chan ook , maar hij deed zaken met hem.
  De vloek van deze mensen zal Su duur komen te staan. Zn moeder heeft gesproken, gaan jullie ook op dr schieten. Lafaards
  gemodereerd

 6. die moeder moet niets zeggen , ze heeft gefaald om haar kind netjes en met normen en waarden op te voeden , zij is geen haar beter , powisi heeft geluk gehad dat de agent niet gericht kan schieten , kon hij dat wel dan was powisi er niet meer
  gemodereerd

 7. Moest gelijk door zijn hoofd schieten
  Een zorg minder.nu kost het maar geld ieder
  Keer
  gemodereerd

 8. @debby…..een stront hoor. Blijkbaar rooft hij ook terwijl zijn vrouw en kind nietsvermoedend misschien, rustig in de auto zitten. Denkt hij dan na??? Meisje lieb mi…..er is niet op die auto geschoten terwijl vrouw en kind erin zaten
  Er is geschoten toen hij als een laffe hond wegrende….plastic gangster.
  Moeder heeft zich zomaar belachelijk gemaakt…ze zou alle bonoemangs naaien toch!! En dat zegt ze in bijzijn v h kind mevr DEBBY…..dat is goed???
  gemodereerd

 9. @ Debby

  Ze moeten op jou moeten schieten, wegens domheid en slap gelul!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 10. WAT 12 maart 2022 Bij 00:33
  die moeder moet niets zeggen

  Heb het filmpje gezien waar de moeder tekeer gaat en zegt “mi e go na ala bonumang in Sranang en mi en nai alla Haitiaan in Sranang foe kir a skotoe sa soet mi boi” terwijl ze zich op de borst klopt.
  Wat een moeder die haar verantwoordelijkheid zo opeist. Tja dis na Sranang
  gemodereerd

 11. Als ik zijn moeder zie hoe ze te keer ging, dan weet ik genoeg uit
  welke milieu hij komt. En mensen zoals @Debby die voor hem opkomt
  komen ook uit hetzelfde milieu, het kan niet anders. Soort zoek soort
  en ze zijn te lui, en bovenal te dom om dingens te vatten.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 12. Hij heeft toegegeven een gestolen gouden halsketting te hebben doorverkocht en heeft zich volgens het Korps Politie Suriname schuldig gemaakt aan heling.
  ============
  Wat een overdreven aandacht van de politie voor deze heler, die een gestolen ketting heeft gekocht. Ik zou de politie in Suriname heel veel lof toezwaaien als ze dat met de grote criminelen en misdadigers zouden doen. Die lopen nog steeds vrij rond.

  Trouwens, is de heer Powisie zijn eigen schuld om te vluchten en neergeschoten te worden. Ba soekoe ba fenie. We weten allemaal dat de politieagenten in Suriname heel slecht kunnen richten met hun dienstwapen. De echte grote criminelen en misdadigers schieten op hun benen en de kruimeldieven in hun rug.

  Van mij zouden deze gasten niet eens 17% salarisverhoging krijgen.
  gemodereerd

 13. Dus moederlief wil nu de boosaardige heks spelen. Ik raad haar aan haar zoon te sturen naar een kostschool waar discipline en eerlijk werken hoog in het vaandel staan.
  Ik ben trouwens benieuwd welke bonumangs ze allemaal op het oog heeft. Die Haïtiaanse voodoo werkt alleen in 3 gevallen:
  1. Als er gifstoffen/hallucinerende stoffen worden gebruikt (veelal het geval)
  2. Als het slachtoffer zich psychologisch laat intimideren
  3. Indien de voodooman een geest in zijn macht heeft weten te brengen die hij op pad kan sturen om mensen te terroriseren
  Geval 1 en 2 komen het meeste voor. Geval 3 is lastig omdat de geest zich snel tegen de voodooman kan keren indien hij niet aan diens eisen voldoet. Toch zijn er enkelen die zo’n geest goed weten te beteugelen.
  gemodereerd

 14. Allen,

  Waarom krijgt een ordinaire heler {hele is erger dan de steler} zoveel aandacht ?
  De wereld lacht ons gewoon uit.
  Wet is wet en telt voor iedereen, waarom hier in Suriname niet.
  En het klopt dat mensen ook aangeven er zijn groter boeven in Suriname, laten wij eerlijk zijn wie durft de grote boeven op te pakken ?
  Suriname moet veranderen, wie je ook bent als je fout bent moet je gestraft worden.
  Een moeder die van alles loopt te roepen, hoe heb jij je zoon opgevoed ?
  Verkiezingen komen eraan, dus iedereen probeert alles te gebruiken zelfs criminelen om punten te scoren.
  Hebben wij hier inSuriname geen balen om mensen zoals Bouterse en Brunswijk enz. die veroordeeld zijn op te pakken.

  SUCCES
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.