Chinese ambassadeur brengt beleefdheidsbezoek aan Nickerie

14
Chinese ambassadeur brengt beleefdheidsbezoek aan Nickerie

De Chinese ambassadeur in Suriname Han Jing, heeft onlangs een beleefdheidsbezoek gebracht aan Nickerie. Hij is ontvangen door districtscommissaris Senrita Gobardhan.

Tijdens het bezoek heeft de ambassadeur een rondleiding gekregen in het district. Zo is er een bezoek gebracht aan het zonnepanelenproject van EBS in Stalweide, waarbij de Chinese onderneming Sinosoar de contractor is.

Het gaat in deze om een 2,3 megawatt solar project aan de Savanneweg. Tijdens de ontmoeting tussen de ambassadeur en de dc is er ook gesproken over mogelijke projecten die er in de toekomst, in samenwerking met de ambassade uitgevoerd kunnen worden.

14 REACTIES

 1. hij is alvast aan het kijken wat er nog meer van Suriname gestolen kan worden , want bouta heeft die leningen niet terug betaald , en deze regering heeft geen geld ,
  mensen die chineezen kun je niet vertrouwen
  gemodereerd

 2. chinezen maken overal op wereld een zooitje ze willen alles eigenen en hebben geen respect elke land waar ze voet zetten hebben hele andere bedoelingen maar niks goed voor onze burgers.
  china is groot zat laat ze lekker daar blijven, als de wereld ziet wat deze mensen aan richten god mag het weten.
  gemodereerd

 3. Beste famiri, de chinese draak is zijn belangen en greep in Suriname aan het versterken.
  Noem het maar een wurggreep van de chinese aboma.
  Laat al de pc apparaten screenen op spionmateriaal, vooral dat gedeelte dat zgn geschonken zijn door China.

  Gado de wi fesi mang
  gemodereerd

 4. Surinamers slapen. De Chinese ambassadeur Han Jing weet dat er voor de Wilde Kust in blok 58 een grote Bonanza van olie – en gasvoorraden in de Atlantische Oceaan van Suriname zijn gevonden eveneens voor de modderbanken van Guyana.

  In het Surinaamse Amazone oerwoud, Sjinesi Kondre, China Amazone Oerwoud Town van Suriname zij de heer en meester zijn van de bomen/rondhout boomstammen export voor China en summa cum laude grootmeester zijn van de Supermarkten in China Paramaribo Town. Zie de grote Supermarkten en Chinese namen op de voorgevel in de straten en wijken in Paramaribo.

  Suriname is al een kolonie van China, Brazilië heeft zich al aangemeld om bij ook bij de start voor Olie-en gasvoorraden Marathon om haar uitmuntende slag te slaan.

  Surinamers staan erbij op hoeken voor de Chinese supermarkten/winkels en kijken, thuis- en daklozen slapen onder de balkons, terwijl alle natuurlijke rijkdommen (aadolie, gas, ronde hout/ boomstammen via drs Jules Sedneyhaven, goud, Kaloti, zwarte/blauwe diamanten via JAPI- Airport Zanderij naar Dubai, USA, Canada, zeevis naar Guyana, Brazilië, China, USA, EU (zullen) gaan naar het buitenland. Ze nemen een slok Parbo dram, zuurwater en schaafijs met stroop, doen hun plasje aan de muur van de winkel en alles blijft bij het oude in de oude vuile binnenstad van Paramaribo.
  gemodereerd

 5. “…
  De procureur-generaal bij het Hof van Justitie in Suriname verzoekt, gelast de opsporing, aanhouding en voorgeleiding van de in China Geboren verdachte Xuili Wang. De 37-jarige vrouw wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan diverse strafbare feiten.
  …”

  Werkt China ook mee aan de opsporing van deze Chinese crimineel ?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 6. China is een economische en militaire grootmacht. Suriname is daartegenover nog een kuikentje die net uit een ei is gekropen. Ik zou als Surinamer maar niet te veel gaan piepen. Ik heb de huidige regering geen enkele keer negatief gehoord over hun beleid wat China aangaat. De kunst is om goed met elkaar samen te werken. Suriname heeft China meer nodig dan omgekeerd.
  gemodereerd

