SPB en BBS schorsen algemene ledenvergadering

3

De Surinaamse Politiebond (SPB) en het bestuur van de Beveiligings en Bijstandsdienst Suriname (BBS) hebben vandaag de algemene ledenvergadering geschorst tot nader order. 

De leden hebben hun bestuur mandaat gegeven om te onderhandelen met de Surinaamse overheid over de loonsverhoging. Ze zijn het niet eens met de 17% loonsverhoging van de overheid en vragen het verschil van 8% erbij te zetten. 

De leden merkten op dat alles in het land de lucht in gaat, behalve hun salaris. Ze gaven aan dat het salaris van de ambtenaren, het enige is dat klein blijft.

“Wij kunnen niet uitkomen met ons salaris; het is alleen om de nutsvoorzieningen te betalen. Als je de enige kostwinner in huis bent ju faya eind van de maand. Wanneer beide partners werken kan je nog wat ermee doen, maar ons salaris is reed achterhaald en belachelijk laag. Door overuren kunnen wij het nog redden”, merkte een van de leden op. 

De voorzitters van beide organisaties hebben de leden aangehoord en zullen hun grieven neerleggen bij de regering.

Morgen hebben de twee andere bonden bij het Ministerie van Justitie en Politie, namelijk het Korps Brandweer Suriname (KBS) en de bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS), een algemene ledenvergadering. 

3 REACTIES

 1. Waar waren jullie toen van 25 mei 2010 – 25 mei 2020 tijdens de regering ddb en alibaba asn de touwtjes trokken?

  Stegen de prijzen van alles toen niet? Was er geen ontwaarding vd srd, valuta in koers steeg, Alcoa/ Suralco het laat de rug toe keerde, grote werkloosheid, armoede en ellende bij de bevolking, geen medicijnen, grote criminaliteit, neks no fout, ddb, ddb- gezin, adviseurs, ( ex-) ndp- ers rijker werden, et cetera et cetera, et cetera.

  Waar was je toen?

  Jullie richten jullie wapens toen toch op het arme volk en smeten bij demonstraties de actievoerders in de laadbakken van de politieauto’s. Zie waar jullie toen wel als onafhankelijke politie organisatie wel ondersteunde.

  De huidige regeing van Z.E. president Chan Santokhi en Z.E. vp Bravo, G. Rusland en PL zijn bezig met hun herstelplan en hebben al goede resultaten bereikt.

  Door de oorlog van putin met Oekraine stijgen de aardolie prijzen en hiervan zal ook staatsolie meer kapitaal aan het einde van dit jaar binnen komen en ten goede komen aan de Surinamers,ook u en de economie.

  Er zal nog meer kapitaal binnen komen aan het einde vh jaar, maar daar moeten jullie gewoon op wachten.

  Wilt u als KPS niet wachten en nu salarisverhoging hebben kunt u/ jullie naar de Patrijsstraat bij huize ddb, gezin ddb in Leonsberg gaan en bij boefdraad. jenny Simons, ( ex-) ndp-ers, adviseurs vd ndp, abrahams, alibaba, andula, bouva, misikaba, jules wijdenbosch, enz.

  Zij hebben kluis van Lips vd CBvS leeg geroofd. ddb heeft geen problemen gehad met Lips. Hopelijk dat u nu begrijpt wat hij bedoelde toen hij dat zei. Zoek op Youtube. Men dacht dat hij EL Vene bedoelde, echt niet. De kluis vd CBvS is gemaakt door de slotenfabriek van de familie Lips uit Dordrecht.Lips slotenfabriek uit Dordrecht Nederland.Daar heeft ddb ook enige jaren toen hij in Ned woonde ook vood gewerkt.
  gemodereerd

 2. De kluis van Lips vd CBvS was viir ddb en dd rovers, ndp- daltons, ndp- neven daltons ea vreet naar pot tot de bodem ervan zichtbaar was, Sranan Skeer baka door ddb en rovers.
  gemodereerd

 3. Passant , klopt , maar die vakbondsleider van de politiebond wil in de voetsporen komen van zijn baasje ddb , maar deze knakkers zijn zo dom , deze gasten ( ook rotte appels ) moeten net zo als die prade verwijderd worden , deze gasten willen niet dat het volk het straks beter krijgt , alleen voor hen moet er geld op tafel komen , want ddb is uitgespeeld.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.