Foto’s: Infanterie Landmacht winnaar Defensie Games 2022

4
Infanterie Landmacht winnaar Defensie Games 2022
Infanterie Landmacht winnaar Defensie Games 2022.

De Infanterie van de Landmacht is met de snelste tijd als winnaar uit de bus gekomen bij de Defensie Games 2022. In het kader van het optimaliseren van de fysieke gesteldheid van militairen werd de Defensie Games-competitie op 10 maart 2022 gehouden. De foto’s zijn onderaan het bericht te zien.

Dit jaar hebben 6 dienstonderdelen van het Nationaal Leger (NL) het tegen elkaar opgenomen. Het gaat naast de Infanterie om de Marine, Militaire Politie (MP), Luchtmacht (Luma), Surinaamse Militaire Academie (SMA) en het Korps Speciale Troepen (KST). De militairen hebben deelgenomen aan een oriëntatieloop, dead run, truck duwen, touwtrekken en een water hindernis wedstrijd.

Volgens luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, plaatsvervangend bevelhebber, is het van belang dat militairen operationeel en in goede conditie zijn voor het uitvoeren van opdrachten. “Wij moeten fit genoeg zijn om alles wat wij moeten doen, aan te kunnen”, benadrukte de legertopper.

Ook minister Krishna Mathoera van Defensie benadrukte het belang van de fysieke gesteldheid van het leger. “Jullie fitheid representeert de fitheid van het Nationaal Leger”, stelde de bewindsvrouw.  Volgens de minister hebben de zes participerende groepen hiermee ook een signaal aan de rest van defensieorganisatie gegeven. “Dat dit belangrijk is. Het creëert kameraadschap, sportiviteit, strijdvaardigheid en leiderschap”, aldus de minister.

4 REACTIES

 1. Goede zaak is dat. Fitheid is onontbeerlijk voor de militair. Mentale sterkte gaat hand in hand. Twee factoren die je aan elkaar koppelt. Heb wel vraagtekens over de minister van Defensie. Een zwaktebod vind ik dat. In geen miljard jaar moet jij een vrouw op Defensie zetten. Wat weet een vrouw nou van moeilijke omstandigheden zoals oorlog? Vrouwen zijn de eersten die de benen nemen en dan hoeft het niet eens om oorlog te gaan. No boi , gelijke rechten voor vrouwen en mannen, werkt niet in het leger. Laat het over aan de mannen!
  gemodereerd

 2. pakiratigri 11 maart 2022 Bij 11:40
  In geen miljard jaar moet jij een vrouw op Defensie zetten. Wat weet een vrouw nou van moeilijke omstandigheden zoals oorlog?
  =============================================

  Voorlopig heeft ze bari’s meer gepresteerd dan de vorige lulhannesen onder het bewind van je afgod.
  gemodereerd

 3. Als je dat in Nederland zou doen, weet ik zeker dat de KMA en de speciale troepen dit zouden winnen. Wat is er zo speciaal aan deze speciale troepen. In Nederland zijn dat de groene baretten en de mariniers, die verliezen nooit van die zandhazen en bij de KMA gaan ze liever dood dan van de “gewone”troepen te verliezen. Een officier moet geestelijk en fysiek superieur zijn.
  gemodereerd

 4. A3 jij zegt het al , maar onderschat niet een zandhaas , deze hazen kunnen hoge sprongen maken en zijn super snel , vraag maar eens aan een jager , die zal zeggen , een konijn is een makkelijke prooi , maar een haas ziet je allang zitten met je geweer , en je zal van goede huize moeten komen om die haas te pakken.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.