 7. Ik hoop dat hij beleefd was tijdens het beleefdheidsbezoek.
  Maar de Surinamers hoeven niet jaloers te zijn. Jullie kunnen toch mooi een voorbeeld nemen aan de Chinezen die in no-time een wereldmacht zijn geworden. Jullie hebben juist een omgekeerde ontwikkeling meegemaakt: naar de tijd van Alibaba en de 40 rovers. De Chinezen hebben time-management, jullie hebben waste-of-time.
  gemodereerd

 8. De wereld kan niet zonder China en haar goedkope arbeid en producten. Dat is een feit.
  Zelfs het grootste techbedrijf Apple laat haar Iphones, Ipads en andere rommel daar produceren.

  Anders moet je maar zelf produceren en minder lullen over China.
  Zelfs rijstboeren moeten zaaizaad smokkelen uit Guyana om iets te produceren…
  gemodereerd

 9. foe man tsjoe en hongkongfree , weten jullie waarom china het grootste schurken land van de wereld is geworden , door bedrijfsspionage en nog steeds doen ze dat , maar het westen pakt nu vele chinezen op vaak zijn het studenten , dus het einde van de spionage web is naar bij
  als je hier in Suriname spullen koopt bij die chinezen dan zie je dat ze alleen maar rotzooi maken , kijk zelf houden ze de goede spullen in china
  gemodereerd

 10. En wie staat toe dat inferieure Chinese producten Suriname binnenkomen? Dat zijn geen Chinezen maar Surinamers ZELF.
  Wie staat toe dat het hout en andere grondstoffen het land uit gaan? Dat zijn Surinamers ZELF.
  Wie zorgen ervoor dat Chinezen de overhand nemen in vele takken van business in Suriname? Dat hebben Surinamers ZELF toegelaten.

  Omdat veel Surinamers geen eenheid kennen, ze gunnen elkaar niks en denken alleen aan hunZELF.

  Dus daarom dat buitenlanders zoals de Chinezen vrijspel krijgen. Omdat Surinamers alles maar toelaten.
  Als je echt van je land zou houden zou je geen buitenlanders over je heen laten lopen en je land leeg laten roven. Je zou dan tenminste de moeite nemen om zelf te ondernemen en produceren.

  Suriname produceert niet eens een fiets. Een land als Japan heeft nauwelijks grondstoffen toch produceren zij de meeste auto’s in de wereld.
  gemodereerd

 11. Geen enkele land kan zonder een andere land. Landen en mensen hebben elkaar nodig.

  Zie maar de pandemie, et cetera.

  De ene land heeft grondstoffen, de andere kapitaal, kennis en ervaring, productiemiddelen en maken producten. Andere landen beiden, maar landen en mensen hebben elkaar nodig.

  Suriname is maar een onderontwikkelde ontwikkelingsland met grondstoffen, geen kapitaal, kennis en ervaring, productiemiddelen, enz.

  Als er goede plannen, algemene doelen zijn voor het totale volk en Suriname, (inter)nationaal kan Suriname een heel welvarende land worden voor de Surinamers. Alleen zullen bepaalde zaken goed in place moeten zijn, de juiste mensen en werken. oa de democratische rechtsstaat, de grondwet, de instituten, enz, waardoor alle Surinamers een goed leven hebben.

  Het probleem van Suriname is dat de etniciteiten elkaar wantrouwen en ieder voor haar eigen doelgroep gaat, waardoor er veel wantrouwen is en hierdoor de algemene doelen niet van de grond komen.

  Suriname heeft kampt met gebrek aan de juiste (politieke )leiders, ook scholing/kennis, kapitaal en ervaring, doelen, enz. Dit is het probleem van vele voormalige koloniën. Suriname heeft ook een zeer kleine bevolking.
  gemodereerd

 12. Wat kunnen wij voor $0.10 krijgen, aangezien de dommies het niet benutten.

  Who cares. Jullie eten toch al rijst Thats made in China. Exporteren om het tegen woekerprijzen weer in te kopen. Hulde!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.