400kg cocaïne in dozen met cadeaus uit Suriname onderschept in Rotterdam

15
400kg cocaïne in dozen met cadeaus uit Suriname onderschept in Rotterdam
Beeld: Openbaar Ministerie

De Douane in de Rotterdamse haven heeft tijdens een controle deze week 400 kilo cocaïne aangetroffen in dozen met cadeaus uit Suriname.

De verdovende middelen zaten verstopt in een container geladen met geschenkzendingen uit Suriname, maakte het Openbaar Ministerie (OM) vandaag bekendgemaakt.

De straatwaarde van de partij die op 9 maart werd aangetroffen is 30 miljoen euro. Ook werd er in de zending nog een partij van 3,5 kilo cocaïne aangetroffen door de Douane. De straatwaarde hiervan is 262.500 euro.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

15 REACTIES

 1. makkelijke zaak
  iemand moet volgens de papieren die dozen geleverd hebben
  geen papieren? dan is het transportbedrijf schuldig
  en waarom is er niet gecontroleerd voor het versturen? beetje corruptie aan deze kant?
  hoe dan ook. een dader is makkelijk te vinden
  gemodereerd

 2. Zie je wel! We lijden totaal geen honger want we delen geestverruimende cadeautjes uit aan mensen in Nederland. Sinterklaas bestaat echt en woont in Suriname. Zijn habijt is niet rood van kleur maar paars.
  gemodereerd

 3. Sjtomme Pannenkoeken,logisch gezien komen er uit Suriname geen cadeautjes.dus het riekt naar meer.
  gemodereerd

 4. Is dit die zending van Promes of is dit een andere. En als dit een andere zending betreft, rijst de vraag: welke grote hond in Suriname verkeert in hoge financiële nood en van welke topfiguren in Suriname krijgt hij bescherming en hoe komen de drugs Suriname binnen.
  Kijk, tijdens vorige regeringen was het vliegveld van de Tafelberg tot verboden gebied verklaard en zodra ik die term verboden hoor, koppel ik dat met drugshandel. Naar mijn weten zijn er geen verboden gebieden meer in Suriname. Kennelijk worden de drugs dan via duikboten of vliegtuigdroppings naar Suriname gebracht. Om het in containers over te laden moet je een zekere bescherming genieten van personen in hoge posities. vraag welke van die jongens in hoge posities zijn binnen de kortste keren schatrijk geworden? De domste onder hen heeft het gedaan want welke stommeling stuurt vanuit een arm landje als Suriname een container vol geschenken naar Nederland.
  Het omgekeerde is het geval en deze domme actie valt zeker op bij de douane.
  gemodereerd

 5. @directeurzonderbedrijf…werknemers bij postbedrijven zijn niet getraind en dus niet bevoegd om drugs op te sporen, dat is de taak van de douane. Maar juist daar zitten misschien de schakels. Hebben hun honden niets geroken??
  gemodereerd

 6. Ik zou de douane adviseren om op alle pakketten uit Suriname de 100 procent controle toe te passen. Is geen zuivere koek. De huidige regering heeft op dit moment op alle belangrijke posten hun eigen mensen geplaatst en toch het lijkt alsof er nu meer drugstransporten plaatsvinden dan voorheen.
  gemodereerd

 7. 400 kg tussen kadootjes??? Wat voor soort kadootjes sturen deze ezels naar nederland. Mr hun groente export mag niet meer vrij en blij naar nl dus dan iets anders.
  Kom met betere ideeën.
  gemodereerd

 8. @Vaccination ga je mond spoelen met azijn, want dat helpt toch. Je kenmerkt je zelf en je onfrisse opvattingen met zo’n opmerking.
  gemodereerd

 9. @A3,

  Vaccination kan wel eens gelijk hebben. De grootgebruikers van drugs in Nederland/Europa zijn niet de junkies, maar de hoger opgeleiden: advocaten, rechters, politici, zakenlieden, managers, directeuren van van alles en nog wat enz.
  Omdat stress in deze functies heel hoog is, men te vaak overwerkt en flink wat slaap tekort komt. Alcohol deed het ook goed, maar de geur ervan maakt het iets minder aantrekkelijk.
  gemodereerd

 10. Ik heb dit soort beschuldigingen in Suriname al vaker gehoord en die komen maar uit een hoek, die van de NDP
  gemodereerd

 11. Zoveel moeilijke taal. 2 vragen: wie is de afzender, en wie is ontvanger? Punt uit!
  gemodereerd

 12. Als je wilt dat je cadeauzending vanuit Suriname naar Nederland niet gecontroleerd wordt door de Nederlandse douane, moet je het adresseren naar de asielzoekers uit Oekraine.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.